Suomi – hajoava talo?

Jos valtakunta jakautuu ja taistelee itseään vastaan, se ei voi kestää, eikä myöskään perhe kestä, jos sitä repivät riidat (Markus 3:24-25)

Tämä evankeliumin kohta sattuu sopivasti nykyiselle hallitukselle. Sen aika on loppu: se on punnittu ja köykäiseksi havaittu.  

Kataisen sikspäkin sisäisen tasapainon etsintä ja sen saippuaoopperan juonia muistuttavat sisäiset kähinät ovat saavuttaneet nyt huippunsa.

Edessä olisi vaikeita nyt päätöksiä, eikä nykyisellä pohjalla kyetä löytämään vastauksia. Nyt livetään rivistä ja tehdään ohareita blondikiharat hulmuten.

Uskottavuus ja rosvojoukko lojaliteetti

Kataisen hallituksen perusongelmana on sama kuin pikkuvauvojen vaipanvaihdoissa: sieltä saattaa milloin tahansa tulla ulos ihan mitä tahansa.

Kun vuonna 2011 päätöksenteko kahlittiin hallitusohjelmalla ja valtion hallinto jaettiin rosvojoukko logiikalla, ei yhteispelistä ole tullut mitään. Se oli vaikeaa alussa ja on tuskallista myös nyt.

Pahinta on kuitenkin hallituksen ”teinihenki”. Sen jäsenten tempoilevuus ja irtiotot lähenevät puberteettista ailahtelevuutta. Koskaan ei voi olla varma siitä mitä on tulossa. Ikäänkuin Suomen hallituksessa olisi koko ajan vaikea murrosikä.

Oma asema – niin tärkeä!

Kiista menojen karsimisesta 3 miljardilla on periaatteellinen asia, jossa ministeri Urpilainen yrittää nyt saada itselleen uskottavuutta kesän puoluekokousta varten ts. oman asema varmistaminen on tärkeämpää kuin yhteispeli.

Jos Kokoomus jättää asian Urpilaisen haltuun voidaan kysyä suoraan: onko meillä yksi vai kaksi hallitusta? Ehkä vasemmiston pitäisi perustaa omansa ja sitten pitkillä neuvotteluilla kokoomuksen johtaman halituksen kanssa olisi mahdollista tietää mikä on sitten Suomen linja.

Suurin ongelma on kuitenkin tämän hallituksen olemassaolo. Siitä on tullut hidasteen sijasta este.

Se on henkistä ongelmajätettä, joka ei kunnioita menneisyyttä, ei halua ymmärtää nykyisyyttä eikä kykene orientoitumaan tulevaisuuteen.

Se on nyt harmillinen roska tämän maan historiassa.

Kysykää kansalta

Ainoa mahdollisuus on uudet vaalit! Uusi alku! Uusi asenne yhteisiin asioihin!

Kysykää kansalta!

Arto Luukkanen

Järvenpää

 

 

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu