Kielteinen ilmapiiri on hallituksen mielestä ajatusrikos!

Meillä on Suomessa liian kielteinen ilmapiiri, joka vaikuttaa suoriutumiseemme

Meidän hallituksemme päätyi tähän merkittävään ajatukseen mietittyään asioiden nykytilaa Aalto-yliopistossa 13.1.2014.

Ajatus tuotiin kansalaisten tietoon pääministeri Kataisen esittämänä.

Toden totta! Pääministeri Katainen ja hänen hallituksensa pitkällisen mietinnän tulos on aivan oikea.

Meillä on negatiivinen, suorastaan äärikielteinen ilmapiiri!

Ihmiset rutisevat siitä, että perustuslakia rikotaan kuntauudistuksessa, että rahat viedään hulttioherroille Eurooppaan, että työtä ei ole.

Pahimpia ovat tietenkin nämä ammattivalittajat: että on köyhyyttä ja että ihminen elää siksi, että voisi maksaa kallista ruokaa. Ruikuti, ruikuti….

Historiassa on kuitenkin esimerkkejä yhteiskunnista, joissa ei ole ollut ruikutusta tai valitusta. Niissä suoriuduttiin erinomaisen hyvin; kiitos positiivisen ilmapiirin.

Natsi-Saksan positiivisuus

Saksassa oli viime vuosisadalla vielä kovin ikävä ilmapiiri, mutta vuonna 1933 se alkoi muuttua huomattavasti positiivisemmaksi. Valtiopäivien palon jälkeen Valtakunnan kansleri Adolf Hitler esitteli Saksan parlamentille lain ”kansan ja valtakunnan kurjuuden helpottamiseksi” (Gesetz zur Erhebung der Not von Volk und Reich” (24. maaliskuuta 1933).

Kurjuus korjattiin. Tämän jälkeen kitisevää parlamenttia ei sitten enää kovin paljon tarvittukkaan, sillä Hitler sai diktaattorin valtuudet.

Saksan kansa onnellistui kerralla.

Sanomalehdissä ei ollut enää kielteisiä asioita. Natsien uudelleen organisoimassa Saksassa ei edes tavallisen kansankaan keskuudessa vallinnut äärikielteisiä ilmiöitä. Kansa koki onnea ”Kraft durch Freude” (lyhennettynä KdF, suom. Voimaa ilosta) järjestössä tai sitten Saksan uudelleen kouluttautuvassa armeijassa.  

Neuvostoliiton onni

Neuvostoliitossa taas diktaattori Josif Stalin totesi vuonna 1935 että ”elämästä on tullut parempaa, elämästä on tullut iloisempaa”.

Kuten aikalaismuisteloista näkyi, elämä Stalinin 1930-luvulla oli hyvinkin riemukasta. Elokuvissa näytettiin iloisia ja huolettomia ihmisiä; ihmiset harrastivat tanssia ja tennistä sekä lomailivat Mustameren rannikolla.

Yöllä saattoi ehkä hävitä ihmisiä mutta sehän oli niille ihan oikein.  NKVD hoiteli vain negatiivisia ihmisiä ja kansanvihollisia ammuttiin. Lapsia komennettiin sitten huutamaan oikeuspalatsien edessä että ”tappakaa hullut koirat” ja työpaikoilla tuomittiin joidenkin negatiivisten ihmisten sabotaasi.

Muuten elämä oli kovinkin positiivista ja ihmiset suoriutuivat vaikka mistä.

Kielteisyys, arvostelu = ajatusrikoksia?

Tällaisia positiivisia valtakuntia on nykyään kovin harvassa. Pohjois-Koreassa on vielä täysin positiivinen ilmapiiri.

Mutta vakavasti: kansalaisten oikeus arvostella ja kritisoida vallitsevia oloja on demokratian perussäie!  Jos tätä ei ymmärrä, niin sitten pitää lopettaa se hallitseminen.

 ’If you can’t stand the heat, get out of the kitchen’

Arto Luukkanen

Järvenpää

ps. se Rinne tuntuu olevan perin kielteinen ihminen. Mitenhän on se suorituskyvyn kanssa?

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu