Anttinautti on laskeutunut – fiilikset meni

Hyvä Antti!

Antti teki järkevästi ja erosi itse.

”Eroan suuren valiokunnan varapuheenjohtajan tehtävästä”. Bravo!

Tämä oli loistava ja hyvä lause, jonka jälkeen ei olisi tarvinnut säpistä enää yhtään mitään.

Valitettavasti sieltä tuli sitten taas sitä muksuselitystä, joka osoittaa sen, että mitään ei ole opittu eikä kansanvallan perusasioita ole vielä omaksuttu.

Meni kuulema fiilikset.

”Itselleni tämä titteli ei ole niin iso asia, kuin se perussuomalaisille tuntuu
olevan…”

Täytyy nyt vain todeta se, että Iso-Britannian poliittisessa elämässä tälläinen selittely, hörvistely ja vatulointi olisi poliittinen itsemurha. Se näet osoittaisi, että poliitikko ei hyväksy pelisääntöjä ja halveksii yleisöä. Aivan kuin palaisi pesäpallossa ja sitten rupeaisi urputtamaan että enpäs…

Me olemme vielä demokratian slummi; palanen poliittista Meksikoa, jossa urputtaminen on miehekästä.

Mitä tästä opimme?

Joka tapauksessa ensimmäisenä voittajana Kaikosgatesta oli demokratia. Tämä suomalainen kansanvalta. Vanha suomettumisen kulttuuri vaeltaa kitkutellen ja selitellen hautaansa. Pääasia on kuitenkin se, että trendi on selvä.

Toisena voittajana oli Antti. Valitettavasti hän ei vielä tiedä sitä. Antin pitäisi päinvastoin olla kiitollinen tästä poliittisesta oppitunnista ja ajatella että sainpas tässä oppia! Että tuli nöyryyttä ja mahdollisuus harkita uudelleen sitä mitä tuli tehtyä. Ehkä sekin aika tulee. 

Häviäjänä tässä olivat perussuomalaiset, jotka olisivat voineet nyt vyöryttää Kaikkosgatella niin että tuntuu. Mutta toisaalta – ehkä he ovat nyt jaloja ja hyviä häviäjiä?

Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu