Vähemmistöjen Pilkkaaminen

Pirkka-Pekka Petelius on aikanaan tehnys massia, eli tienannut, pilkkaamalla vähemmistöjä. Se on ollut varmaan aikanaan varma ja helppo keino huvittaa yleisöä ja ihmisten huvittaminen oli Peteliuksen työ.  Rasistinen yleisö nautti siitä kun Petelius pilkkasi mustalaisia, saamelaisia ja muita vähemmistöjä.

Tietenkin Petelius pilkkasi myös politikkoja ja puolueita, joka onkin sallittu pilkan kohde, sekin oli varmasti hauskaa, paitsi niille politikoille ja puolueille joita pilkattiin.

Sama perinne ja tilanne jatkuu tänä päivänä uusien viihdyttäjäsukupolvien toimesta, mutta tänä päivänä pyritään selvästi välttämään sitä että vähemmistöryhmiä pilkattaisiin ikäänkuin enemmistöryhmien näkökulmasta, se tulkitaan kiihotukseksi kansanryhmää vastaan, mitä se tietenkin aina on, riippumatta siitä onko tarkoitus kiihottaa, vai onko tarkoitus vain hauskuttaa yleisöä.

Kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan ei tietenkään voida tulkita sitä jos enemmistön edustajat pilkkaavat enemmistöä tai vähemmistön edustajat pilkkaavat itse itseään yleisönsä viihdyttämiseksi.

Onko tällainen pilkka sitten hauskaa ja voidaanko hauskuttamisella perustella ja puolustella laitonta kansanryhmää vastaan kiihottamista?

Yhtä hyvin voidaan kysyä onko koulukiusaaminen hauskaa ja voidaanko koulukiusaamista puolustella ja perustella sillä että kiusaajat vain yrittävät huvittaa itseään.

Minun mielestäni hauskanpito on sallittua, kunhan sitä ei harrasteta heikompien ja vähemmistöryhmien kustannuksella. On hyvä että Petelius on tiedostanut tämän ja on pyytänyt anteeksi menneitä virheitään.

Minä annan Pirkka-Pekalle anteeksi vähän pitkin hampain, mutta syytän myös itskin itseäni siitä että joskus olen tuntenut rasistista nautintoa tästä Peteliuksen rasistisesta huumorista.

Mutta olen armollinen myös itselleni ja annan itsellenikin anteeksi, sillä se joka meistä on syytön, heittäköön ensimmäisen kiven.  Ei meidän kannata nyt ryhtyä toinen toisiamme menneistä virheistämme enää kivittämään, siitä tulee vain vammoja kaikille,  joskin niille jotka eivät vieläkään tajua tätä asiaa pitää kyllä asiasta vähintään huomauttaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu