Vappu tulee

Jäät on jo lähteneet, ainakin melkein ja lumi sulanut, ainakin melkein.  Ensimmäiset kukat jo kukkivat ja tulppaanit ja liljat kasvattavat lehtiään ja varsiaan.

Piha on vielä lähes siivoamatta, vain enimpiä törkyjä on talven jäljiltä kerätty kompostiin.

Kukkiakin voi jo laittaa. Kaupasta saa vaikka mitä, vielä ei kannata laittaa pihalle muuta kuin pakkasen kestäviä lajeja, kuten orvokkeja.  Turvetta ovat kauppiaat näköjään varanneet ihmisille. Kauppojen pihoissa näkyy olevan valtavia turvesäkkipinoja, niin ettei kauppaa näe niiden takaa.


Kaupasta saa kukkien ja turpeen lisäksi kaikenlaisia vapputuotteita, kuten vappusimaa,  jossa kaupan kate on varmaan kova.  Valmistuskustannukset lienevät kymmenesosa tuotteen loppuhinnasta.

Muutkin vapputuotteet ovat huippukalliita. Kauppojen pitää kerätä voittoja silloin kun se on mahdollista.


Poliitikot tarjoavat kahvia ja munkkeja ja siinä samalla mielipiteitään asioista ja keskustelevat siinä samalla kansalaisten kanssa, jos siitä keskulstelusta nyt sitten mitään tulee, se on ainakin hyvä että yritetään ainakin.

Yleensä täällä blogistaniassakaan poliitikkojen keskustelu-yritykset eivät näytä oikein toimivan, jos toimisivat niistä tulisi samanlaista vänkäämistä kuin mitä meidän blogistienkin väliset keskustelut tuppaa olemaan ja sitä poliitikot ihan ymmärrettävästikin haluavat karttaa.  

Mutta yksityisesti, silloin kun ei ole liian paljon väkeä kuulemassa, olen onnistunut saamaan poliitikoista joitain heidän ihan omia mielipiteitäänkin esiin, eivätkä ne sen kummempia mielipiteitä yleensä ole kuin muillakaan kansalaisilla.


Huomenna sitten vissiin taas marssitaan ja pidetään puheita, niin ja kuljetaan pitkin katuja koreillen  ylpeästi valkoinen lakki päässä.  

Simaakin toki juodaan ja munkkeja syödään ja ilmapalloja heilutellaan, välillä juodaan vahvempiakin aineita ja ilmapallot puhkee ja paukkuu. 

Roskaa syntyy valtavia määriä. Aamulla kadut ja puistot on roskan peitossa. Paljon isompi ongelma kuin koirankakka ja koirankusiongelma talvella.


Toivottavasti paukkurautoja ei pidetä mukana, eikä niillä paukutella.  Kun juomia otetaan runsaasti, kun humaltuminen on vappuna sallitumpaa kuin muulloin, kaikenlaista voi tulla humalaisten päähän.

Tuomitsen kaikenlaiset paukuttelut ampuma-aseilla, riippumatta siitä mihin etniseen ryhmään tai uskonlahkoon ampuja kuuluu. Sellainen ammuskelu on vaarallista ja se voi käydä hengen päälle, myös ampujan oman hengen päälle, mutta myös sivullisten.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu