Lex Urpilainen – pankkituen myöntäjille rikosoikeudellinen vastuu?

Eilen 9.6. 2012 oli isänmaallemme murheellinen päivä. Espanjan pankit tarvitsivat rahaa ja Suomen valtiovarainministeri lupasi sitä heti. Kyse on nyt Espanjan tarvitsemasta yli 100 miljardista eurosta ja lisääkin tarvitaan, sillä Euroopassa riittää vielä vararikkoisia, hämärämiehiä ja vähävaraisia rikkaita. Historian suurin pyramidihuijaus jatkuu ja varallisuuden pumppaaminen suurille maille jatkuu.

Mutta mitäpä tästä enää voisi sanoa? Hallitus ei kuuntele kansaa eikä sitä kiinnosta tavallisten ihmisten hätä, kun se jakelee suomalaista kansallisomaisuutta lahjaksi etelän lämpöön.

Tärkein kysymys tässä tilanteessa on oikeastaan se, kuka nämä rahat lopulta maksaa ja onko tämän rahan myöntäjillä oikeus luovuttaa tulevien sukupolvien omaisuutta? Kyseessä olevan rahansiirron mittavuuden ja sen ajallisen laajuuden takia tässä asiassa ei saisi käyttää ns. poliittista vastuuta.

Poliittinen vastuuhan tarkoittaa sitä, että poliitikot voivat tehdä mitä tahansa kupruja ja selviävät siitä kuin koira veräjästä. Eduskunta voi antaa hallitukselle epäluottamuslauseen ja kansa voi äänestää tohelon eduskunnan tavallisiksi pulliaisiksi. Ja kun kansan muisti loppuu niin sitten taas eduskuntaan… 

50 vuoden torpparius?

Me emme vielä tiedä paljonko me maksamme mutta näyttää siltä, että Suomen vastuita maksetaan vielä kymmenien vuosien päästä. Rahallisesti koko jupakka saattaa maksaa enemmän kuin II maailmansota ja 1990-luvun pankkikriisi yhteensä. On mahdollista otaksua, että nämä ”viulut” tulevat vielä vertautumaan Karjalan menetyksen mittoihin. 

Hallituksen kevytmielinen ja holtiton rahankäyttö ei kuitenkaan vähene vaan se jatkuu yhteisessä eurooppalaisessa projektissa, jonka toiseksi nimeksi voisi antaa: auttakaa Euroopan köyhtyneitä rikkaita!

Tilanteen poikkeuksellisen vakavuuden takia valtakunnan lakimiehien olisi harkittava sitä, että rahaa ”puolirikollisesti” ja kevyesti lupailleen poliitikot kantaisivat tässä asiassa ns. rikosoikeudellisen vastuun. Kyseessä olisi varotoimi, joka muistuttaisi nykyisiä rahanjakajia siitä, että tulevaisuudessa kansa vaatisi edustajiensa & oikeuslaitoksensa välityksellä vastuuseen kaikki ne poliitikot ja virkamiehet, jotka ovat jakaneet holtittomasti veronmaksajien rahoja tähän pyramidihuijaukseen.

Rikosoikeudellinen seuraamus – 1-7 vuotta vankeutta?

Kyseessä on tietysti vaikea juridinen ongelma. Sitä olisi kuitenkin hyvä selvittää periaatteellisesti ja myös käytännön kannalta. Esimerkiksi ydinvoimalalupien ja vaikkapa erilaisten kaivoshankkeiden lupien myöntämisessä voidaan hyvällä syyllä kysyä sitä miten pitkälle 4 vuoden mandaatin saanut kansanedustaja voi kantaa vastuunsa, joka todellisuudessa ulottuu satoja sukupolvia eteenpäin.

Entä olisiko lakiesitys, joka kriminalisoisi holtittoman rahanjakamisen tarpeellinen? Estäisikö se tällaisen avoimen luoton antamisen tulevaisuudessa? Entä jos poliitikko tietäisi, että hän kantaisi vastuun annetuista luotoista omalla omaisuudellaan ja henkilökohtaisella vapaudellaan  – ajaisiko tällainen uhka terveellistä pelkoa poliitikkoihin ja estäisi löysät lupaukset veronmaksajien kukkarosta? Kylmentäisikö ajatus 1-7 vuoden ”kakusta” poliitikkojen ja virkamiesten tuliset halut tuhlata tulevien sukupolvien varallisuutta?

Tällainen ”Lex Urpilainen” olisi hyödyllinen.  

 

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu