Aamiaiseksi Finnair-palturia

Ravintotieteilijät painottivat minun lapsuudessani sitä, että aamiainen oli päivän tärkein ateria. Piti syödä monipuolisesti ja terveellisesti; ruokaympyrän joka laidalta.

Tänään nautin ehkä parhaimman ja täyteläisimmän aamiaisen koko elämässäni.  Ruokaympyrä täydentyi palturinimisellä monityydyttymättömällä vitamiinilla.

Selitän tämän: tänä aamuna sain puuron lisukkeeksi aimo annoksen täyttä palturia a la kukkuruu.  Sitä lapioitiin lautaselleni elinkeinoelämän asiantuntijan auktoriteetilla. Tämä nuori – ilmeisesti lakimies – kertoi että on epäselvää minkä maan lainsäädännön mukaan valtioyhtiö Finnairin pitäisi maksaa palkkaansa.

Finnair – ilmarosvo?

Kysymyshän on selvästi visainen. Hmm…ne lentokoneethan lentelevät ympäri maailmaa ja sen perusteella Finnair voisi aivan hyvin napata itselleen jonkin maan lainsäädännön. 

Asiantuntijan mukaan tällainen ilmakaappaus on ilmeisestitehty ja sen perusteella suomalaisten veronmaksajien omistama Finnair on kaikessa viisaudessaan päättänyt antaa kiinalaiselle lentoemolle 300 euroa kuukaudessa palkkaa.  Se on peräti 1/10
osaa suomalaisen palkasta!

Tämä iso kasa palturia aamupalalautasella herätti seuraavat kysymykset:

*Tietävätkö Kiinan kansantasavallan viranomaiset, että
Finnair on röyhkeästi anastanut heidän työlainsäädäntönsä? 

*Eihän vain Finnair anasta muidenkin maiden työlainsäädäntöä?

Finnair on kaapannut ”Kerma-Yli-Pomolan” lainsäädännön?

Asiantuntija ei valitettavasti kuitenkaan kertonut sitä minkä maan lainsäädännön alaisuudessa Finnairin johtajat tekevät töitä. Entä minkä maan lainsäädännön mukaan tämä asiantuntija saa itselleen rahaa?

Loogisin vaihtoehto on se, että Finnair on kaapannut johtajien työ ja palkkaehdot ”Kerma-Yli-Pomola” nimisestä valtiosta. He nimittäin saavat 100 kertaista palkkaa aivan kelvottomasta johtamisesta ja sydämettömästä henkilöstöpolitiikasta.  

Finnairin mahdollinen ilmarosvous pelottaa. Pelkään, että  Suomen hallituksen edustajat haluaisivat tehdä samantyyppisen kaappauksen – jostain sellaisesta maasta, joka ei kunnioita
lakia tai kansalaisiaan.

Apua!

Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu