Vastaako eurovaalien kannatusmittaus myös puolueiden oikeaa kannatusta?

Mieleni tuli hyväksi kuin näin YLE:n eurovaalien kannatusmittauksen tuloksen.  

Siinä persujen kannatus oli vaivaiset 14,1%.  Voiko tämä olla totta, ajattelin.  Olisiko Suomen kansa vihdoin  järkiintymässä, näin ajattelin.  Mutta sitten, sitten oivalsin, että nämähän ovat EU- vaalit, eikä mitkään oikeat vaalit.

Mutta ehkä Vornasen tapaus pikkuisen edesauttaa sitä persujen järkiintymistä.  

Tietenkin eduskuntatyö ja hallitustyö on pitkäveteistä ja turhauttavaa ja myös ministerit ja kansanedustajat ovat vain ihmisiä ja haluavat elämäänsä iloa ja valoa ja vähän “Olaviakin”, se on vain normaalia ja inhimillistä ja persut ovat sen asian suhteen samanlaisia kuin kaikki muutkin.  

Kaikki erehtyvät joskus ja kaikki mokaavat joskus.  Ei siinä siis mitään sen kummempaa ole.


Mutta ajattelevatko persut että heidän edustajansa olisivat jotenkin erilaisia kuin muut, jotenkin parempia, jotenkin ihanteellisia.  Paljastuneet vihapuheet ja rasistiset ja fasistiset  puheet eivät persuja hätkähdytä, eivätkä pelota, eikä kansansuosikki Hakkaraisenkaan Karibian seikkailutkaan. 

Mutta  kenties sitten nämä persu-kansanedustajien julki tulleet kännisekoilut kapakoissa, keskellä työviikkoa, Teuvo Hakkaraisen puolueen vaihdos,  tai vaikkapa köyhien kyykyttely ja duunareiden nöyryyttely ja veronalennukset herroille, saavat persut mietteliäiksi oman puoluevalintansa suhteen.

Toivottavasti, mutta jos ei niin sitten ei.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu