Aatu ja Stalin – Suomen parhaat frendit?

Sainpa tässä tietooni ällistyttävän ja vatsanpohjaa tärisyttävän naurunaiheen. Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutin hallinnoiman Aleksanteri-listan kautta tuli kevään mojovin huumoripläjäys.

Tässä aivopierussa kerrottiin tyynesti ja ilmeisesti aivan vakavasti siitä, että Helsingissä järjestetään piakkoin ”Venäjän uudet arvot –konferenssi”. Mainos kertoi aluksi, että ”Suomi ja Venäjä lähenevät toisiaan” ja siksi on tarpeellista tulla kuuntelemaan seuraavia selostuksia.

Ensimmäisessä selostuksessa Nikolai STARIKOV, historioitsija, puoluejohtaja (Pietari) kertoo tarinan Stalinista ”Suomen kansan ystävänä ja pelastajana”.

Tämän jälkeen kuulemma Vitali MILONOV, Pietarin lainsäädäntökomitean puheenjohtaja (Pietari) kertoo siitä miksi ”homopropaganda pitää kieltää Venäjällä?”.

Milonov aikoo valistaa ymmärtämättömiä suomalaisia ”homoseksuaalisen elämäntavan julkisen propagoimisen vaarallisuudesta”. Järjestäjinä ovat Venäläiset äidit Suomessa, Suomen antifasistinen komitea, Suomi ilman fasismia ry.

Järjestäjien nimet tietysti kertovat näistä äreistä kinkereistä kaiken mutta sallittakoon muutama avoin kysymys.

Miksi? Miksi ihmeessä tällaisia tarinoita ja niiden kertojia tuotetaan Suomeen ja sitten kuvitellaan, että niihin osallistuisi muita kuin oman asiansa ajamiseen omistautuneita ”viimeisiä mohikaaneja”? Ajatus Stalinista Suomen kansan ystävänä on grotesti ja saa huumorintajuisen ihmisen kiemurtelemaan naurusta.

Miksi yhtä hyvin kerrota Adolf Hitleristä Suomen kansan kohtaan kokemasta rakkaudesta. Ajatus on tietysti huvittava ja edustaa samanlaista huumoria kuin ”Producers” elokuvan (Kevät koittaa Hitlerille) ajatus Hitleristä, jota pitäisi esitellä natsien silmin: ” to show the world the true Hitler, the Hitler you loved, the Hitler you knew, the Hitler with a song in his heart…”

Miksei herkkä ja tiedostava vasemmisto-viher-hömppä poppoo revi pelihousujaan tällaisesta moskasta? Miksei media uskalla nauraa röhönaurua? Ehkä syy on siinä, että se on niin perinjuurin kyllästynyt tämän myllyn tuotoksiin. Tämmöisen uutisointi on kuulemma yhtä virkistävä kokemus kuin omaa oksennuksen syöminen. Ollaan mielummin ikävystyneenä hiljaa.

Eikö kellään järjestävällä taholla ole järjenhiventäkään päässä? Tämmöisen aiheen propagointi on parasta Venäjän-vastaista propagandaa. Kaikki, jotka Venäjää oikeasti arvostavat eivät voi muuta kuin peittää päänsä ja huokailla tämmöisen sanoinkuvaamattoman typeryyden edessä. Miten näin tiiviisti tulpattuja pässinpäitä voi olla edes olemassa? Näistä voi vain todeta ”Ils n’ont rien appris, ni rien oublié”.

Aleksanteri-instituutin omistautuminen tällaiselle propagandalle ihmetyttää eniten. Miten se on mahdollista? Toisaalta, kyse voi olla hyväuskoisuudesta. Onhan Venäjällä uutisoitu esimerkiksi juttu siitä, että kyseinen Instituutti ajaa ”Euraasian Unionia”. Laitan tähän jutun kokonaisuudessaan venäjäksi enkä halua edes kommentoida sitä – niin hirmuinen se on.  

”Видный финский учёный высказался в поддержку Евразийского народного фронта. Директор по исследованиям Александрийского института при университете Хельсинки Маркку Кангаспуро заявил, что Евразийский народный фронт является вполне логичным и даже отличным решением для Финляндии и весьма полезным для ЕС в целом. «Экономика России демонстрирует мощный рост и соответственно имеет огромное влияние на экономическое развитие Финляндии. Евразийские настроения в Москве еще больше укрепляют меня в этом мнении, и даже подталкивая к мысли, что для нашей страны они также были бы логичны», — пояснил ученый.. С такими весьма положительными оценками будущего Евразийского народного фронта Кангаспуро выступил на сессии российско-финской академической школы в Хельсинки…” (Rossijskije Vesti – 17 – 23 декабря 2012   № (33) 2108). Ehkä instituutin hallituksen kannattaisi kysyä asiaa henkilöltä itseltään? Onko hän tätä mieltä?

Mutta ehkä kysymyksessä on vain kevätpila ja se paljastuu nopeasti niille parille toimittajalle (jotka on pakotettu paikalle) ja niille 10 asiaansa uskovalle marginalistille (jotka ovat ilmeisesti jo yöpyneet paikalla). ”Usko Sotamiehiä” pitää olla aina!

…niin ja hauskaa pitää olla aina!

 

Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu