Himasen & Manuelin evankeliumi opettaa Suomea

Nyt se on luettu; professorien Pekka Himasen ja Manuel Castells’n kirja.  Jokainen voi tutustua siihen valtioneuvoston sivulla (Väliraportti l. ns. sininen kirja:  http://valtioneuvosto.fi/tiedostot/julkinen/pdf/2012/sininen-kirja/fi.pdf; varsinainen raportti: http://vnk.fi/julkaisut/listaus/julkaisu/fi.jsp?oid=398870). Kirjan viesti oli, että ”maan henkinen kestävyysvaje” on maamme suurin haaste. Iloa pitäisi olla.

Ensiksi on hyvä, että tällaista keskustelua herättävää tutkimusta tehdään. Kaikkea tarvitaan; jopa propagandaa. Sen Suomea koskeva anti tukee suoraan nykyisen hallituksen pyrkimyksiä ”kestävyysvajeen” korjaamiseksi.

Se tarkoittaa sitä, että kun nyt meitä kurjistetaan ensi keväänä niin ministerien argumentit tulevat tästä sylttytehtaasta.  Näppäriä ajatuksia ja sopivia ministerien omaksuttavaksi.

Näin ammattimiehen näkökulmasta kirjasen sisältö oli keskimääräisesti ”tieteellistettyä” jargonia.  Se on huolellisesti toimitettu mietintö, jossa ei kuitenkaan päästä kovinkaan pitkälle. Pamflettina kirja on taas liian avoimesti yhteen päämäärään pyrkivä epistola.  Himasen kirja on ”hallitushyvä”; sujuvasti tehty pluraus, josta voi hintsusti ripotella hiekkaa kansan ja median silmiin.   

Lopputulos:  hyvin kallis ja kaunis lahja. Pääministeriltä kaverilleen.  Sitä ei olisi kirjoitettu eikä maksettu, jollei sen takana olisi ollut pääministerin voimakas käsi.

Lahjus? Ehkä, ehkä ei.

Ilmiantajat ilmiantoivat persut ja ulkomaalaiset rupesivat mestaroimaan suomalaisia

Suomalaisten veronmaksajien rahojen tuhlaaminen tai vallan ronski käyttö tilaamisessa ei ole kuitenkaan se surkein asia.

Ikävintä kaikessa on kirjan tekijöiden Suomea koskeva poliittinen sanoma. (http://www.uusisuomi.fi/kulttuuri/63873-manuel-castells-ilman-apua-suomi-olisi-osa-neuvostoliittoa).

Castells’in viesti meille metsäsuomalaisille on seuraava: vuosi 2011 ja perussuomalaisten vaalivoitto oli eurooppalainen katastrofi. Ennen oli niin kovin hyvin, mutta sitten tuli Jytky ja se merkitsi Suomen kääntymistä äärioikeistolaisuuteen. Solidaarisuus hävisi, aurinko ei enää paista ja kaikki on nyt kurjasti. Kateus ja häpeä ovat ilmeisesti niitä perussuomalaisia hyveitä, joita suomalaisissa nyt on. Onneksi kuitenkin nämä ulkomaalaiset kertovat meille mitä pitää ajatella ja että olemme nyt kovin väärässä.

Onneksi meille näytetään valoa ulkoapäin ja me saamme ehkä tehdä parannuksen. Suomalaiset voivat ruveta taas ajattelemaan oikein; niin kuin tottelemattomat mutta kuitenkin reippaat koltiaiset.

Mitä ajatella tästä Himasen & ulkomaalaisten auktoriteetilla ilmoitetusta evankeliumista? 

Castells on väärässä. Tosiasiassa eurooppalaisessa vertailussa perussuomalaiset ovat varsin maltillinen ja sopuisa puolue. Puolue ei ole äärioikeistoa eikä siellä irvistä fasismin peikko, kuten jotkut ehkä haluaisivat. Puolue on harvinaisen sisäsiisti.

Perussuomalaisten demokraattinen pohja on vahva eikä puolue yllytä jäseniään laillista yhteiskuntaa vastaan. Jos ajatellaan politiikan uskottavuutta ja sen ideaalien uusiutumista, niin perussuomalaisten voitto vuonna 2011 oli parasta mitä tälle järjestelmälle on tapahtunut pitkään aikaan. Se on lisännyt järjestelmän uskottavuutta ja sitä, että ihmiset ovat halunneet sitoutua parlamentarismiin ja demokratiaan. Ihmiset ovat kanavoineet protestinsa kunnanvaltuustoihin, eduskuntaan ja EU parlamenttiin.

Itse asiassa jokaisen muun puolueen pitäisi pystyttää patsas omaan puoluetoimistoonsa vuoden 2011 Jytkyn kunniaksi. Se lisäsi suomalaisen demokratian uskottavuutta ja…terästi myös vanhojen puolueiden toimintaa.

Kirja on kuitenkin murheellinen todiste siitä, että Suomen hallitseva vanha eliitti on turvautunut vanhaan ”piika-renki” politiikkaan. Se on juoksennellut kielimässä ja ilmiantamassa ulkomaalaisiille perussuomalaisten pahuutta.  

Se on se vanha maan tapa; meidän eliittimme on selviytynyt ilmiannoilla niin Tukholmaan, Pietariin, Moskovaan tai Brysseliin.

On aivan itsestään selvää, että nämä sormi pystyssä meille luennoivat ulkomaalaiset eivät ole ottaneet itse selvää mistään vaan kaikki tämä demonisoiva informaatio on peräisin vanhojen puolueiden sylttytehtaalta.  Tämä on ilmeistä erityisesti Ruotsiin päin.  ÄRKoopee on ilmeisesti ollut ahkerana ja informoinut. Ruotsin roskalehdistö on taas ollut riemuissaan mahdollisuudesta jakaa suomalaisia vuohiin ja lampaisiin. Rasisti, rasisti!!! Ymmärrän RKP:n huolen mutta ei se oikeuta levittämään disinformaatiota.

Kun ennen tehtiin ero ”neuvostovihamielisten” ja ”neuvostoystävien” kesken niin nyt sitten heiluu rasismin ja natsismin leimakirves. Int kiva är det!

Sanalla sanoen: oman pesän likaaminen on ollut kauttaaltaan halveksittavaa. Miten kukaan intellektuaalisesti rehellinen ja koherentti ihminen voi syyllistyä sellaiseen?  

Kuis, kuis korvaan…

Kuiskuttelu on myös niin kovin suomalaista ja suomettunutta. Kun historiaa tutkitaan, niin vanhan eliitin kannalta on ollut aivan sama asia onko kuiskuteltava korva ollut vieras kenraalikuvernööri, suurlähettiläs, komissaari tai joku muu tai onko ilmiannon kieli ollut ruotsi, venäjä tai suomi.

Maan tapa on ollut vaivihkaa vihjailla, urkkia, lähettää ilmiantokirjeitä, kuiskutella korvaan, lähettää nimettömiä fakseja, lähettää kieliviä kirjeitä ja leimata se toinen ulkopoliittisesti tai muuten vain epäilyttäväksi.  On ollut pari kertaa huvittavaa tarkkailla ulkomaalaisten hämmästystä kun he ovat yrittäneet kertoa minulle näiden faksimestareiden toiminnasta.  Suomalainen urkkija/ilmiantajajärjestelmä on niin kovin omalaatuinen ilmiö Euroopassa.

Onneksi historia tallettaa monet näistä yrityksistä ja tulevaisuuden historioitsijat näkevät tämän kaiken lävitse. Valitettavasti meidän mediamme kulkee vielä niin vanhan poliittisen eliitin talutusnuorassa, että se ei kykene aktiivisesti ja proaktiivisesti näkemään tätä prosessia.

Mennäänkö ulkomaalaisten oppikouluun?

Suomalaisten on nyt valittava nöyrtyvätkö he ja seuraavatko he ulkomaalaisten oppimestarien opetuksia. Ensin on kuitenkin tehtävä parannus ja hylättävä PS kokonaan.

Näin henkilökohtaisesti minusta tuntuu, että muut puolueet yrittävät tehdä minusta ja kaikista ajattelevista suomalaista perussuomalaisia.  Ilmeisesti PS:n jäsenyys on ainoa mahdollisuus puolustaa isämaamme demokratiaa ja laillisia oloja. Minusta kansainvälisyys on hyvä asia mutta en halua tulla ulkomaalaisten neuvomaksi siitä miten tässä maassa hoidetaan kansanvaltaa.

Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu