Vaalit tulossa

Vaalit on tulossa ja politikkojen puheet ja retoriikka käyvät yhä sekavimmiksi.

Oikeistopolitikot edustavat hyvätuloisia ja keskituloisia kansalaisia ja vasemmistopuolueet niitä pienituloisia.

Suomessa perinteisesti oikeistopuolueet saavat enemmän ääniä kuin vasemmistopuolueet.  Ruotsissa tilanne on tasaisempi, vaikka ruotsalaiset ovat vauraampia kuin suomalaiset.

Mistä se kertoo?   Se kertoo siitä että Suomessa vasemmistonvastainen propaganda puree paremmin ja sitä on harjoitettu tehokkaammin,  sekä siksi että vasemmistoblokki, ne köyhät, hävisivät sisällissodan, mutta myös kommunistista Neuvostoliittoa vastaan käytyjen sotien johdosta.

Se että oikeistopuolueilla on nyt enemmistö kansanedustajista niin Suomessa kuin Ruotsissakin, on kuitenkin jonkinlainen merkki siitä että molemmissa maissa valtaosa kansaa on varakasta väkeä. Se on tietenkin hyvä asia.


Ruotsissa perinteisesti myös keskituloiset ovat kuitenkin äänestäneet sosialidemokraatteja, minkä takia siellä valta on kiikun kaakun oikeiston ja vasemmiston välillä.  Blokkipolitiikan takia Ruotsissa ei voi olla sosialidemokraattista pääministeriä vaikka sosialidemokraattinen puolue on siellä perinteisesti ollut suurin puolue, jos oikeistoblokilla on enemmistö.

Suomessa voi olla sosialidemokraatti pääministerinä, jos SDP on suurin puolue, toisin kuin Ruotsissa, vaikka oikeistolla on enemmistö, kuten Suomessa yleensä asia on ollut.  Hallituksia voidaan Suomessa muodostaa sotkien oikeistoblokin ja vasemmistoblokin puolueita samaan hallitukseen.  Nykyisessäkin hallituksessa on kaksi oikeistoblokin puoluetta, kaksi vasemmistoblokin puoluetta, sekä lisäksi vihreät.


Seuraavissa vaaleissa suurin puolue lienee kokoomus tai persut.  Hallitusneuvotteluista tulee mielenkiintoiset.


Koska oikeistopuolue muodostaa hallituksen, seurauksena tulee olemaan lähinnä hyvä- ja keskituloisia suosivaa politiikkaa.


Mielenkiintoista tässä asetelmassa on kuitenkin se että näköjään oikeistopolitikot eivät vaaliretoriikassaan vetoa niinkään omiin äänestäjiinsä, niihin rikkaisiin, hyvätuloisiin ja keskituloisiin, vaan nimenomaan köyhiin vaemmistopuolueen perinteisiin äänestäjiin.

Varoitellaan siitä miten vasemmisto on tuhoamassa hyvinvointiyhteiskuntaa ja kuinka ”Ääni Sdp:lle on kylmää kyytiä pieni- ja keskituloisille veronmaksajille”

Lieneekö asia sitten noin?  Ainahan sitä saa väittää vaikka mitä.

Todellisuus on sitä että kun oikeisto tulee valtaan, köyhien tuista leikataan ja rikkaille jaetaan veronalennuksia.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu