Velkaa velan päälle

Tämä hallitus tulee lupauksistaan huolimatta jatkamaan velan ottamista, vielä hallituskauden lopussakin otetaan runsaasti velkaa.


Sopeutumistarve on laskettu olevan 6 miljardia euroa, jotka saadaan kaikki ns. tuottamattoman väestönosan elinoloja kiristämällä.

Sosiaalietuuksia ja työttömyyskorvauksia pienennetään, näin saadaan suoria säästöjä 4,2 miljardia.   

Loput 1,8 miljardia, hoituvat hallituksen optimistisen veikkauksen mukaan sillä tavalla että ennen pelkillä työttömyyskorvauksilla ja sosiaalietuuksilla toimeen tulleet ryntäävät nyt hakemaan töitä, kun eivät enää ole tyytyväisiä elämäänsä pelkillä tulonsiirroilla.

Lisähoukuttimena töihin hakeutumiselle tulevat olemaan lisäksi työssä oleville luvatut verojen alennukset, jotka kuitenkin maksavat valtiolle 0,4 miljardiaToimiiko hallituksen suunnitelma?  Se jää nyt sitten nähtäväksi.  Se edellyttäisi ainakin joko persujen nöyrtymistä  tunnustamaan oma rasisminsa, tai RKP:n nöyrtymistä  hyväksymään persujen rasismi,  jotta hallitus voisi jatkaa.  

Koska persut eivät omaa rasismiaan kadu, eivätkä sitä edes tunnusta, joutunee RKP nöyrtymään tässä asiassa, jotta hallitus voisi toteuttaa suunnitelmansa ja jatkaa valtion velkaantumisen pienentämistä köyhiä kyykyttämällä.Suunnitelma perustuu nyt siis sille että vain niitä jotka eivät työelämään osallistu, eli puolta kansasta, rangaistaan.  Jos ajatellaan että heitä on noin 2,5 miljoonaa, 4,2 miljoonan menojen leikkaukset merkitsevät heille, tai siis meille, jotka emme osallistu työelämään,  noin vajaan 2000 euron leikkauksia per lurjus, vauvasta vaariin.  

Työelämään osallistuvat sen sijaan saavat verohelpotuksia sen  0,4 miljardin edestä.  Se tarkoittaa sitä että he saavat vahvistusta omaan toimeentuloonsa  160 euron edestä. Se on siis eräänlainen houkutin työssä pysymiselle, tai työpaikan hankkimiselle.


Tämä on nyt siis se hallituksen idea jolla saataisiin ne yhteensä 6 miljardin sopeutustoimet, joita VM on esittänyt, mikä ei siis sinänsä suinkaan poista velanoton tarvetta, mutta vähentää sitä sillä kuudella miljardilla, sillä summalla minkä VM on katsonut tarpeelliseksi velanottoa pienentää.Jos sopeutustoimet tehtäisiin niin että se 6 miljardia jakaantuisi koko väestölle tasaisesti, eli siis työhön osallistumattomien lisäksi myös työhön osallistuvat osallistuisivat talkoisiin, kustannus per lurjus, vauvasta vaariin, tulisi olemaan 1100 euroa.

Minulle on edelleen jäänyt epäselväksi tarkoittaako se 6 miljardia kuutta miljardia vuotta kohti, vaiko kuutta miljardia koko vaalikautta kohti, mutta jos se kohdistutuisi koko vaalikaudelle, kustannus vaikuttaisi kohtalaisen pieneltä.


Jos se kuusi miljardia tarkoittaisikin vuotuista säästöä, se tarkoittaisi vajaata satasta kuussa ja noin kolmea euroa päivässä, per lurjus, vauvasta vaariin.  Siitä kertyisi se tarvittava 6 miljardia säästöjä vuodessa. 

Jos se säästötavoite, 6 miljardia, kohdistuu koko vaalikauteen, kustannukset per lurjus, vauvasta vaariin, olisi vajaa euro päivässä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu