Eelopille sankaripatsas Suomeen?

Mikä ihmiselle on kalleinta? Vuoden 1948 katekismus toteaa ytimekkäästi sen olevan: "Jumalan ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen tunteminen ja Jumalan lapseksi pääseminen…"

Sillanpään marssilaulun mukaan taas kallein asia on vapaus:  ”mitä lieneekin aarteita Suomessa, toki kallehin on vapaus…”.

Kalleinta voi olla myös turvallisuus ja rauha. Se miten ne hankitaan, on eri juttu.

Esimerkiksi EU:n parlamenttiin mielivä kokoomuksen Petri Sarvanmaa kehotti tänä aamuna meitä suomalaisia maksamaan haluisasti EU:lle pakkoveroja: niitä vastaan me saisimme sitten rauhaa ja turvallisuutta. Näin ajatteli siis Petri ja ilmeisesti myös kunnioitettu ja isänmaallinen konservatiivipuolueemme.

Mitä maksoi Eeloppi?

Kalleimman asian voi kääntää myös toisinpäin: mitä kukakin ja mikäkin on isänmaallemme maksanut?

Tässä eksklusiivisessa herraseurassa on monia nimiä. Esimerkiksi ministeri Olli-Pekka Heinosen aikana Sonera osti Saksasta 3G-oikeudet noin 3,5 miljardilla eurolla tiettyihin taajuusalueisiin. Kyseessä oli Suomen teollisuushistorian suurin virheinvestointi. Nyt mies toimii pääministerin valtiosihteerinä. Fantsua!

Suomen ennätys lienee kuitenkin Stephen Elop nimisellä amerikkalaisella herralla. Hänen aikanansa Nokian varallisuudesta hävisi noin 100 miljardia euroa. Lopulta sen matkapuhelintuotanto myytiin Microsoftille pilkkahintaan – 5,4 miljardia eurolla.

Elop tai kuiten tuttavallisesti, ystävällisesti ja suomeen vääntäen sanomme: Eeloppi sai tästä kivat korvaukset. Hänelle maksettiin vuonna 2011 työsopimuksen allekirjoituspalkkiona 2,1 miljoonaa euroa, 473 000 euron käteispalkkio, 540 000 euron optio-oikeus ja 74 000 euron lisäeläke siten, että palkkaa ja palkkioita Elop sai yhteensä 4,2 miljoonaa euroa. Ihquu!

Nyt erorahana Eeloppi sai rapsakkaat 23 miljoonaa euroa. Sen lisäksi hän saa meiltä suomalaisilta veronmaksajilta (heti kun hän täyttää 63 vuotta) joka kuukausi noin 6000 euroa.  Mahtavaa!

Miksi näin kävi? Kuka hupuloi Nokian? Oliko tähän syynä itse asiassa Kallasvuo? Oliko niin, että suomalainen ei kestä kovaa vauhtia ja että menestyksen pahin vihollinen on menestys?

6000 euron eläke

Oli miten tahansa mutta on ihanaa todeta miten meidän rakas Eeloppi saa aika kivan eläkkeen. Tavallisille ihmisille pelkkä 6000 euron palkka olisi ruhtinaallinen korvaus tehdystä hyvästä työstä. Elopille se on pikkuraha; lesken ropo.

Kyselin opiskelijoilta kerran paljonko he tarvitsisivat voidakseen elää kunnolla. Moni vastasi: 2400 euroa ehkä enemmän. Siis puolikaan eelopin verran.

Järjenkäyttöä ja vetoomus Eelopille

Ehkä kuitenkin lainsäätäjä voisi hieman kiristää kyseisen amerikan-herran kohdalla verotusta niin, että se olisi 99,99% saadusta eläkkeestä. Lainsäätäjähän kuten kansakin on suvereeni.

Toinen vaihtoehto olisi kysyä isänmaalliselta ja dekoroidulta Eelopilta että mitäpä jos teemme sinusta sankaripatsaan niin kävisikö sinulle se, ettet ottaisi mukaasi näitä miljuunia ja että elättä ei maksettaisi? Miten Stephen-veli olisi tällainen vaihtokauppa? Patsaan paikaksi ehdotan Mankkaansuota tai Jätkäsaaren rantaa. Mainioita paikkoja.

Ihan siksi, että oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo toteutuisi.

Veikko Lavin laulaman iskelmän”Limperin Hilman” sanoja mukaellen…

Hilman elämä oli…

 ”ikuista työtä ja vain raadantaa…kun saisi Hilmakin sankaripaaden, väitätkö  ettei hän sankari ois…

Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu