Halla-ahon "perkeleellistämisestä"

Keskiajan maailmankuvasta on tehty monia useita loistavia tutkimuksia. Johan Huizingan ”Herfsttij der middeleeuwen” (Keskiajan syksy) on loistava kuvaus keskiajan häviävästä maailmasta ja uuden ajan koitosta. Suosittelen kaikille kesälukemiseksi…

Lukemisen sivuhuomiona seuraavaa: modernille ihmisille tuntuu aluksi oudolta se miten luontevasti keskiajan ihminen osasi ”demonisoida” ja ”enkelisöidä” asioita. Toinen ulottuvuus oli aina läsnä.

Kansan uskomuksissa metsissä asui henkiä ja autioissa paikoissa kummitteli. Oli noitia, jotka kristittyjen piti osata havaita ja sitten polttaa roviolla. Sen ajan papisto rohkaisi tähän ja hoiteli inkvisiition avulle näitä hieman erilaisia ihmisiä kärisemään roviolle.

Ihmiset tuntuivat toimivan keskitetyn typerästi annettujen kulttuuristen esimerkkien voimalla. 

Asioiden demonisointi l. ”perkeleellistäminen” oli silloin eräs tapa selvitä kriisitilanteista. Kuolema, sairaus ja arjen epäonni johtui siitä, että perkele itse oli häiritsemässä ja sabotoimassa asioita. Tai sitten: syy oli perkeleen riivaamissa tai peräti valtaansa ottamista ihmisissä.

Halla-aho – perkele?

Keskiajan ihminen ei kuitenkaan ollut niin epärationaalinen ja ”pimeä” kuin itseasiassa uskoisi.

Meidän modernissa yhteiskunnassamme näyttää olevan vielä paljon tätä keskiaikaisuutta.

Ihmisen ei tarvitse kulkea kovinkaan kauas vaan aivan tämän päivän uutisiin.

Kyse on kansanedustaja Halla-ahosta, joka on nyt median l. nykyajan papiston ”perkeleellistämisen” kohteena.

Hänestä rakennetaan tähän maahan nyt jotain diaboolista ja lapsia pelottavaa ilmiötä; kauhukakaraa, joka halveksii Korkeinta Oikeutta. Suurta Vaskistia, joka vie meidät pahuuden toiselle puolelle.

Halla-aho on siksi eristettävä, häpäistävä, murrettava ja tuhottava poliittisesti. Tämän hyvyyden vihollinen numero 1 on kaikille iltapäivälehtien toimittajille – näille ”jukka-pirkko murupurjusille” – avointa riistaa.

Halla-aho on myös niin hyödyllinen syntipukki kun yhteiskunta tuntuu hajoavan.

Hänen hutkimisellaan voi pirtsakka toimittaja näyttää edistyksellisyyttään.

Samoin sopivan pinnallisesti sivistynyt kansanedustaja voi kokea moraalista ylemmyyttä kun hän riepottaa tätä täysin huumorintajutonta ja totista kansanedustajaa terrierin lailla.

Lopputulemana voi todeta, että ihmiskunta ei ole paljoakaan muuttunut sitten keskiajan.

Samat käyttäytymismallit vallitsevat – ainoana muutoksena on se, että intellektuaalisesti haastavan katolisen kirkon sijasta meillä on latuskamaisen viisas julkisuuspapisto – suvaitsematon mediamullahien joukko.

Huomio muualle

Halla-ahon ”perkeleellistäminen” on myös edullista nyt kun eduskunta tekee viimeisen päätöksensä itsenäisesti. Espanja tukipaketin hyväksymisen jälkeen Suomi nimisen purtilon näyttää kaappaavan mukaansa markkinavoimat niminen myrskytuuli.

Kansanedustajat voivat sen jälkeen jättää työnsä. Markkinavoimat niminen puhuri vie meitä ilman mitään turhaa diabolisoimista ja me vikisemme yhtä enkelimäisesti kuin mediapapisto Persujen puoluekokouksessa.

Arto Luukkanen

ps. huomasinpa miten entinen piispa ”perkeleellisti” taitavasti.  Ammattimies, ammattimies. Kyllä vakka kantensa löytää…

pps. Ha sitten erosi. Tämä on hieno päivä niille rikosilmoituksen tehneille vehreille, jotka saivat näin aikaan sanavapauden marttyyrin. Mainio päivä myös lainoppineille, jotka astuivat askeleen neuvostolainsäädäntöä päin. Meillä on siis ylimpänä laki tilanne, jossa kristinuskoa saa pilkata miten paljon tahansa, vaihdattaa Raamattuja pornolehtiin ja piirrellä sikamessiaita. Sitten jos lausuu sanat: muhamed, pedofilia ym. joutuu tuomiolle. Hieno päivä myös sille vanhalle käytännölle, jonka mukaan oikeuslaitoksemme on poliittisen taistelun areenana.  

 

 

(Disclaimer edistyksellisille, länsisuomalaisille ja turkulaisille: tämä on kirjoitettu siis ottamatta tässä nyt yhtään kantaa Halla-ahon
saamaan tuomioon tai muuhun toimintaan! Tämän artikkelin kirjoittaja kunnioittaa lakia ja hyviä tapoja sekä myös sangen viisaita kansanedustajia. Luen myös joskus iltapäivälehtiä ja 7 päivää lehteä; lieventävänä asianhaarana todettakoon, että vain parturissa 2 kertaa vuodessa. Antakaa anteeksi. Jutussa on myös ripaus huumoria,
kuitenkin niin, että se haastaa lukijan miettimään onko hän itse
keskiaikainen ihminen. Toivon myös että Turun Sanomien toimittaja
tavaa tämän jutun toiseen kertaan ja ajatuksella.)

 

 

 

 

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu