Hallitus haluaa kumota perustuslain?

Torstain A-talk oli tylyä katseltavaa. Ministeri Susanna Huovinen hymyili ylimielisesti ja perusteli hallituksen sotehanketta. Tässä muutama huomio keskustelusta.

1.Perustuslain tarkoituksena on suojata kansalaisia ja valtiota sellaisilta päättäjiltä, jotka mahdollisesti yrittävät kumota ja kääntää yhteiskunnan tärkeinä pitämiä instituutioita, lakeja ja oikeusjärjestelmää. Eräs näistä instituutioista on kunnallinen itsehallinto. Selkokielellä ja käytännössä se on sitä, että kunta X:n asukkaat voivat itse päättää minkälaisia terveyspalveluja he saavat. Pieni on kaunista. Kunta X:n asukkaat yleensä valitsevat lähellä olevat palvelut kotikunnastaan. Eivät he halua matkustaa montaa sataa kilometriä terveyskeskukseen. Ja ennen kaikkea – heillä on sananvaltaa omiin asioihinsa!

2. Nyt hallitus yrittää äkkirynnäköllä kaataa tämän periaatteen. Kaataa perustuslain. Syy on selvä. Pitää päästä suureen! Huovisen tulevaisuuden Suomessa pienten kuntien asukkaiden ääntä ei enää kuunnella. Päämääränä on Urbaani Suomi – Isojen Kaupunkien ketju, jossa ympäröivät kunnat ovat mökkireservaatteja. Toisena päämääränä on tietysti vähentää agraaripuolueen ts. keskustan asemaa. Kepun murskaaminen on tässä hypessä lisäbonus.

3. Tulevaisuuden Suomessa olisi näin vain Kok. tai Sosdem kaupunkeja. Siellä asuvat täysivaltaiset kansalaiset saisivat hyviä palveluita. Ympärillä olevan kakkosluokan aboriginaali-Suomen väki matkustaisi, ajaisi autoilla ja tungeksisi näissä kaupungeissa. Lopulta maassa olisi vain 5 aluetta – 5 vaalipiiriä – 5 kuntaa.

Sote ajaa perustuslain ylitse nyt tsip ja tsap.  Just ennen kuin joulupukki tulee käymään…etteivät kansalaiset tajua mikä heiltä meni.

Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu