Olli Rehn Savon paroniksi

Eilen Suomen kansa sai tietää, että Euroopan komissio on meihin tyytymätön. Maamme budjetti on kuulemma huono ja sitä pitää muuttaa.  Olli kuitenkin rakastaa Suomea.

Sitten aamun televisiossa komissaari Rehn (käytän tämän jälkeen kunnioittavasti ja nöyrästi suomalaisempaa termiä: käskynhaltija) kertoi, että meitä uhkaa populismin hirviö – perussuomalaiset. Hän antoi ensin kautta rantain ja sitten ihan selvästi meille hallinto-alamaisille tiettäväksi, että vuoden 2011 JYTKY sekoitti tilanteen myös EU:ssa.

Käskynhaltija Olli taas edustaa kansanvaltaa ja vaaralliset populistit on nujerrettava vaaleissa.

Populistit uhkaavat vastuullisia ja tottelevaisia suomalaisia. Onneksi on kuitenkin Olli, joka estää populisteja viekoittelemasta Suomen kansaa.

Suomalaisen  budjettivallan loppu

Käskynhaltija Ollin terveiset kertoivat tylyllä tavalla siitä, että Suomella ei ole enää suvereenia talousvaltaa omalla alueellaan. Tilanne on selvästi huonompi kuin esimerkiksi autonomian aikana. Kun Suomi liitettiin Venäjän keisarikuntaan, Aleksanteri I määräsi, että maan verotulot on käytettävä yksinomaan tässä maassa. Suomalaisten oikeuteen säätää omista raha-asioistaan ei kajottu edes Bobrikovin aikana vaikka sortokauden aikana venäläiset lisäsivätkin Suomen suuriruhtinaskunnan menoihin omia lisäyksiään.

Meistä on todella tullut EU:n itäbalttilainen ääriprovinssi; Euroopan tupaperälä, jolla on oma lippu, operettimainen sisäpolitiikka ja tottelevainen eliitti. Viennistä riippuvainen Suomi on ennen selvinnyt lamasta devalvoimalla omaa valuuttaansa tai sitten panostamalla koulutukseen. Nyt näitä keinoja ei enää ole ja siksi meidän on pysyvästi alennettava elintasoamme. 

EU:n viesti meille oli siten seuraava: tottukaa nöyrästi köyhyyteen ja työttömyyteen!

Käskynhaltija Olli ja Keskustan linja

Järkytys oman itsemääräämisoikeuden menettämisestä vaihtui lauantaina vielä suurempaan hämmästykseen. Käskynhaltija Olli kertoi Seija Raition haastattelussa selvästi, että Suomen kansa on nyt vaarallisella tiellä jos se äänestää perussuomalaisia.  Kuuntelijaa jäi vaivaamaan puhuiko tässä käskynhaltija Olli vai EU-ehdokkuutta halajava Olli.

Seijakin kyseli pari kertaa selvennystä mutta ei saanut sitä.

Tilanne muistuttaa neuvostoaikaa, jolloin meitä suomalaisia muistutettiin aina ennen vaaleja väärinäänestämisen vaaroista.  Kun Pravdan tai Izvestijan ääni pärähti niin Suomessa tärähti. Oli ”tiettyjä piirejä” ja ”tiettyjä ”neuvostovastaisia ihmisiä”. Valitettavasti tämä kansa oli niin itsepäistä, että nämä toverilliset neuvot eivät tehonneet.  Nyt meille yritetään samaa taktiikka: perussuomalaisten äänestäminen on vaarallista!

Tämä on hupsua ja paljastaa miten käskynhaltija Olli on vieraantunut oman maansa tilanteesta. En ymmärrä tällaista yhden puolueen demonisoimista. Miksi? Ensinnäkin se leimaa nämä vaalit vastakkainasetteluksi, jossa perussuomalaiset tappelevat kaikki muita vastaan. Vaaleista on tulossa turnajaiset, jossa ritari Olli nujertaa lohikäärme Timon. Kaikki, jotka ovat vastuullisia äänestävät tietenkin vain Käskynhaltija Ollia.

Minä en usko, että suomalaiset ovat typeriä tai tyhmiä. Heitä ei voi harhauttaa, pelotella tai ärjyä jonkin linjan taakse. Luulen, että keskustan väki ei taivu tällaiseen pelotteluun vaan tekee kuten se on aina tehnyt – itsenäisen päätöksen. Sama koskee muitakin puolueita. Siellä on vastuullisia kansalaisia, jotka osaavat tehdä päätöksensä itse.

Käskynhaltija Olli on pahaksi onneksi unohtanut, että kansa päättää ja ratkaisee itse. Eliitin pitkäaikaisena unelmana olisi tietenkin ottaa se äänestyslippu kansalaisilta pois, luoda jonkinlainen operettimonarkia, jossa olisi kreivejä, paroneja, vapaaherroja, markiiseja, ”kreetejä ja pleetejä”. 

Itse ehdotan seuraavaa: perustetaan vaan kuningaskunta ja tehdään Ollista vaikka Savon paroni. Kunhan nämä dignitäärit ja oloneuvokset eivät vain sekaannu demokratiaan. Annetaan näiden kuninkaallisten riehua Seiskan sivuilla ja rauhoitetaan se oikea päätöksenteko tavallisille suomalaisille.  Vähän niin kuin Suomen perustuslaissa sanotaan.

Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu