Isänmaa kutsuu Alex ja Jan: jäsenmaksut rästiin!

Kotiin tullut lukiolainen sanoa paukautti minulle yhtenä iltapäivänä kovan ukaasin: ”hallitus vei meiltä 50 kurssia seuraavan vuoden opetuskursseja!”

Minä yritin tasapuolisuuden nimissä siinä puolustella hallitusta ja totesin, että sehän on se Helsingin koulutoimi, joka karsii ylimääräistä opetusta talouslaman takia.  Niillä on rahat vähissä ja kaupungin tekninen puoli tietenkin tarvitsee kaikki rahat, ym. On jotain härveliä ostettavana tai jotain muuta normaalia guggenheimiä.

Ajattelin myös olla tasapuolinen ja todeta, että hallitus ei varmaan tiedä oikeasti mitä se tekee; niillä ei monella ole lapsia ja sitten niiden lapset käyvät jotain Porhokadun eliittilukiota, jossa Välimeren kuviokellunta kursseistakin ehkä joudutaan supistamaan.  

Kaikki säästävät – eivät vain tavalliset ihmiset.

Rikkaatkin ovat nyt kovilla. Ainakin niillä on paha olla. )) Ehkä.

Samaan aikaan: pakkoverot ennätykseen

Samaan aikaan kun rikkailla on paha mieli, niin Suomen EU:lle maksamat pakkoverot päätyivät ennätykseen.

Suomi on tähän hetkeen saakka haluisasti maksanut muiden maiden puolesta nettojäsenmaksua EU:lle yhteensä 2,4 miljardia euroa. Se on paljon. Valtaosa on maksettu briteille. Heillä kun on niin vaikeaa.  Meiltä on veroina revitty irti 1,7 miljardia euroa tälle saarivaltiolle siksi, että pääministeri Margaret Thatcher osasi sanoa ei.

Hän oli oman maansa etua katsova konservatiivi.

Hän sanoi ei ja sai sen jälkeen alennuksen EU jäsenmaksuihin.  

Me taas olemme höveliä ja pehmeän nöyräpäistä kansaa. Jos britit tulisivat tänne vaikka laivastollaan ja ryöstäisivät rannikoita 1,7 miljardin edestä, niin vastarinta olisi raivoisaa. Hallituksen EU-pakkoverot on kuitenkin maksettava nöyrästi ja naama multaa viistäen.  

Kyllä alamainen selkä notkistuu ja serviili lapa heiluu.

Alex – isänmaan asialla – joko taas?

Ainoa lohtu tässä tilanteessa on se, että tänään 29.4.2014 Alexander Stubb on lähtenyt isänmaan asialle. Loogisen ajattelun mukaan edellinen lause kertoo sen, että hänestä on tullut isänmaallinen.

Näin tapahtuu poliitikoille yleensä ennen vaaleja mutta nyt on tapahtunut poikkeus säännöstä. Hän on ilmeisesti proaktiivisesti isänmaallinen ja kotomaamme palvelu kutsuu häntä jo näin keväällä 2014.

Haluan onnitella Alexia tästä päätöksestä. Vapaavuori ja Stubb ovat taitavia poliitikkoja. Haluankin siksi laittaa molemmat taidon ja toimen miehet heti suureen isänmaallisuustestiin.

Huulten louskuttamisen sijasta ehdotan konkreettista toimintaa!

Nyt olisi edessä todellinen konservatiivipoliitikon tehtävä! Onko näistä miehistä rautaiseksi Aleksiksi tai teräksiseksi Janiksi. Onko näissä miehissä todellista konservatiivipolitiikon dynamiikkaa?

Maksut seis!

Saatte varmasti 100% kokoomuksen jäsenten äänistä (ja minun myös) jos ilmoitatte pääministerinä, että Suomi pitää hieman respiittiä jäsenmaksujen maksamisessa. On nimittäin tätä omaakin maksettavaa ja kansaa pitäisi ajatella.

Voitte siellä Brysselissä todeta, että meillä – tässä isänmaassa, jonka palvelukseen olette nyt pyrkimässä, vähennetään poliisien virkoja ja tuhotaan puolustusvoimia.

Ilmoittakaa niille ”small talk” tai ”big talk” – tai ihan sama millä tyylillä – että tässä maassa postit muutetaan halpasaluunoiksi, koulutusta karsitaan ja vanhukset jätetään heitteille.  Tässä maassa loppuu kanteleen soitto, kun ei ole rahaa koulutukseen!

Tässä isänmaassa, jonka palvelukseen nyt olette nyt kovaäänisesti ilmoittautuneet, on nyt tilanne, jossa syödään tulevaisuuden pöydästä ja joka on vapaassa pudotuksessa ilman laskuvarjoa. Sanokaa, että te ette vastuulisena konservatiivipoliitikkoina voi katsoa tätä vaieten.

Kunnon konservatiivipoliitikko, jossa olisi potkua kuten esimerkiksi JKP:ssä tai Harri Holkerissa, ei epäilisi laittaa oman kansan etua kaiken muun edelle.

Kysymys kuuluukin: onko meillä kansallinen kokoomus vai ylikansallinen hajaannus? Miten on Alex ja Jan?

Valtiomies vai ei?

Lyön eksoottisesta hedelmävadista vetoa, että jos te teette edellämainitun ilmoituksen, niin Suomen jäsenmaksuja lasketaan roimasti.  Ensin ehkä rähistään mutta sitten mennään jo neuvottelupöytään jossa te voitte osoittaa olevanne valtiomiehiä.

Teko vaatii vain rohkeutta ja uskallusta. 

Eikö se käytännön isänmaan rakkaus ole juuri sitä, että tehdään ikäviäkin asioita tosimielessä ja oman kansan etua ajatellen? Niin kuin Margaret Thatcher?

***

Mahottoman nöyrästi ja molemmille teille Janille ja Alexille onnea toivotellen

hallintoalamainen ja konservatiivinen veronmaksaja

Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu