Viiden euron laina

Viiden euron laina tuntuu kovin pieneltä ja turhalta lainata. Mitä me voisimme tarvita niin kovasti että tarvitsemme siihen viiden euron lainan?  Eikö sitä voisi pärjätä ilmankin sitä hyödykettä mihin se laina tarvittaisiin, tai ainakin käytettäisiin?


Kuitenkin meistä jokainen ottaa joka päivä sen viiden euron lainan, kaikki me.

 

  • lapset, aikuiset, vanhukset
  • herrat, narrit, duunarit
  • rikkaat, rakkaat, köyhät, varkaat
  • papit, lukkarit, talonpojat ja kupparit

Kaikki me lainaamme viisi euroa joka päivä ja käytämme sen rahan erilaisiin käyttötarkoituksiin, kukin oman mielemme mukaisesti.  

Tätä lainaa kertyy meille siis joka kuukausi sataviisikymppiä lisää ja vuodessa tämä uuden  lainan määrä kasvaa lähes kahteen tonniin.


Emmehän me sitä itse sitä lainaa ota. Meidän hallituksemme ottaa sen meidän puolestamme ja rahoittaa sillä valtakunnan menoja, meidän kaikkien yhteisiä menojamme.

Hallituksemme pitäisi oikeastaan ottaa se raha meiltä, koska meidän nykysuomalaisten yhteisiä menojahan sillä rahalla kustannetaan.  Sen sijaan hallitus siirtää maksun tulevien veronmaksajien tulevista tuloista perittävistä veroista maksettavaksi. 

Se on jokseenkin epäoikeudenmukaista niitä tulevia veronmaksajaraukkoja kohtaan, kun valtaosa meistä nykyisistä veronmaksajista, lähes kaikki, pystyisimme sen vitosen päivässä hyvinkin itse kustantamaan.


Miksi hallitus siis tekee näin? 

Mikä siinä on ajatuksena oikein takana?

En näe asiaan muuta selitystä kuin se että me tämän päivän veronmaksajat emme pidä siitä että meitä verotetaan, emmekä pidä sellaisesta hallituksesta joka meitä verottaa.

Hallitus haluaa että me pitäisimme siitä ja äänestäisimme nykyisiä hallituspuolueita tulevissakin vaaleissa ja että hallituspuolueet voisivat pitää nykyisen asemansa ja jopa parantaa asmaansa ja nykyiset hallituspuolueiden kansanedustajat ja ministerit saisivat pitää hillotolppavirkansa.


Jos valtion menot rahoitettaisiin meidän nykyisten veronmaksajien nykyisistä tuloista maksamista veroista, ei nykyiseen hallitukseen kuuluvia puolueita varmaankaan äänestettäisi yhtä ahkerasti tulevissa eduskuntavaaleissa kuin mitä tällä nykysysteemillä on mahdollista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu