Suoraan pikkulintujen nokasta: ennustus vuodeksi 2014

Kansa valoi uutena vuotena tinansa ja arvailee nyt tulevia vitsauksia. Minäkin tein niin mutta ennustaminen tihruisten tinojen perusteella on niin kovin subjektiivista.

Siksipä ajattelinpa sitten tehdä täysin 200% objektiivisen tutkimuksen tulevaisuudesta (ilman valitusoikeutta).  Mietin erilaisia mahdollisuuksia: haruspeksiksi en haluaisi sillä nämä joutuvat tutkimaan höyryäviä sisälmyksiä ja lampaan maksoja. 

Valitsin siksi auguurin hilpeän roolin. Katselin lintujen lentoa niiden syöttöpaikalle kuten muinaiset roomalaiset.  Annoin eri rooleja eri linnuille. Varpuset ja talitiaiset olivat taviksia, lottokansaa ja veronmaksajia. Röyhkeät närhet ja harakat olivat eliittiä.   

Tässä hieman vuoden 2014 tulevaisuudesta lintujen lentojen perusteella:

Närhet ja harakat rulaa!

Talouselämän johtajat ja EK:n röyheät harakat olivat valmiita jo joulun välipäivinä nokkimaan rauhanjuhlaa viettävää lintukansaa ja varoittelivat, että eläkeikää on nostettava 67 vuoteen. Näitä säestivät erilaiset asiantuntija-tiput, jotka kaakattivat julkisuuteen, että valtion pitää karsia vielä miljardikaupalla tavallisten ihmisten sosiaalimenoista.  

Varsinaisena joulun ilotilhenä toimi itse Suomen suuroligarkki, tyhmien ja köyhien tavislintujen VVW – Vannoutunut Vihamies Wahlroos! Kuten saimme Financial Times lehdestä lukea: rikkinäisten perheiden hyysääminen on ihan turhaa.  Poliitikkovarikset olivat näiden laulajaisten aikana ihan hiljaa eikä edes kuntapapukaija Kiuru saanut kertoa kansalaisille mikä kunta liitettäisiin pakolla toiseen.

Sulkasato vuosi – 2014

Lintujen lennot olivat tylyä katsottavaa: vuosi 2014 tullee ilmeisesti olemaan taloudellisen laman huippukohta.  Se merkitsee lisääntyvää työttömyyttä. Vientitulot eivät tuota kansantaloutemme Sampoon enää tarpeeksi jauhettavaa, myytävää tai kotivaroja. 

Hallitus tulee olemaan kaikesta yhtä pihalla kuin ennenkin: markkinavoimat on vakuutettava vaikka oman siipien amputaatiolla.  Metodina harjoitetaan neuvostopsykologian oppikirjan harjoitusta ”revi linnulta yksi sulka kerrallaan, tarkkaile lentääkö se sitten tehokkaammin”.

Varsinainen lintujen juhannus – oikea tilulii –  odottaa soteuudistuksen ja kuntauudistuksen hyväksymisen jälkeen. Harjoitus on vaikea, sillä siinä pitää kävellä perustuslain ylitse mutta palkinnot ovatkin sitten päätähuimaavat. Lopetettavien kuntien ja alusmaakuntien kiinteistö ja metsäomaisuus tullee tarjoamaan mainion palasen monen rikkaan yrittäjäkorpin pöydälle: kyseessä on klassinen ”isännättömän ja huonon hallinnan omaisuuden kaappaus”. 

Varsinainen palkinto on kuitenkin yksityistettävän terveydenhoidon markkinat. Kyseinen teollisuudenala rakennetaan rappeutuvan kunnallisen ja yhteiskunnallisen terveydenhoidon raunioille. Saalis tullee olemaan näille armottomille korppijooneille miljardeja.

Tavallisille linnuille vuosi 2014 on juuri se vuosi, kun niiden sulkia pöllytetään oikein tosimielessä. Valtion 9 miljardin säästökuuri tai kuten poliitikot kainosti toteavat ”rakenneuudistus” tulee puremaan vähitellen.  Höpötetään ”seinistä ja että ei niitä seiniä tarvita” ja täydestä menee. Menetelmä on sama kuin hitaasti lämpenevän kanakeiton kanssa; ensin lämpö on vielä suloista mutta pian siitä tulee aivan sietämätöntä.

Eurokanasten lyhyt lento ja Kataisen ”keltainen kananpoika”

Kehityksen katkaisevat keväällä pidettävät eurovaalit, joissa poliitikkojen on taas kuunneltava kansaa hetken ajan. 

Mielenkiintoisinta tässä kaikessa on ollut kuunnella kaikkia niitä pikkulintujen piipityksiä, joita on levitetty pääkaupunkimme tärkeissä linturuokintapisteissä.

Näyttää yhä vahvemmin siltä, että lintufaunamme pääkudu Katainen aikoo loikata komissaariksi. Jotkut pitävät tätä ehkä rintamakarkuruutena ja tulkitsevat sitä niin, että merihädässä olevan valtiollisen tervehöyrymme kapteeni loikkaa nyt kultaiseen pelastusveneeseen. Auguuri sanoisi: Katainen tekee ”keltaiset kananpojat”.

Tämä tietenkin kielletään ennen vaaleja tiukasti mutta…vaalien jälkeen tullee mahtava tieto, joka pakottaa arvioimaan tilanteen uudelleen.  Vaalien voittajaksi tullenee ilmeisesti keskusta, joka on nyt vuoden aikana onnistunut vakuuttamaan koko kanalan siitä, että Vanhanen ei suinkaan ollut veturinkuljettajana, kun tämä veturimme törmäsi päin globaalia lamaa. Toisaalta ehkä olen väärässä;  äänestäjillä ei sentään ole kanan muisti!

Puoli tuntia lintujen tarkkailua riitti. Ensi vuonna sitten uudet ennustukset!

“Th-th-th-that’s all folks!”

Arto Luukkanen

Järvenpää 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu