Valtiontalouden sopeuttamisen tarve

On ihan alusta asti ollut selvää, ainakin minulle on ollut selvää, ettei VM:n esittämä ja sekä hallituksen että opposition kannattama kuuden miljardin sopeuttamisohjelma riitä mihinkään.

Nyt puhutaan Orpon toimesta yhden tai puolentoista miljardin lisäsopeuttamisen tarpeesta ja Purran toimesta puhutaan jopa kolmen miljardin lisäsopeuttamisen tarpeesta.


Tuskin tämä kolme miljardiakaan edes riittää.

Sekä hallituspuolueet, että oppositiopuolueet ovat olleet vaalikamppanjoissaan siis turhan optimistisia, suomeksi populistisia, ja hallitusohjelmakin on alunpitäen laadittu tämän populistisen optimismin varaan.


Nyt näyttää siltä ettei hallituksessa enää ole varaa olla optimistisia, eikä populistisia.  Valtio on tällä populistisella optimismillaan ajautumassa kohti kuilun reunaa, kun kuilun reuna saavutetaan, siitä seuraa vapaa pudotus, mikä on varmaankin pikkuhiljaa alkanut pelottamaan Riikka Purraa, joka valtiovaraininisterinä tietää asiat nyt varmasti tarkemmin kuin muut ministerit. 

Riikka Purralla on nyt pupu mennyt pöksyihin, eikä hänellä riitä enää sisua lelliä kannattajakuntaansa perusteettomalla populistisella optimismilla.Mitä sitten pitäisi tehdä, jotta tilanne saataisiin hallintaan?

Ainakaan valtiovallan yhteisistä hankkeista, Venäjän raja-aidasta, puolustusvoimien tarpeista, tiehankkeista, kuten tunnin junasta, ja vihreään siirtymään tähtäävistä investoinneista ei pitäisi luopua, ne ovat sijoituksia tulevaisuuteen.  


Ei pitäisi myöskään säikähtää maahanmuuttoon liittyvistä epämukavuuksista kantasuomalaisille, eikä siihen liittyvistä kustannuksista, kuten tulijoiden sopeuttamiskustannuksista.

Kantasuomalaiset eivät lisäänny tarpeellisessa määrin, joten kantasuomalaisia täydentämään tarvitaan vereksiä voimia, voimia jotka lisäksi pystyvät huolehtimaan lisääntymisestä, siittämään ja kasvattamaan tulevia suomalaisia.Miten nämä kaikki investoinnit sitten rahoitetaan?

Kuten kaikki investoinnit, ne rahoitetaan pienentämällä kansalaisten kulutusta. Ei osteta niin kalliita autoja, ei hankita niin paljon asuntoneliöitä, syödään pihvin sijasta siskonmakkarakeittoa, matkustetaan lomilla Alppien tai Pattayan sijasta vaikka Kuopioon tai Pihtiputaalle.Miten tätä kansalaisten turhaa kulutusta sitten rajoitetaan?

Keräämällä kansalta rahat pois, verotuksellisen keinoin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu