Veronkorotuksia Brexit-Englannissa

BRITANNIASSA hallitus varoitti sunnuntaina tulevista veronkorotuksista, joiden on määrä osua erityisesti varakkaisiin. Hallitus pyrkii tulevilla toimillaan korjaamaan edellisen pääministerin Liz Trussin historiallisen lyhyeksi jääneen kauden aikana syntyneitä vahinkoja.


Suomessa ei ole vielä tiedossa fixitiä,  mutta Suomen tuleva pääministeri on jo luvannut Liz Trussin tapaan suomalaisille veronalennuksia, sitten kun hänestä tulee pääministeri.  Orpon veronalennuksia ei tosin rahoiteta lisävelanotolla kuten Liz Truss lupasi englantilaisille.  

Petteri Orpo rahoittaisi veronalennukset vielä suuremmilla valtion menojen leikkauksilla kuin mitä muuten on tarpeen korona-epidemian hoidosta, Ukrainan tukemisesta, sotilaallisesta varustautumisesta Venäjän hyökkäystä vastaan,  sekä hoitajaongelmien ratkaisemisesta ynnä muista syistä johtuvista lisämenoista.


Kun tiedossa on ketkä kokoomusta äänestävät, niin tiedossa on myös etteivät leikkaukset koske kokoomuksen äänestäjiä, vaan niitä kansalaisia jotka eivät kokoomusta äänestä.


Kysymys kuuluu, mistä Suomi löytää sen Shunakin ja Huntin, jotka korjaavat Petteri Orpon vaalilupauksien toteuttamisen katastrofaaliset seuraukset.  Suomessakin tarvitaan veronkorotuksia, eikä verojen alennuksia, valtion menojen rahoittamiseksi,  vaikka ei meillä mitään fixitiä vielä olekaan.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu