Päivi, kirkon kallein jäsen – eroa kirkosta!

Avoin kirje sisäministeri Päivi Räsäselle

Arvoisa sisäministeri Päivi Räsänen!

Olette kirkkomme kallein jäsen!

Jokainen kannanottonne on maksanut kirkolle tuhansia eronneita jäseniä.  Ihmiset näet luulevat, että kristillis-demokraattinen puolue on yhtä kuin kirkko. Näinhän ei tietenkään ole vaan Te edustatte erästä hyvin marginaalista herätysliikkettä, joka on nähnyt hyväksi toimia kirkon sisällä. Vähän niin kuin vähemmistökommunistit SKDL:ssä aikoinaan.

Teillä ei liene kuitenkaan hätää. Vähemmistökommunistit saivat aikoinaan äänestää hallituksessa vastaan eikä heitä erotettu. Sama meno jatkunee nytkin. Maan sisäistä järjestystä valvovan ministerin kesäinen suun aukaisu siitä, että lakia ei tarvitse aina noudattaa, merkitsisi lakia kunnioittavassa maassa sitä, että hänen olisi erottava. Jos meillä olisi todellinen hallitus, jossa lain kunnioittamista vaadittaisiin (erityisesti ministereiltä) olisi Räsänen jo historiaa.  Meillä ei.  Suomen poliittinen meksiko jatkuu.

Ovela rinnastus Päivi!

Teidän puhettanne kannattaa kuitenkin analysoida sillä se tiivistää poliittisen liikkeenne päämäärät täydellisesti. Kaikkien näiden yhden asian ideologioiden, fanaattisten indoktrinäärien ja poliittisten hihhuleiden päämääränä on totalitaarisesti hallittu valtio. Tärkeintä ei ole laki, joka mahdollistaa erilaisten ihmisryhmien ja yksityisten ihmisten rauhallisen elämisen samassa yhteiskunnassa vaan valta.  Valta, jota jokin uskonnollinen tai poliittinen ryhmä käyttäisi epämääräisesti.

Teidän puheenne oli mielenkiintoinen myös siksi, että edustamanne uskonnollisen ryhmän sekä kaikkien fundamentalististen kristittyjen & USA:n uskonnollisten piirien inspiroimien liikkeiden käsityksissä naisen asema on sidottu alamaisuuteen miehelle ja miesten johtamalle liikkeelle. 

Vielä 100 vuotta sitten uskonnolliset konservatiivit vastustivat naisen äänioikeutta, tasavertaista asemaa ja sivistystä. Lääkäri ja ministeri Päivi Räsänen olisi ollut näiden mielestä ”hävityksen kauhistus” – varsinainen baabelin portto, iisebel ja turmelluksen esikuva.  Nyt se ei kuitenkaan haittaa?

Entä sitten se Pyhä Raamattu – Päivi? Vanhan Testamentin patriarkkaalisen maailmankuvan mukainen elo ei tuntenut demokratiaa, ministereitä tai naisia vallassa. Pitäisikö Räsäsen noudattaa näitä selviä käskyjä Raamatusta?  Jos meillä olisi aikakone ja voisimme siirtää ihmisiä ajassa ja paikassa niin otaksun, että Teidät kivitettäisiin alta aikayksikön.  Sehän olisi ikävä juttu?

Suomen kansa kunnioittaa Raamattua ja lakia

Arvoisa ministeri! Suomen kansan enemmistön traditioiden mukaan meikäläinen yhteiskuntaelämä on perustunut Raamatun antamiin ohjeisiin ja moraalisiin ohjeisiin.  Sieltä on etsitty totuutta, lakia, rakkautta ja armahdusta. Se ei ole kuitenkaan sellaisenaan laki. Siksi koska se ei ole täysin yksiselitteinen. Sitä pitää tulkita. Teidän miehellänne lienee sellainen tulkitsijan virka? Papinvirka. Ja miespastorin sanaa pitää totella? 

Toisaalta, kun ministerit vannovat virkavalansa he tekevät sen käsi Pyhän Raamatun päällä. Ei siksi, että he haluaisivat toteuttaa sen poliittisena ohjelmana vaan että ministerit muistaisivat virkakautensa aikana noudattaa lakia.  Muistatko Päivi vielä sitä hetkeä? Pidätkö Päivi sanasi?

Yleensä ihmistä sitoo hänen antamansa sana. Vannomisen Raamatun päällä luulisi sitovan vielä enemmän.  Pelkään pahoin, että Teidän edustamassanne indoktrinäärisessä liikkeessä ihmisen antama sana tai lupaus ei kuitenkaan ole sitova.  Kuten jesuiitat aikoinaan: tarkoituksenmukaisuus pyhittää keinot.

Teidän sisäministeri Päivi Räsänen esittämänne ajatus lain väistämisestä tuo välttämättä ja heti mieleen Lapuan liikkeen ja se kieroilun ”lain hengen” noudattamisesta.  Kun lakia ei pidä noudattaa kirjaimellisesti, se avaa tien laittomuuteen ja rikokseen, jesuiittamoraaliin ja totalitarismiin. Juuri siihen järjestelmään, jonka nostitte ovelasti esimerkiksi.  Se myös paljastaa te loppujen lopuksi ilmeisesti tähtäätte: hengelliseen valtaan ja teokratiaan, jossa pappismiehet hallitsevat. Siinä yhteiskunnassa ei Luojan antama lahja: järki päätä, ei määrää. Se on järjetön yhteiskunta.

Eroa Päivi eroa! Kirkosta ja hallituksesta.   

Ehdotan pastoriaalisesti, kunnioittavasti ja kaikessa kristillisessä rakkaudessa Teille ministeri Räsänen, että eroaisitte a) kirkosta ja b) ministerinvirasta.

Kirkosta eroaminen olisi minusta reilua kirkolle ja Teille rouva Räsäselle itsellenne.  Olkaa hyvä Päivi ja jättäkää meille tavallisille, surkeille ja kurjille syntisille se luterilainen kirkko ja perustakaa oma hengellinen kotinne, jossa te voitte riehua niin paljon kuin haluatte!  Pliis!

Siellä voisitte elää omassa ihan niin pyhästi kuin vain haluatte. Se olisi se pyhien yhteisö, jossa lakia ei tarvittaisi.  Vain tulkitsijoita.  Niitä miespappeja.

Vielä yksi pastorin neuvo. Pyydän myös, että muistaisitte ministerinsanaanne ja sen velvoitetta; Te olette nyt vaarantaneet kansalaisten käsitystä lain kunnioittamisen tärkeydestä. Näinhän ne kaikki moottoripyöräjengeitkin järkeilevät…”…laki ei aina olen hyvä”.

Te olette kuitenkin itse säätämässä lakeja ja sitten otatte esimerkiksi natsismin, jonka laittomuuksia te kiertäen vertaatte tähän järjestelmään. Päivi – se on anakronismia! Silloinen tilanne oli aivan toinen. 

Kaiken kaikkiaan olette moraalisesti menettäneet kansalaisten luottamuksen ja vaarantaneet maan laillisen yhteiskuntajärjestelmän kyseenalaistamalla sitä.

Eikö olisi parempi säilyttää hyvä omatunto ja rehellisyys? Luulen, että kun eroatte heti niin säilytätte sielunne rauhan.

Eroa Päivi! Eroa heti!

kunnioittavasti

Arto Luukkanen – pastori

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu