Ei me olla samassa veneessä Mikael Jungner…

Tasa-arvoinen keskustelu herrojen kanssa on harvinaista herkkua.

Nyt siihen oli mahdollisuus kun Mikael Jungner suvaitsi vastata minulle 3.12.2013 fb:ssä. Fantastista!

*** 

*”Mikael Jungner: Arto. Tuo jako eliittiin ja kansaan on vanhentumassa. Kyllä tässä kaikki on samassa veneessä, hyvässä ja pahassa…”

*”Minä: Mikael; kaikella kunnioituksella. Oletko todella sitä mieltä että meillä ei ole eliittiä; että et ole sen osa…asuthan täällä Suomessa sentään?

*Mikael Jungner:  Sanoin että eliitti ja kansa on samassa veneessä…”

 ***

Rohkenen nyt julkisesti vastata tähän Mikaelin väitteeseen ja uskon, että hän järkimiehenä ymmärtää argumenttini. Asia on sen verran tärkeä.

Mikael hyvä! Emme me ole samassa veneessä. Tai jos olemme, niin se paatti on kovasti jakautunut.

Käytän Mikael seuraavaa kielikuvaa: isänmaamme tervehöyryssä näyttää olevan kaksi erillistä osastoa. Toinen on tavisten ja kansan puoli, jossa soudetaan hampaat irvessä ja se on syvässä vesilastissa.  

Siellä ylhäällä komentosillalla asiat ovat auvoisesti. Ehkä sieltä yli-ylhäältä tämä ihmisten epätoivoinen hyörinä täällä alhaalla näyttää vain huvittavalta muurahais-sekasorrolta.

Todellisuudessa täällä suorittavalla puolella vallitsevat Titanic-tunnelmat; köyhät syrjäytyvät armotta, keskiluokka kurjistuu ja ne viralliset 200 000 työtöntä ovat epätoivoisia.  

***

Edustat Mikael sos.dem. puoluetta, jonka pitäisi olla ns. työtätekevien puolue. Ennen se olikin sitä. Pelkään pahoin, että ainoa kansanliike, jota se nykyään edustaa on maamme hyvä-osaisten yöväenliike.

Vielä Mikael: ainoa vene, joka tässä maassa on tasa-arvoinen, on se yksi kotelo, johon meidät kaikki laitetaan kuolemamme jälkeen. Siellä jokainen on tasa-arvoinen ja ero eliitin ja kansan välillä vähenee dramaattisesti sen jälkeen kun meidät asetetaan haudan poveen.

Mikael hyvä! Jokainen tavis-kansalainen tuntee ja tietää arkisen elämän epätasa-arvon; kansan ja eliitin eron. Jokainen uutinen perusteettoman suurta öky-palkkaa saavista johtajista ja avobemareilla kaasuttelevista suurjohtajista vahvistaa kansan kokemusta siitä, että tasa-arvo on vain tyhjä sana juhlapuheissa.  

Epätasa-arvo vie illuusiot politiikasta ja reiluudesta. Se myös turhauttaa ja vie uskon poliittisiin puolueisiin. Syy on yksinkertainen: vallassa olevat poliittiset puolueet eivät kykene puuttumaan herrojen bakkanaaliin. Se teidän sirkuksenne ei toimi eikä edes huvita!

Ei tarvitse muuta kuin katsoa näiden meidän ay-johtajien palkkatietoja: voidakseen saada heidän vuosipalkkansa joutuisi tavis-siivooja työskentelemään 10 vuotta. Jokainen kysyy nyt itseltään: miksi meidän pitäisi osallistua näihin talkoisiin, kun emme ole samassa veneessä?

Lyhyesti Mikael: Isänmaamme tervahöyryn alatasolla ihmisiltä on varastettu tulevaisuus. Pahempaa varkautta ei liene olemassa.

***

Miettikää näitä asioita kun skoolaatte Tampereella itsenäisyyspäivänä. Me tavikset ihaillaan teitä telkkarissa ja soudetaan hampaat irvessä…kaikesta huolimatta.  

Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu