Vaalikoneen kysymykset

Vaalikoneen kysymykset oli näköjään laadittu niin että niistä saattoi suoraan päätellä sen minkä puolueen edustajia vastaus hyödyttäisi.  En voinut mitään sille että en voinut millään antaa sellaista vastausta joka olisi tuonut minulle vihapuhepuolueiden, rasistipuolueiden,  tai etnonationalistipuolueiden ehdokkaita framille.  En vain voinut.

Muuten kysymykset olivat käytännöllisiä ja olisivat vaatineet enemmän harkinta-aikaa kuin se pari sekunttia mitä niille uhrasin.  Jos olisin valtuustossa ja joutuisin ihan oikeasti päättämään ja valitsemaan, valintaprosessi monien kysymysten osalta olisi varmasti viikkojen, kuukausien ja vuosien mittainen,  mutta käytännössä vastaus pitäisi sitten kuitenkin pusertaa viime vaiheessa, sitten kun on ihan pakko.  

En todellakaan kadehdi niitä valtuutettuja jotka oikeasti ne päätökset sitten siellä valtuustossa tekevät ja samalla yrittävät toimia vastuullisesti.  Niiden valtuutettujen osa on helpompi joiden tehtävänä on äänestää vain oman valtuustoryhmän tahdon mukaisesti.


Käytännöllisiähän nuo kunnalisvaalien vaalikoneen kysymykset pääasiassa olivat, eikä niihin pitäisi vastata minkään ideologioiden pohjalta.  Sen takia on kummallista ja väärin että vaaleissa äänestetään juuri ideologian pohjalta, sen perusteella mitä ideologiaa ehdokkaat edustavat.  Pitäisi valita ammattilaisia päättäjiä, sellaisia jotka ovat tottuneet tekemään kovia päätöksiä, relevanttien faktojen perusteella ja osaavat jättää tunteet ja ideologiat sivuun.

Edellisen perusteella pidän kyseenakaisena omaakin osallistumistani vaaleihin jonkun vaalikoneen tulosten perusteella, uhrattuani kaksi sekunttia jokaisen kysymyksen kohdalla niiden asioiden pohtimiseen ja annettuani ideologian, vastenmielisyyteni vihapuhetta, rasismia ja etnonationalismia kohtaan, vaikuttaa siihen miten vastasin.


Vaalikone antoi sitten vastauksia.  Kuvan kanssa minulle tuotiin esiin  kaksi nättiä nuorta naista,  yksi vanha mies (joka oli ykkössijalla), yksi nuori mies, yksi kasvoton mies ja kolme vanhempaa naista.  Yksi esiin tulleista ehdokkaista oli TV:stä tuttu, muut täysin tuntemattomia.  Pitäisikö minun tehdä valinta näistä pärstäkertoimen, vaiko puoluekannan perusteella?

  1. Puolueista vahvin oli tällä kertaa kokoomus, jolla on sydän väärällä puolen rintaa. 
  2. Seuraavaksi tuli keskusta, joka ajaa Suomeen uutta maakuntabyrokratiaa, mitä vastustan.
  3. Kolmanneksi paras oli EU- kriittinen ja muu- sukupuolisia sortava kristillinen puolue
  4. Neljänneksi tuli SDP, joka ei osaa leikata eikä verottaa, eikä vahvistaa yritysten toimintaa, eli ei pysty koskaan saamaan kilpailukykyä eikä velkaantumista kuriin
  5. Viidenneksi tulee vihreät, joka aina vain jaksaa vastustaa ydinvoimaa
  6. Kuudenneksi tuli liike nyt  ja nyt alkaa menemään jo niin populistiseksi tämä homma ettei enempiä puolueita kannata enää listata.    

Ei tässä, hitto vie,  ole oikein mitään muita vaihtoehtoja kuin valita kuvan perusteella se joka parhaiten silmää sattuu miellyttämään, eikä sitä listalla ensimmäisenä olevaa vanhaa ryppyistä ukkoa.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu