Tuomarit voittivat ja kansa äänesti väärin?

Eilisen jääkiekkofinaalin tärkein opetus lienee kai se, että totalitaristisissa diktatuureissa ei joukkue pelaa ainoastaan toista joukkuetta vastaan vaan myös tuomareita vastaan.

Venäjä oli minusta hyvä joukkue mutta olisi suonut sen, että tuomarit olisivat tarjonneet tasapuolisen kohtelun myös Suomelle.

Suomen Leijonien ei kannata olla kuitenkaan murheissaan; tuomaripeli ei ollut reilu mutta Te väänsitte hienon turnauksen!  Hyvä Suomi!!!

Pitäisikö eliitin luottamuksen menettänyt kansa hajottaa?

Entäs ne vaalit?

EU-vaalien suurin ongelma oli Euroopassa se, että kansa äänesti monessa paikassa aivan väärin. Ranskassa ja Englannissa EU-kriitikot voittivat ja kansa on näin menettänyt eliittinsä luottamuksen. Myös media on närkästynyt näin törkeästä tottelemattomuudesta; luvassa on keppiä populisteille.  

Meillä Suomessa PS kaksinkertaisti paikkansa vaikka äänestysaktiivisuus oli niin heikkoa. Tuplat tuli!

Ehkä suomalaisten enemmistö tulkitsee näissä vaaleissa äänestämisen tueksi federalismia ja EU-Babylonia kohtaan eikä kerta kaikkiaan halua äänestää.

**

Muuten vaalien tulokset olivat paljastavia:

*valtakunnallinen julkisuus on tärkein

*kokoomus saa aina väkensä liikkeelle ja siksi hallitsee tätä maata

*demarien hajoamis- & mätänemisprosessi jatkuu odotetusti; vasurit saivat siitä ääniä ja kuvittelevat olevansa myötätuulessa; syksyvaalit tulossa?

*RKP ”äänesti henkensä edestä” ja voitti

*D'Hondtja nukkuvat voittivat näissä vaaleissa; Sari Essayah sai 60 000 ääntä eikä päässyt lävitse, Torvalds sai noin 10 000 ja pääsi

Todellinen voittaja on kansa

Viikonlopun todellinen ja aito voittaja – tuomareista ja äänestyspassiivisuudesta  huolimatta  –  oli kansa.

Oli hupaista katsella vierestä (vaalikojulta) ja tarkkailla miten eliitti ja maan kerma joutuivat niska punaisena kumartamaan kansan suvereniteetin edessä.  Herrojen nöyrryttävä ja osattava (tai ainakin yritettävä) olla kiinnostunut ihmisistä. Toivottavasti muistavat sen mitä ihmiset hädissään heille kertoivat.

Tärkeintä oli se, että väki saapui toreille ja turuille puhumaan ja selittämään asiaansa. Tärkeintä oli juuri se ihmisen kohtaaminen. Järvenpään poliittiset puolueet yrittivät parhaansa: onnittelut kaikille. Tootte hyviä!  

Sokerina pohjalla: Järvenpään PS repäisi näyttävästi ja rupattelu oli sävähdyttävää kaikkien kahville tulijoiden kanssa.  Meillä on myös erinomaisen sypäkkä porukka.

Jokainen juttuhetki pysähdytti ja kuriositeettiana mainittakoon: Jamppa rules for ever! Seuraavaksi me lauletaan enemmän!  Tämä oli hyvä harjoitus.

Hyvä Suomi!!!

Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu