Uimahallin miehet: rosmot linnaa ja rikkaat maksamaan!

Uimahallin miehet: rosmot linnaan ja rikkaat maksamaan!

Edellinen populistisen politiikan vaatimus on liittynyt yleensä vaalikampanjoihin.

Mielenkiintoista on se, että näitä vaatimuksia kuuluu juuri nyt vaikka mitään vaaleja ei ole lähelläkään. Niitä on nimittäin kuulunut uimahallissa: aamu-uinnin aikana tai iltasella miesten saunassa. Kotikaupungissa tai naapurikunnissa. Näitä juttuja on ollut kiva kuunnella sanattomana tarkkailijana. Pari kertaa viikossa.

Ehkä tämä porukka ei tiedä mistään mitään. Toisaalta parempaa ja viisaampaa väkeä on vaikea löytää. Jutut ovat yleensä olleet oikeasta elämästä; tavallisia ihmisen arjen asioita.  Suruja, murheita ja ilon aiheita.

Saunan lauteilla ihmetellään myös politiikkaa. Lainaan näitä juttuja in extenso ja olen pahoillani, jos en ole osannut siteerata oikein. (Saunaan on ikävä tuoda nauhuria. Menee piloille.)  

Miltä tämä näyttää keskiluokan – tavallisten ihmisten silmissä?

Asiat eivät usein ole niin kuin ne näyttävät. Mielikuvat ovat kuitenkin vahvoja vaikuttajia ja uimahallin lauteilta maailman näyttää seuraavalta.

1)      Suomi niminen tervahöyry on tehnyt hätäjarrutuksen: valtio kuristaa kansalaisia ja   yrityselämä heittää ihmisiä kilometritehtaalle.

 2)      Ainoa jolle valtiolta riittää rahaa ovat eurooppalaiset spekulantit ja harmaan rahan ystävät.

 3)      ”Timpelitompelimaat” elävät EU:n rahoilla (meidän rahoillamme) ja samalla myös eurooppalainen rikollisuus odottaa lisäsiirtoja etelään.

4)      Hallituksen eväänä on riipiä kasvun silmut. Idea on kuin pöhköllä puutarhurilla joka nyppii silmut omenapuun oksista sillä tekosyyllä että puuta on karsittava.

5)      Velat kasvaa – euro-alueella on keskimäärin 95% bruttokansantuotteesta. Kohta päästään tähän 100% . Juhlitaanko tätä myös meillä; onko se suuren juhlan aihe – hulttiotalouden riemujuhla!

6)      Mitä tehdään työttömille: tapetaanko ne niiden omaksi parhaaksi? Samalla kun vähennetään avustuksia luodaan oikea ja epätoivoinen kurjalisto, joka vielä muistaa että asiat olivat paremmin. Pitäisikö työttömille tehdä jonkinlainen aivoleikkaus. Kirurginen muistinmenetys lääkäritoimenpiteenä?

7)      Keskiluokka säästää nyt kaikessa, maksaa ylikallista ruokaa, kustantaa lasten harrastuksia ja ennen kaikkea pihistelee.  Enää ei mennä ulkomaille lomille ja ostetaan makkaraa.

8)      Miten pitkään tämä kurjula jatkuu? Olisiko ne persut pitänyt ottaa hallitukseen vai puhuvatko ne vaan lämpimikseen?

Ovatko uimarit väärässä? Jos ovat – niin miten heidät saisi ajattelemaan oikein? Onko se edes tarpeellista? Pitäisikö uimahallin saunaan asentaa mikrofonit niin tiedettäisiin kuka ajattelee väärin? Vai asustaako siellä se demokratian peikko?

Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu