Valta vaihtuu vaaleissa. Seuraava hallitus ajaa oikeistolaista politiikkaa. Miten käy valtion velan?

Valta näyttää seuraavissa vaaleissa kääntyvän köyhien puolueilta rikkaiden ja ökyrikkaiden puolueille.  Toki kansa saa päättää tästä asiasta ja se on sitten niin kuin miten kansa päättää.  Sääliksi kumminkin käy niitä köyhiä.  Hätää ja kurjuutta on jo nyt ja se tulee vaalien jälkeen lisääntymään.


Toki valtiontalous pitäisi sekin tietenkin saada kuntoon.  Nykyisen vasemmistohallituksen olisi pitänyt korjata tilanne verottamalla lisää, ennenkaikkea hyvätuloisia ja keskituloisia.  Näin ei kuitenkaan tapahtunut.  


Seuraava hallitus tulee toteuttamaan lupauksensa verojen huojennuksesta.  Tullaan siis antamaan lisää niille joilla on jo ennestään tarpeeksi ja ottamaan pois niiltä joilla ei ole mitään otettavaa.  Toki niin pitääkin tapahtua, jos se on kansan tahto.


Kysymys on nyt siitä että saadaanko sillä tavalla kansantalous tasapainoon ja velanotto kuriin.

Ehkä saadaan, ehkä ei.  


Veikkaan ettei tulevalla oikeistohallituksella tule kuitenkaan olemaan “sisua” toteuttaa  vaalilupauksiaan.  Rikkaiden verohelpotukset toteutetaan kyllä, mutta ei niiltä köyhiltä kuitenkaan raaskita leikata tarpeeksi ja valtion velkaantuminen senkuin jatkuu ja velka senkun kasvaa …… ja kasvaa. 


No, eihän se mitään.  Velka on vain velkaa ja inflaatio syö velat pois, samalla kuin talletusten arvot katoavat. 

Rikkaita ei siis hyödytä ne hallituksen myöntämät verohelpotukset, jotka on heille ylimääräistä rahaa ja ne pannaan sitten sinne tilille jemmaan.  Inflaatiohan ne ylimääräiset rahat sieltä tililtä sitten syö ja valtion niitä verohelpotuksia varten ottama velka ei enää tunnu niin kovin isolta, kun inflaation takia hinnat ovat nousseet, palkat on nousseet ja kaikki on isompaa, paitsi se velka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu