Vaalikoneet, gallupit, politikot, asiantuntijat ja päätöksenteko

Vaalikoneet on tehty sen takia että äänestäjät voisivat testata miten poliitikot ajattelevat.  Toki äänestäjät siinä samalla selvittelevät myös omat ajatuksensa, mutta se on eri asia se,

En tiedä miten on, mutta eivätkö nämä erilaiset vaalikoneet voisi toimia myös toisinpäin. Eivätkö ne jotka laativat nämä vaalikoneet, voi niiden perusteella saada selville miten äänestäjät ajattelevat.

Kun vaalikoneiden tekijät saavat selville miten äänestäjät ajattelevat, he voivat sitten luovuttaa, tai myydä, tai miten vain, nämä ihmisten mielipiteet sellaisille joille niistä on hyötyä, kuten esimerkiksi puolueille.  Puolueet voisivat sitten laatia omat ohjelmansa ja vaalikampanjansa siten että ne miellyttävät mahdollisimman monta äänestäjää.


Toimiihan se demokratia noinkin päin,  mutta onhan se jotenkin nurinkurista että kansa kertoo hallitsijoille mitä pitäisi tehdä.  Kyllä kansa tietää, väitti Vennamo. mutta tietääkö se?

Eikö asia pitäisi kuitenkin mennä niin että ne jotka asioista oikeasti tietävät,  eivätkä esimerkiksi poliitikot, kertoisivat kansalaisille miten asiat on ja miten niitä asioita pitäisi hoitaa ja edistää.  Kansalaiset sitten päättäisivät,  toivottavasti oikein,  kuka on oikeassa ja kuka väärässä ja valitsisi valtaan sellaisia poliitikkoja joiden ajatukset tuntuvat heistä oikeilta.


Nythän asiat hoidetaan siten että kansalaiset tekevät valinnan  sen perusteella kuka poliitikko tai puolue on pystynyt arvaamaan tarkimmin heidän omat aivoituksensa. 

Asiantuntijoiden aivoitukset jäävät tässä tilanteessa syrjään, eikä niistä kukaan välitä.

Onhan se demokratiaa, mutta sujuuko hallitseminen näin kaikkein parhaalla mahdollisella tavalla?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu