Nyt on hätätilahallituksen aika!

Talous on nyt tsipakasti kuralla!

Kansanedustajat ja hallituksen ministerit alkavat vähitellen ja epäuskoisesti oivaltaa talouden madonlukujen merkityksen. Näin miedosti todettuna: Suomen velkasuhde on kohta Kreikan pahimpien aikojen kaltainen. Maamme vajoaa vapaassa pudotuksessa – ilman laskuvarjoa ja maa lähestyy. Vienti ei vedä kun suomalaisia tuotteita ei enää osteta eikä valtio ei saa enää tarpeeksi rahaa. Veneen pohja on ratkennut ja vesi virtaa sisään.

Tilanne on se, että pahimpien arvioiden mukaan jouluna 2013 maamme velkasuhde on sellainen, että voimme joutua EKP:n syliin ts. ulkomaalaisten holhoukseen. Suomea odottaa Kreikka – 5 kuukauden kuluttua. Sen jälkeen talouspolitiikkamme ei ole enää meidän hallinnassamme vaan tänne tulevat muut ja hoitavat sen puolestamme.

Kriisi on myös poliittinen. Sananlaskun mukaan: sika on nyt syönyt hallituksen eväät eikä sillä löydy enää kykyä nähdä eteensä. Kuten Lahden demareiden kokouksessa nähtiin, ajatukset ovat finito ja kansalaisille annostellaan vain ”eksaktia” diibadaabaa.

Demarien poliittinen impotenssi

Jos tilannetta vertaisi erämaasuunnistukseen, niin tässä vaiheessa vaeltaja voisi todeta olevansa eksyksissä. Ennen EU:ta tässä vaiheessa yleensä devalvoitiin mutta nyt AY-liike ei pysty palkanalennuksiin. Sen päätöksentekokyky on nyt kuoliossa eivätkä demarit kykene vaikuttamaan siihen. Heitä vaivaa nyt suoraan sanottuna poliittinen impotenssi. Osoituksena tästä neuvottomuudesta on se, että demarien retoriikkaan on uinut aivan uusi sana: isänmaallisuus.  

Vaihtoehdot ovat tylyt. 1) Nykyinen hallitus jatkaa ja joudumme EKP:n käsiin. 2) Uudet vaalit, joissa Kepu ja Persut voittavat ja muodostavat hallituksen. Vasta sitten poliitikot kykenevät päätöksentekoon. Prosessi vie kuitenkin aikaa eikä meillä ole sitä enää yhtään.

Kataisen II hallitus

Paras vaihtoehto olisi kuitenkin hätätilahallitus. Se voisi perustua entisen perustalle; nimenä vaikka Kataisen II hallitus, johon tulisi edustajia keskustasta ja perussuomalaisista.

Suomalaiset ovat osoittaneet historiansa aikana, että meiltä löytyy tiukoissa paikoissa kykyä ja malttia selvitä. Esimerkiksi sodan aikana koottiin miltei kaikki puolueet käsittävä hallitus.

Tämän hätähallituksen toimintaohjeena pitäisi olla se, että kaikki julkisuudessa tapahtuva nokittelu ja twiitteri-irvistely on kielletty.  Kaiken mielipiteenvaihdon pitäisi tapahtua julkisuudelta suojassa. Eihän mikään perhekkään pese likapyykkiään julkisuudessa!

Jos tämä viesti ei saavu ministerien ja kansanedustajien käkättimeen, niin lähettäkää se heille vaikka savumerkeillä.

Arto Luukkanen

Järvenpää

Sain kuulla radio Aallossa käydystä keskustelusta ko. asiasta. Mielenkiintoinen. Ymmärrän näiden ”päiväperhojen” huolettomuuden ja kriisitietoisuuden vähäisyyden ja se korreloi näiden toimittajien substanssiosaamisen vähäisyyden kanssa. Jokaiselle omansa; enhän minäkään tiedä siitä nykyisin muodissaolevasta Elvis Presleystä oikein mitään. On kuulema suosittu nuorison keskuudessa. Tanssii ja laulaa kuulema sitä rokkia.

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu