Velkaantumisen leikkaamisen ja talouskasvuun satsaamisen vaikutus suomalaisten elintasoon.

Valtion velkaantumiseen pitäisi puuttua ja talouskasvuun pitäisi satsata, mutta miten?  Talouskasvuun satsataan siten että tarjotaan teollisuudelle lisää kannustimia investointeihin.  Jos hevonen ei jaksa vetää, silloin pitää satsata siihen että kauramoottori toimii paremmin.  Pelkät heinät ei riitä, pitää satsata kauroihin.  

Kauramoottori toimii kauralla paremmin kuin heinillä ja talous toimii paremmin kun yrityksille tarjotaan mahdollisuuksia voiton tekemiseen. 

Kaurat maksavat enemmän kuin heinät ja jos yrityksille tarjotaan porkkanoita, eli enemmän mahdollisuuksia voiton tekemiseen, se merkitsee rahan satsausta, eli jonkun pitää kaivaa lompakkoaan.  

Rahan satsaaminen velaksi ei enää onnistu, koska velkaa on jo liikaa ja sitä otetaan muutenkin ja  suomalaisten elintason rahoittamista velalla pyritään lopettelemaan.

 Pelkästään velaksi rahoitetun elintason leikkaamiseen menee 15 miljardia vuodessa.  Se tarkoittaa sitä että suomalaisten elintasoa pitää  pudottaa  kolmella tonnilla vuodessa jotta velkaantuminen saataisiin loppumaan.

Hallitus on nyt tehnyt päätöksiä suomalaisten elintason pudottamisesta puolellatoista tonnilla vuodessa, se kohdistuu nyt pääosin köyhiin ja eläkeläisiin mutta toki ALV:n korottamisen kautta myös vähän kaikkiin muihinkin suomalaisiin, vähän siis myös rikkaisiinkin.  Se ei vielä riitä. Vielä pitäisi suomalaisten elintasosta leikata toiset puolitoista tonnia vuodessa.


Jos velkaantumisen pysäyttämisen lisäksi vielä halutaan parantaa teollisuuden halua investointeihin, eli ihmisten työllistämiseen Suomessa, se vaatisi valitettavasti myös sitä että kansalaisten elintasosta pitäisi edelleen leikata.  Hevonenkaan ei jaksa ilman kauroja, eikä yritykset toimi ilman voittoa ja jos halutaan “kasvua” kansalaisten pitäisi edelleen tinkiä omasta elintasostaan, jotta hevoselle saataisiin kauroja, eli yrityksille lisää voittoja.


Jos lasketaan yhteen kaikki se elintason pudotus mitä tämä edellyttää, niin se edellyttää kolmea puolentoista tonnin satsausta, eli yhteensä suomalaisten elintasoa pitäisi leikata neljällä ja puolella tonnilla vuodessa, eli 375 euroa kuussa ja 12,5 eurolla päivässä.

Tästä koko uhrauksesta on nyt sitten hallituksen toimesta toteutumassa kolmannes, eli suomalaisten elintasoa, etupäässä kaikkein köyhimpien suomalaisten  elintasoa, ollaan nyt leikkaamassa, mutta enemmän kuin sen puolitoista tonnia, koska kaikkein rikkaimmilta suomalaisilta ei nyt tätä elintasoa kuitenkaan olla samalla tavalla leikkaamassa ja se puolitoista tonnia painottuu enemmän köyhien ja vähemmän rikkaiden osalle.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu