Valtiontalouden tervehdyttäminen ja hyvinvointivaltion  säilyttäminen ja parantaminen, sekä ostovoiman säilyttäminen ja parantaminen

Häkkänen väitti aamulla TV:ssä että puolueet olisivat pääasiassa tunnustaneet talouden tosiasiat ja että sen takia näkemyksiä olisi vain vähän hiottava yhteen niiden puolueiden kesken jotka sitten Orpo valitsee tulevaan hallitukseensa.

Tämä on täyttä pötypuhetta.  Tavoitteet eivät ole realistisia millään puolueilla.  Kaikilla puolueilla jopa niiden omat tavoitteet, eli vaalilupaukset,  ovat keskenään ristiriidassa.  Kaikkein eniten ristiriitaisia ovat  hallitusta muodostavan puolueen, eli kokoomuksen, vaalilupaukset ja tavoitteet.

Keskenään kaikkein eniten ristitaiset tavoitteet ovat kaikkien puolueiden ohjelmassa ja ne on esitetty tämän blogin otsikossa. Ne ovat

  • Valtiontalouden tervehdyttäminen
  • hyvinvointivaltion  säilyttäminen ja parantaminen
  • kansalaisten ostovoiman säilyttäminen ja parantaminen

Nämä ovat jokaisen puolueen ohjelmissa ja vaalilupauksissa esitttyjä tavoitteita.

Aamu-TV:ssä esiintynyt Leena Meri jopa väitti näitä  keskenään ristiriitaisia tavoitteita oman puolueensa kynnyskysymyksinä  hallitukseen osallistumiselle.

 

  • Kun hyvinvointivaltiota on rakennettu velaksi, velanoton vähentäminen tai velkavuoren purkaminen merkitsee automaattisesti hyvinvointivaltion purkamista.
  • Kun kansalaisten ostovoimaa on pitkään rakennettu velanoton varaan, velanoton vähentäminen ja velkavuoren purkaminen pienentää väistämättä kansalaisten ostovoimaa, kun joko veroja on kerättävä enemmän, tai valtion kansalaisille tarjoamista välttämättömistä rahan arvoisista palveluista luovutaan, jolloin kansalaiset joutuvat kustantamaan nämä palvelut itse, mikä alentaa heidän ostovoimaansa.
  • Jos Hyvinvointivaltiota kehitetään parempaan suuntaan, se kuluttaa myös ostovoimaa, sillä hyvinvointivaltion palveluja ei voida parantaa muulla tavalla kuin verotuksen kautta, jos velkaa halutaan ottaa lisää.  Hyvinvointivaltion palvelut eivät ole ilmaisia ja ne vaativat verotuksen nostamista, mikä pienentää kansalaisten ostovoimaa.

Puolueilla on myös muita “kynnyskysymyksiä”, jotka, jos ne ovat oikeita kynnyskysymyksiä, estävät hallituksen muodostamisen.  Niitä ovat

  • vihreän siirtymän edistäminen ja vihreän siirtymän hidastaminen
  • työperäisen maahanmuuton edistäminen ja työperäisen maahanmuuton estäminen tai hidastaminen
  • kehitysavusta luopuminen
  • EU- yhteistyön haittaaminen, eli EU:n uusien aloitteiden torppaaminen ja niistä kieltäytyminen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu