YLE2 antoi ”tappajalle ruusun”?

Eilen 15.4.2014 vietettiin Tohlopin ”Kyöpelinvuorella” aikaistettua älyn ja moraalin noitasapattia. Piinaviikko sai oman hienosyisen kärsimysnäytelmänsä.

Ohjelman herkkuna oli tietysti se vasemmalla istuva epämääräinen propagandaa märehtivä lauma ns. Venäjän puolustajia.  Kiitos YLE2 heistä! Kiitos Atte, Lauri ja Riikka!

Ilta oli hupaisa. Samanlaiseen tunnelmaan on mahdollista päästä vain seuraamalla torimuijien tappelua ja torailua. Voi miten ihanan primitiivisiä ja villin valheellisia väitteitä! Välihuutoja kimeällä äänellä kuin kouluneuvoston väittelyissä. Miten vakavissaan ne esitettiin; kuin esikoulun näytelmässä!

Ja se huvittava ”isännän äänellä” puhumisen uho.  Ei ole Sarasvuon egostrippi mitään eikä Tuksun
laulu enää viihdytä tämän jälkeen. Kiitos Yle2!

Ohjelman vastaavat: Atte Jääskeläinen, Lauri Kivinen ja Riikka Uosukainen (atte.jaaskelainen@yle.fi ja/tai lauri.kivinen@yle.fi ja/tai riikka.uosukainen@yle.fi ) tarjosivat katsojille se tarjosi huvittavia ja naurettavia hetkiä sekä ällistyttäviä älyllisiä spagaateja. Kiitos kovasti.

YLE2:n kannanotto: tappajalle ruusu?

Edellä mainitut toimittajat olivat ilmeisesti myös osavastuussa illan hätkähdyttävimmästä vihan ilmauksesta. Tamperelainen sotaveteraani Simo Helminen kertoi ohjelmassa omista kokemuksistaan ja asenteista venäläisiä kohtaan sotien aikana. Sen jälkeen bussinkuljettaja Gleb Simanov kiitteli
Helmistä ja muita veteraaneja Suomen itsenäisyyden säilyttämisestä, ja ojensi tälle ruusun puheensa jälkeen. Se oli kaunista.

Sitten tuli skandaali. Jäi epäselväksi oliko se YLE2 toimittaja vai joku näistä lunatic fringen edustajista. Varmaa on vain se, että kameran kääntyessä joku huuteli takana: ”tappajalle ruusu”.  (http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288677973301.html).

Tällaista siis vuonna 2014.

Sotiemme veteraaneja pilkataan avoimesti ja raukkamaisesti takaapäin. Ylen ohjelmassa.

On joka tapauksessa selvää että osavastuu tästä sotaveteraanien pilkkaamisesta ja solvaamisesta kuuluu myös järjestävälle taholle. He kantavat lopullisen vastuun siitä mitä ohjelmassa ”ilman naamaa” tai nimeä” esitetään.

Onko todella niin, että veronmaksajat joutuvat avaamaan kukkaronsa tälle häpäisylle. Miellyttävää ja sympaattista miestä pilkattiin siksi, että hän teki velvollisuutensa!

Ohjelman järjestäjiltä voi kysyä mitä tapahtui ja kuka on vastuussa tästä tapahtumasta (atte.jaaskelainen@yle.fi ja/tai lauri.kivinen@yle.fi ja/tai riikka.uosukainen@yle.fi). Kysykää aivan vapaasti kuka heidän palkkansa maksaa ja että tarvitaanko heitä enää! Kysykää aikooko Yle jatkaa sotaveteraanien pilkkaamista vielä pitkäänkin? Vai tehdäänkö se vain näin nimettömyyden kautta, kautta rantain? Raukkamaisesti?

Ohjelma satoi Naton laariin

Ohjelman toisena ikävänä puolena oli se, että katsojat samaistivat siellä harjoitetun vihapuheen, aggressiivisuuden ja negatiivisten mielikuvien märehtimisen Venäjään. Venäjä-illan sirkushuutelu ja tämä ns. ”lunatic fringen” spede-show heitti vessanpönttöön 70 Suomi-Venäjä seuran harjoittaman ns. positiivisten mielikuvien luomisen Venäjästä. Sääli.

Meidän itäinen naapurimme ei tarvitse vihamiehiä jos sen ystävät ovat tuollaisia.  

Kaikilla Naton puolustajilla oli taas aihetta suureen juhlaan; ohjelmassa esitetty primitiivinen Ukrainan vastainen propaganda satoi suoraan läntisen puolustusliiton kannattajien kassaan.  Voin kuvitella miten Atlanttiseurassa poksauteltiin shampanjapulloja. Tätä he eivät olisi ikinä saavuttaneet.

Ohjelma nosti tietysti esille kysymyksen siitä onko tämä ”lunatic fringe” itse asiassa Naton salaisilla palkkalistoilla?  Kukaan muu ei kykenisi niin voimakkaaseen Nato-propagandaan.

Tämä kansa on kovin itsepäistä. Se on tähän saakka ajatellut, että Nato on sotaliitto, jonka kelkkaan ei kannata lähteä. Nyt on toisin.

Onko näiden Venäjä-diggareiden taustoja tarkastettu? Ovatko he ehkä ”kaksinaamaisia”
Naton palkkalistoilla olevia provokaattoreita? Se ei ole sattumaa…vai onko?

Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu