Säälikäämme siis Päiviä!

Päivi Räsänen jatkaa vielä virassaan. Keskustellaan siitä mitä hän oikein sanoi ja että ”vainotaanko ministeriä”. Se kuuluu demokratiaan ja on hyvä että keskustellaan. Kertaan vielä sen miksi minusta Räsäsen pitäisi erota ja että kysymyksessä on tärkeä periaatekysymys.

1. Räsänen ei ole yksityishenkilö vaan ministeri, jonka vastuulla on Suomen sisäinen turvallisuus. Surkuttelen tietysti Räsäsen kaventunutta sananvapautta mutta hänen virassaan ja asemassaan ei voi edes spekuloida siitä pitäisikö noudattaa lakia. Asia on yksiselitteisesti niin. Onhan tässä maassa sen jälkeen monia muitakin, jotka omantuntoon vedoten esittäisivät perusteluja sille, että ei pidä noudattaa lakeja.

2.  Räsäsen esimerkki natsi-Saksasta on kaukaa haettu ja ongelmallinen. Tässä demokraattisessa yhteiskunnassa lait syntyvät kansanedustuslaitoksen hyväksyminä ja melkein aina hallituksesta esityksistä. Miten Räsänen voi edes ajatuksissaan rinnastaa tämän yhteiskunnan totalitaristiseen hirmuhallintoon?? Hänhän on osallinen lainsäädäntöön.

3. Räsäsen eron vaatiminen ei siksi ole kohtuutonta vaan rationaalista, järjellistä ja ”raamatullista”. Kirkon ja valtion regimenttien sekoittaminen toisiinsa merkitsee sekasortoa. Jumalan lakien sekoittaminen maalliseen lainkäyttöön ja säätämiseen (jossa on itse siis mukana) osoittaa arviointikyvyn puutetta. Jos vedotaan Raamattuun niin sieltä voi määrätietoisesti vääristelevä ihminen löytää aina sopivan ja irrallisen argumentin – aina moniavioisuudesta kansanmurhaan saakka. Viittaan tässä Lutherin kritiikkiin ”hurmahenkiä” vastaan. Tässä mennään tietysti koko kristillis-demokraattisen puolueen olemassaolon oikeutuksen ytimeen. Onko tarpeellista, että Kristuksen nimeä sotketaan politiikkaan? Onko se peräti jumalanpilkkaa ts. olettaa että vain tässä ”pumpussa” tehdään oikeaa kristillistä politiikkaa. Merkitseekö se peräti sitä että muissa puolueissa ei ole kristittyjä?

4. Räsäsen vaatiminen tilille siitä mitä hän sanoi on siten normaalia eikä siinä ole mitään henkilökohtaista. Ymmärrän, että hän tässä tilanteessa lohduttaa itseään sillä että ei suinkaan halunnut yllyttää lain rikkomiseen. Ja lohduttajia varmaan riittää.

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu