Lämmin kiitos Johan Bäckman – kansanrintamasta!

Tällä viikolla Suomeen syntyi sananvapautta puolustava kansanrintama. Siitä sukeutui laaja-alainen ja kattava tasavallan yhteiskuntarauhaa ja demokratiaa puolustavaa liike. Erilaisista poliittisista toimijoista koostunut erittäin laaja ryhmä osallistui talkoisiin, joiden tuloksena Tampere ei kaatunut eikä Suomi kompastunut.   

Asia liittyy ”Venäjän uudet arvot” nimiseen konferenssiin. Sen ulkoisina järjestäjinä olivat Venäläiset äidit Suomessa, ns. Suomen antifasistinen komitea, Suomi ilman fasismia ry. Tämän ajatuksellisen pommituksen kohteeksi oli valittu Tampere.  

Kokousta ei kuitenkaan pidetty niin kuin oli suunniteltu. Se oli pakko siirtää Helsinkiin.

Suunnitelmat olivat hieman gradiooseja. Mainosten mukaan ”Suomi ja Venäjä lähenevät toisiaan”. Ennakkotiedotusta konferenssista tarjoiltiin ammattitaitoisesti ja aggressiivisesti.   

Mainosten mukaan ensimmäisessä esityksessä Nikolai Starikov, historioitsija (Pietari) olisi kertonut suomalaisille Stalinista ”Suomen kansan ystävänä ja pelastajana”. Tämän jälkeen Vitali Milonov, Pietarin lainsäädäntökomitean puheenjohtaja (Pietari), olisi valistanut meitä siitä miksi ”homopropaganda pitää kieltää Venäjällä?”. Milonovin olisi ilmeisesti pitänyt kertoa ”homoseksuaalisen elämäntavan julkisen propagoimisen vaarallisuudesta”. Irina Volynezin tehtävänä oli taas kertoa suomalaisille siitä miten ”länsimainen feminismi, lastensuojelu, homopropaganda ja sukupuolikasvatus uhkaavat ja vahingoittavat perinteistä venäläistä perhettä”. Volynezin intellektuaalisena haasteena oli myös innovoida matemaattisesti haastava probleema siitä miten Venäjän väkiluku saataisiin nostettua miljardiin vuoteen 2100 mennessä.

Konferenssin puuhamiehenä ja kätilönä oli eräs innokas Johan Bäckman niminen henkilö.

Tunnetteko hänet?

Upeita kukkasia!

Konferenssin ideologinen trahtmentti oli sitä itteään.

Feminismi kuulemma johtuu miehen puutteesta ja laiskuudesta. ))))))

Starikovin kirjasta:”Stalin Suomen hyväntekijänä”:

Venäjän laiton bolsevikkihallitus hyväksyi kaikkien alueiden laittoman irrottamisen imperiumista… Meidän on tärkeätä ymmärtää Suomen imperiumista irrottamisen laittomuus, koska Neuvostoliiton ja Suomen rajakiistat jatkossa perustuvat juuri tähän tosiasiaan…”

Apulehden mukaan ”…liberaalien, pettureiden ja irstailijoiden” torjumiseksi kirjailija Nikolai Starikov on perustanut Suur-Isänmaa-puolueen ja internet-kodinturvajoukot. Tulossa on mediaa valvova ”kansainvälinen informaatiotuomioistuin”, joka rankaisisi perhearvoille vahingollisia tahoja.” (http://www.apu.fi/artikkeli/kohudosentin-venalaisvieraat-feminismi-johtu…).

Virallinen Suomi kielsi

Tässä vaiheessa suunnitellun kokouksen pitopaikkojen järjestäjät heräsivät.

Tampereen kaupungin johto kielsi Venäjän uudet arvot -konferenssin järjestämisen pääkirjasto Metsossa Tampereella. Apulaispormestari Olli-Poika Parviaisen (vihr) mukaan syynä olivat tilaisuuden homofobinen näkökulma ja totalitaristinen sävy. Lenin-museolle suunniteltu kokous jäi järjestämättä.

Kielto herätti keskustelun miedon nettikeskustelun sananvapaudesta.

Nettikeskustelun tulokset olivat laihoja. Joillekin harvoille sanavapaus oli tärkeämpää. Jotkut ihmettelivät sitä miten jotain kansanryhmää vastaan voi esittää näin räikeitä väitteitä rankaisematta. Toiset taas pitivät päätöstä oikeana.

Suomalaisten suvaitsevaisuutta osoittanee se, että kukaan ei kuitenkaan esittänyt sitä, että kyseinen konferenssi ei saisi ylipäätään kokoontua. Kyse oli vain siinä että missä se kokoontuu ja että tuetaanko verorahoilla näin villejä kinkereitä?

Jos yhteiskunta rajoittaa esimerkiksi raa’an väkivallan esittämistä tai sukupuolisiveellisyyttä heikentävää kovaa pornoa, niin miksi se ei saa estää tämmöisen ”jerundan” esittämistä julkisissa tiloissa? Konferenssillahan ei ollut edes sitä savuverhoa, että kyseessä olisi ns. ”akateeminen tilaisuus”.

Tulos: kansanrintama

Tuloksena oli kansanrintama, jossa erilaiset ihmiset toimivat sosiaalisessa mediassa ja hoitivat tiedotuksen kyseisen konferenssin sisällöstä. Syntynyttä yhteistyötä ja sen kokemusta ei voi aliarvioida. Se herätti seuraavia ajatuksia.

A)Tämän tasavallan moniarvoinen pohjavire on sellainen, että se sitä ei voi manipuloida tai turhentaa millä tahansa propagandalla. Kuten tutustuminen Suomen historiaan osoittaa: meidän kurkustamme ei voi tunkea valeita.

B) Juuri läpikäyty yhteinen talkoo yhteisten arvojen puolustamisesta oli hyvä kokemus, jota kannattaa matustella kunnolla – pitkään ja hartaasti. Meillä on erilaisia poliittisia ja maailmankatsomuksellisia arvoja – se on hyvä asia. Meillä on eri tavalla ajattelevia ihmisiä. Seuraavan kerran kannattaa arvioida heitä tästä kokemuksesta syntyneen yhteisen kunnioituksen pohjalta. Kansanrintama loi uutta kunnioitusta toista suomalaista kohtaan, vaikutti kuumentuneisiin mieliin rauhoittavasti ja edisti yhteiskuntarauhaa maassamme. Minusta tämä on hyvä asia: asioista pitää kiistellä mutta hövelisti ja toista kunnioittaen.

C) Tämä hupaisa insidentti toi esille sen, että Venäjän todelliset arvot perustuvat keskinäiseen kunnioittamiseen, rakkauteen ja totuuteen. Tämä varmasti on omiaan kumoamaan kaikkia mahdollisia negatiivisia stereotypioita ja tuomaan esille sitä tarvetta mikä meillä on venäläiseen kulttuuriin, kieleen ja historiaan tutustumisessa.

Tämä tapahtuma oli siksi mitä tervetullein vie siihen lämpimään; miltei rakkaudellisen ylitsevuotavaan johtopäätökseen että jos Johan Bäckmannia ei olisi syntynyt niin hänet olisi pitänyt keksiä.

Siksi: lämmin kiitos Johanille kaikesta ja äläkä viivy siellä ortodoksiluostarissa (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013052217048867_uu.shtml) liian pitkää aikaa!

Siellä voi tulla kiusaus jäädä sinne loppuelämäksi – monet uskon sankarit ja kilvoittelijaisät ovat todenneet luostarin rauhan kummasti rauhoittavan maallisen elämän sekoittamaa hämmentynyttä mieltä ja rasittuneita hermoja.

 

Dosentti Arto Luukkanen

Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtori

Helsingin yliopisto

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu