Erkki Tuomiojan lysähdys Luxemburgin illassa ja mahdollinen ”maanpetos”?

Erkki Tuomiojan lysähdys Luxemburgin illassa ja mahdollinen ”maanpetos”?

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov marssi eilen iloisena ja onnellisena yöpuulle. Suomi oli antautunut illalla 14.10.2012 Luxemburgissa. Syytä riemuun olikin runsaasti. Suomi oli vihdoin Venäjän taskussa ja aivan ainutlaatuisella tavalla.

Maamme taipui ulkoministerinsä suulla siihen niin syvälle että sitä ei olisi voinut uskoa.  Saavutus on historiallinen. Ei edes Bobrikov saavuttanut sortovuosien aikana saavuttanut venäläisille 1.luokan kansalaisuutta.  Nyt se sitten tuli.  Kerralla.

Runollisesti voisi todeta, että sosiaalidemokraattinen ulkoministerimme Erkki Tuomioja heitti Luxemburgin illassa kasallisen sitä maamme suvereniteetin päälle ja avasi maamme lainsäädännön apposen avoimeksi. Tähän riitti pelkästään se, että hän tunnusti sen, että Suomen lainsäädäntö ei riitäkään Venäjän kansalaisten tapauksessa. Tarvitaan kuulemma yhteistyötä.

Tuomioja kertoo MTV3:lle, että ministerit olivat tapaamisessa yhä samaa mieltä siitä, että Suomen ja Venäjän kannattaa lisätä yhteistyötään, jotta lapsikiistojen kaltaisia tapauksia ei pääse syntymään. MTV3:n mukaan Tuomioja korosti Lavroville, että yhteistyö kuuluu viranomaisten hoidettavaksi, eikä valtioiden kiisteltäväksi”. (http://elisa.net/uutiset/kotimaa/?id=96190822).

Tuomioja vastaan vapaa media

Erkki Tuomiojan mielestä edellä esitetty lausunto on tietysti väärä ja salaliittoteoriaa. Tuomiojalle syypäänä on epäilemättä myös vapaa tiedonvälitys, joka ei osaa antaa oikeata kuvaa tapahtumista. Ehkäpä oikeistopopulismi on vallannut lisää suomalaisia lehtiä? Syypää on ennen kaikkea media kun Suomen kanta ei ole levinnyt Venäjällä . ” Voidaan kysyä, tulevatko ne aina ihan oikein esiin Suomenkaan mediassa”.  Entä olemmeko tuominneet USA:n? (http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/ulkoministeri-erkki-tuomioja-ven…).

Venäläisten kannalta tällä mutinalla ei ole kuitenkaan mitään merkitystä vaan siellä on todella syytä avata shampanjapulloja.  Tämä psykologinen disinformaatiokampanja onnistui hienosti ja teknisesti katsottuna se kaatoi Suomen päättäjät ja median kerralla rähmälleen.  Uraa!

Disinformaatiokampanjan tulokset Venäjällä

Itse disinfokampanja oli tuloksellinen niin Venäjällä kuin Suomessa.

Venäjälle yhä houkuttelevampi ja mukavaksi paikaksi koettu Suomi saatiin mustattua kertaheitolla.  Tarvittiin vain kuuliaisia medioita ja tarpeeksi primitiivinen sekä villi valhe.  Disinformaation resepti oli yksinkertainen: 5% totta siteeksi ja 95% valhetta. Tärkeintä on luoda ns. ”suuren valheen” avulla täysin todenvastainen maailma ja vaikutelma siitä, että ”jotain siinä täytyy olla takana”.  Tämä valhekampanjointi saavutti uskottavan huippunsa viime viikolla. Enempää sitä ei olisi voinut viljellä edes Venäjällä.

Tilanne meni mahdottomaksi. Kuvitellaan tilanne, että joku suomalainen, henkilö X haluaisi kertoa venäläiselle medialle, että Suomessa sosiaaliviranomaiset merkitsevä venäläiset lapset valvontamikrosirulla tai…että suomalaiset virkamiehet harrastavat venäläisten lasten ihmissyöntiä. 

Tavallisesti media ei ottaisi tällaista tuulesta temmattua juttua edes harkittavaksi.  Nyt on kuitenkin sellainen tilanne, että mikä tahansa älytön ja tuulesta temmattu juttu meni venäläiseen mediaan.Senaatintorilla tapahtuvat kaappaukset ja muut älyttömyydet…

Valheiden tulokset Suomessa

Me emme aloittaneet tätä. Meidän informaatiomme ei mennyt läpi sillä naapuri ei halunnut kuunnella – tietoisesti.

Parasta oli se, että suomainen media höyrähti keskustelemaan tämän kampanjan ehdoilla: suomalaisten sosiaaliviranomaisten toiminnasta.  Sehän oli tarkoituskin. 

Media ei edes miettinyt sitä olisiko tässä takana venäläisten painostus ja että kaikkiin näihin valheargumentteihin ei olisi edes kannattanut uhrata puolikasta ajatusta.

Kansa tietää

Vaikka media menikin disinformaation edessä ”nutulleen”, niin kansan enemmistö suhtautui tähän kampanjaan täysin asiallisesti. Kansa tiesi ja tietää vieläkin. Tämä yhteisymmärrys syntyi yli puoluerajojen ja muiden kiistojen.  Sisältö oli yksinkertainen: Suomen kansan kurkusta ei voi tunkea alas valheita. Ei ikinä.

Eliittimme alistumisen refleksi oli kuitenkin vahva. Esiintyi mielipiteitä, joiden mukaan ”tarvittiin joku joka selittäisi venäläisille”, ”ehkä syytä oli meissäkin”, ”eikö tässä asiassa voisi myöntyä?” ja ”yhteistyötä tarvitaan”. 

Kaiken tämän kruunasi ulkoministerimme lyhistyminen. Se oli odotettavissa mutta ei ehkä näin nopeasti.

Vielä kerran. Yhteistyö ei ole paha tai huono asia mutta sen perusteella ei voi avata Suomen suvereniteettia tai lainsäädäntöä! 

Erkki hyvä, ajattele nyt oikein kovasti: ne ovat kaksi eri asiaa! Me emme varmaan halua Suomen lainsäädäntöä Venäjän alueelle eikä Venäjän lainsäädäntö saisi ulottua tänne. Tämänkaltainen ”yhteistyö” avaa Suomen lainsäädännön kahdelle erilaiselle järjestelmälle. Sitäkö sinä Erkki haluat?

Onko tämä maanpetos?

Ulkoministerimme on lysähtänyt. Hänen uskottavuutensa on rapistumassa. Siitä huolimatta kansalaisten on pyrittävä tukemaan Erkkiä. Tämä siitäkin huolimatta, että näin poliittiselta kannalta Luxemburgin ilta oli hänen uransa aallonpohja. Normaalissa valtiossa tai poliittisessa järjestelmässä tällainen ulkoministeri, joka ei hoida maansa asioita joutuisi tekemään johtopäätökset.  Se onko tässä kyseessä maanpetos tai onko Erkki menettänyt kansalaisten luottamuksen jää tulevien sukupolvien ratkaistavaksi. 

Yksi asia on kuitenkin varmaa: Luxemburgin menetys tuo naapurille lisää ruokahalua ja innostaa kaikkia valheargumentteja levittäviä tahoja moninkertaistamaan omia aktiviteettejaan.  Venäjä voitti 10-0 ja poliitikot hylkäsivät heppoisesti maamme virkamiehet.  Suomen suvereniteetin puolustaminen jää – kuten ennenkin tavallisten ihmisten harteille.

Arto Luukkanen

Järvenpää

 

ps. Viron painostaminen on muuten loppunut ja Venäjä ei enää painosta heitä. Syy siihen on se, että sikäläiset ovat nähneet oman suverenisuutensa puolustamisen arvoisena.

 

pps. klo. 14.16.

Arvoisa ulkoministerimme kunnioitti sananvapautta ja kommentoi blogiani seuraavasti (http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/54232-tuomioja-arahtaa-dosentille-taytta-roskaa). Vastaan nyt tässä: tärkein ero tähän nimeltä mainittuun dosenttiin on se, että päinvastoin kun hän, minä ja suuri enemmistö suomalaisia haluamme tukea ulkoministeriä. Teitä. Että pärjäisitte ja jaksaisitte. Että muistaisitte, että tämä piskuinen Suomi, tämä yhdenlainen ”valkoselkätikka” on suvereeninen ja ettette jättäisi virkamiehiä puolustamaan Suomen käytäntöjä. Joskus voi lysähtää mutta kuten urheilijana tiedätte – aina voi nousta. Tekin voitte.

 

Vakavasti sanottuna: tärkeintä lienee se miten tämä viesti siitä, että komissiota ei tule ja että lainsäädäntöä ei avata, ymmärretään naapurissa. Tämä kampanja ei mitä ilmeisimmin pääty tähän ja jossain vaiheessa siitä on huomautettava. Samoin näyttää siltä, että huomautukset siitä, että Venäjällä on ikäviä kirjoituksia, tulkitaan mitä ilmeisimmin väärin. Ne nähdään ”tuskan huudoksi” ja merkiksi siitä, että kun tästä puristaa niin se tuntuu meillä.

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu