Vihapuheita itku kurkussa

Meillä Suomessa ei ole olemassa vihapuheita koskevaa lainsäädäntöä, vihapuhetta ei kai edes mainita laissa.  Sitä en tosin tiedä, koska en jaksa tavata lakikirjoja, mutta näin sanotaan ettei vihapuhetta ole laissa määritelty, eikä vihapuheista ole siellä laissa edes mitään mainintaa.

Koska wikipedia ei ole laki, niin wikipedian määritelmät, tai mitkään muutkaan määritelmät vihapuheesta eivät ole päteviä eikä virallisia määritelmiä, siksi vihapuhe sanana käytettynä voi tarkoittaa  melkein mitä tahansa.

Minä määrittelen että tässä blogissani tarkoitan vihapuheella rumaa puhetta maahanmuuttajista, jota rumaa puhetta voi jossain tapauksissa tulkita kiihotuksena kansanryhmää vastaan.  

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on laissa mainittu ja sitä on haluttu lailla rajoittaa, niin että kiihottamisesta kansanryhmää vastaan voidaan tehdä poliisitutkinta ja mahdollisesti siitä voi joutua oikeuteen ja  oikeus voi langettaa tuomiona tästä lain rikkomisesta sakkoja.

Mutta se tavallinen vihapuhe joka ei ole mitään kiihottamista kansanryhmää vastaan on siis vain rumaa puhetta.  Tässä blogissani minä tarkoitan vihapuheella  rumaa puhetta maahanmuuttajista tai vierasmaalaisista, tarkemmin sanottuna sellaisista maahamuuttajista ja vierasmaalaisista joilla on erilainen ihonväri tai kulttuuritausta, tai uskonto kuin mitä meillä Suomalaisilla yleensä on. 

Näin ollen tämä minun tässä määrittelemäni vihapuhe, tai ruma puhe maahanmuuttajista, on myös rasistista puhetta, koska se kohdistuu pelkästään erivärisiin, erilaista uskontoa harjoittaviin ja eri kulttuuritaustan omaaviin.  Joskus on puhuttu myös roduista, mihin rasismin määritelmä aikanaan perustui, mutta nykyään on todettu ettei tällaisia rotuja ole määriteltävissä, niin että kaikki rotujaot perustuvat pelkkiin mielikuviin ja on parempi ettei roduista puhuta, kun sellaisia ei ole, mutta se ei tietenkään estä ihmisiä ajattelemasta että rotuja kuitenkin on, siis kuvittelemasta rotuja omassa mielessään ja puhumasta rasistisesti.

Vihapuhe on siis tämän minun määritelmäni mukaan melkeinpä poikkeuksetta rasistista, vaikka rotuja ei olekaan olemassa.  Rasistista puhetta ei sitäkään ole laissa sen kummemmin käsittääkseni kriminalisoitu, vaan se on vain tavalliseen rumaan puheeseen rinnastettava ilmiö.  

Rasistinen puhe ja rasistinen vihapuhe  on siis ihan laillinen  ja sananvapauden piiriin kuuluva itsensä ilmaisemisen tapa, mikäli se ei ole laissa määritellyn kaltaista kiihottamista kansanryhmää vastaan.

Vihapuheita vastustetaan ja kannatetaan kiihkeästi.  Yleensä jakolinja menee niin että perussuomalaiset puolustavat, kannattavat ja harrastavat vihapuheita, joita muut sitten  puolestaan kovasti paheksuvat ja vastustavat.

Vihapuheiden vastustaminen on kuitenkin ihan turhaa niin kauan kuin se on laillista toimintaa.  Se on ihan sama kuin kertoisi lapselle että kiroilu ja V- kielisyys on rumaa. Vanhempi ihminen ei voi kieltää lapsen kiroilua ja V-kielen käyttöä, vaikka se miten heitä ärsyttäisi, koska vanhempi sillä tavalla vain rajoittaa lapsen sananvapautta, mistä lapsi ei tietenkään tykkää ja kiroilee entistä enemmän ja käyttää entistä rumempaa V-kieltä, osoittaakseen vanhemmilleen että hän saa puhua miten itse haluaa, eikä vanhemmilla ole oikeutta rajoittaa hänen sananvapauttaan. 

Samalla tavalla eivät myöskään muiden puolueiden edustajat voi kieltää persujen rumia puheita maahanmuuttajista, eli vihapuheita, se vain yllyttää persuja näyttämään että kyllä he voivat käyttää sananvapauttaan ihan niinkuin he itse sitä haluavat käyttää, lain puitteissa ja jopa lain rajoja koetellen.

Silti, persujen harmiksi, myös muiden puolueiden edustajilla on oma sananvapautensa ja he voivat sen oman sananvapautensa puitteissa arvostella persujen vihapuheita niin paljon kuin sielu sietää, vaikka siitä ei olisikaan seurauksena muuta kuin uhmaa ja uhoa persujen taholta ja entistä kovempia vihapuheita, joko lain puitteissa, tai jopa lain rajoja hipoen, tai lain rajat ylittäen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu