Arhiksen poliittiset eväät on syöty; Kontula ja Patomäki kentälle!

Arhiksen poliittiset eväät on syöty; Kontula ja Patomäki kentälle!

Urheiluministeri Arhinmäki söi eilen oman poliittisen tulevaisuutensa eväät. 

Hän teki oman maalin ja elämänsä dramaattisimman retkahduksen 17.4. 2013 televisiossa (A-studio) perustellessaan sitä miksi poliittisten nuorisojärjestöjen  rahajaossa suosittiin vanhoja puolueita ja etenkin sitä miksi hänen puolueensa nuorisojärjestö saa suhteettomasti enemmän rahaa.

Onko se sitten paha asia, jos suosii hieman kotiinpäin?

On se.

Paavo suhmuroi.

Asia on tietysti pieni. Nyt puhutaan pikkurahoista verrattuna siihen mitä kiikutetaan etelään. Kyse on vain joistain nuorisojärjestöistä, jotka ovat marginaalisia ilmiöitä verrattuna aitoihin nuorisoa kiinnostaviin ilmiöihin.

Siitä huolimatta. Se ei ollut reilua.

Paavon saldo tuli täyteen

Se oli myös tekopyhää. Jos taistelee epäoikeudenmukaisuutta vastaan ja vastustaa kapitalistien riistoa, niin näin ei voi tehdä. Pitää elää sillä tavalla kuin opettaa.

Paavo ymmärtää varmaan seuraavan argumentin: missä on vanha kunnon reilu peli ja tasa-arvoisuus? Televisiossa näkyi punehtunut, ärsyyntynyt ja selvästi virkamiesten ”preppaama” ministeri. Paavo teki juuri sitä mitä hän itse on kovasti aikaisemmassa elämässään arvostellut ts. harjoitti epäoikeudenmukaisuutta. Pienessä, mutta suuressa asiassa.

Arhinmäen ministeriuran punainen saldo tuli nyt täyteen.  Normaalissa elämässä tästä tulisi punainen kortti.

Ministeriys – Paavon vihaprojekti?

Lasten rahojen kohvoijaaminen ei ole yksittäinen juttu. Kaikesta Arhinmäen hallituksessa sooloilusta, tietämättömyydestä ja horjunnasta on tavalliselle ihmiselle noussut epäilys. On tullut sellainen olo, että ministerinä olo merkitsee meidän Paavolle jonkinlaista sumeaa ”vihaprojektia”, jossa toistellaan vanhoja politiikanteon suhmurointeja ja ennen kaikkea vihataan sitä vastustajaa.

Jalkapallisti Arhinmäki tietää epäilemättä sen mitä tarkoittaa sana reilu peli. Se on sitä, että myös vastustajaa kunnioitetaan. Politiikanteossa tämä merkitsee jonkinlaista säädyllisyyden ja jalouden osoittamista myös vastustajalle vaikka tämä onkin toisessa puolueessa. Se on jotakin sellaista mitä se tavallinen lottokansa janoaa ja odottaa löytävänsä myös omissa poliitikoissaan.  

Kontula ja Patomäki kentälle!

Arhiksen epäonnistuminen tuntuu vähän myös pahalta. Tiedän monia, jotka ovat odottaneet sitä, että hänen johtonsa avulla vasemmisto nousisi tiennäyttäjäksi. Pettymys on ollut suuri. ”Sitä samaahan se on nytkin”. En ole itse samaa sakkia mutta kunnioitan niitä, jotka uskovat siihen sanomaan.

Jalkapallotermein: kärkihyökkääjä on kovasti väsähtänyt ja siltä on veto pois. Arhis ei enää pelaa joukkueen puolesta vaan on siellä kentällä pelkkä läähättävä koriste. Peli on nyt kohta erätauolla. Eikö olisi mahdollista nostaa sinne kentälle kahta terävää piilokärkeä? Kontulaa tai Patomäkeä? Kahta ryvettymätöntä ja innokasta pelaajaa, jotka sisimmässään varmaan haluaisivat tehdä erilaista peliä – pelata taitavammin yhteen, syötellä, kunnioittaa myös vastustajaa, vakuuttaa katsojat ja ennen kaikkea tehdä niitä maaleja – koko kansan puolesta?

Arto Luukkanen

Järvenpää

 

ps. Näin keskustelun finalisoimiseksi. En ole Heikki Typön kanssa useinkaan samaa mieltä mutta tässä kyllä voin kompata. ”…Arhinmäki paljasti, että jos hän pystyy itselleen perustelemaan hallituksessa olemisen, niin hallituksessa olemista voi perustella myös muille, siis koko köyhälistölle, joka sitä kenties uskaltaa epäillä. Globaali pääoma ei Arhinmäen perusteluja tietenkään tarvitse muuten, kuin todetakseen, että Vasemmistoliitto on edelleen sen puolella, omistamattomia vastaan…” (http://hkt40.puheenvuoro.uusisuomi.fi/138229-vasemmistoliitto-uskoo-kapitalismin-pelastukseen). Sat sapienti.

 

pps. Aivan tästä riippumatta haja-ajatus: Suomeen pitäisi perustaa ympäristöpuolue, joka puolustaisi  –   ympäristöä.

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu