Voihan Uniper

Saksa ei tietenkään voi suostua siihen Fortumin ehdotukseen, jossa Saksa ottaisi haltuunsa Uniperin  tappiolliset ja riskialttiit kaasut, kun taas Fortum saisi pitää tällä hetkellä todella hyvää tulosta tekevät Uniperin osat, eli Saksan tuuli- vesi- ja aurinkovoimalat.

Mutta kukapa sen tietää miten tilanne kehittyy.  Kenties pian tulee rauha Ukrainaan ja kaasun hinta laskee, koska uutta kaasuun perustumatonta energiatuotantoa on kiireellä hankittu kovalla hinnalla ja kaasusta on ylituotantoa ja Putin tarvitsee rahaa sotakoneensa ja Venäjään liitettyjen entisten  itäisen Ukrainan maakuntien jälleenrakentamiseen.


Kun sota on ohi, kaasun tuottaminen Venäjällä ei ole sen kalliimpaa kuin ennenkään ja Putin voi määrätä kaasun hinnan sopivasti niin alhaiseksi, että se päihittää muut energian tuottamisen muodot.  

Lisäksi Putin voi halutessaan muuttaa politiikkaansa sillä tavalla että kaasun ostaminen Venäjältä tuntuu taas turvalliselta.


Näin ollen ei voi tietää miten kannattavaa Uniperin Saksan kaasubisnes voi olla Fortumlle tulevaisuudessa.  Kaasusta luopuminen voisi olla siis myös virhetoimenpide, mutta sitähän ei etukäteen voi tietää.  Yrityselämässä on aina omat riskitekijänsä.


Jokatapauksessa Uniperi pitää tässä hätätilanteessa pelastaa ja on hyvä jos saadaan Saksan valtio, eli saksalaiset veronmaksajat, apuun tässä asiassa,  ettei suomalaisten veronmaksajien ja muiden Fortumin omistajien ja Uniperin muiden omistajien tarvitse kantaa kaikkea vastuuta tässä poikkeustilanteessa.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu