David Cameronin ja Iso-Britannian ”hienoin hetki”

Euroopan Unionin eliitti valitsi eilen komission uudeksi puheenjohtajaehdokkaaksi Jean-Claude Junckerin.

Kansalaiset eivät osallistuneet tähän valintaan. Sen tekivät jotkut muut. Iso-Britannia ja sen pääministeri kuitenkin vastusti tätä kabinettivalintaa ja piti tapahtunutta ”huonona päivänä Euroopalle”.

Pääministeri David Cameron jäi yksin.  

Uhmakas britti kohtasi kulissien takana surkuttelua ja median vahingoniloa; Britannia on nyt eristämässä itseään Euroopasta! Euro-hihittelijät pääsivät pistelemään takaapäin: Daavidin linko ei toiminutkaan ja EU:n jättiläis-Goljat näytti voittaneen.  Näin kävi myös kotimaassa.

**
Iso-Britannian historiassa on ennenkin ollut synkkiä hetkiä, jolloin se on joutunut kohtaamaan yksin manner-Euroopan haasteen.  Kesällä 1588 Euroopan johtava valta – Espanja yritti tuhota Englannin. Menestyksettä. 

Myöhemmin 1700-luvulla aurinkokuningas Ludvig XIV pyrki mannermaan hegemoniaan Espanjan perimyssodassa mutta sai vastaansa Englannin. Tälläkin kertaa Iso-Britannia selvisi voittajana.

Viimeisin näistä suurista yhteenotoista tapahtui vuoden 1940 keväällä kun natsi-Saksa oli murtanut Ranskan armeijan vastarinnan.

Näytti siltä, että myös Iso-Britannian pitäisi pyytää aselepoehtoja Hitleriltä. Olisi ollut ehkä viisasta alistua?

Saarivaltakunnan vastarinnan hengeksi muodostui silloin pääministeriksi tullut Winston Churchill, joka uskalsi todeta maansa tärkeimmiksi aseiksi päättäväisyyden ja uhmahengen.  Hänen taipumaton kantansa neuvotteluihin ja kompromisseihin natsi-Saksan kanssa tuntui silloin mielettömältä ja hulluudelta. Eikö saarivaltakunnalle olisi ollut parasta seurata tervettä järkeä ja kumartaa yhdenmukaista ja yhdennettyä Eurooppaa haluavaa Hitleriä?  

Sen hetken viisaat ja reaalipoliitikot olivat Ranskassa, marsalkka Petain solmi aselevon valloittajan kanssa ja uskottiin, että Iso-Britannian olisi pian pakko pyytää rauhaa hinnalla millä hyvänsä. Myös omissa riveissä vapisi myöntyreitä; lordi Edward Halifax toivoi Iso-Britannian luovuttavan ja oli halunnut maansa neuvottelevan kansallissosialistien kanssa.  Pääministeri Churchill oli kuitenkin sitä mieltä, että periksi ei anneta ja nyt oli kaikesta huolimatta käsillä maan historian ”hienoin hetki”.

**
Nyt on taas käsillä Ison-Britannian ”hienoin hetki”.

David Cameronin Iso-Britannia on vastakkain nyt EU:n kasvottoman byrokratian ja federalistien yhdenmukaistamis-vimman edessä.  Omiensakin hylkäämä Cameron puolustaa maansa vanhojen perinteiden mukaan maanosamme monimuotoisuutta; demokraattisia perinteitä ja kansojen itsemääräämisoikeuden periaatetta. Cameron on nyt EU:n suurvisiirejä vastaan mutta syvästi sen kansalaisten puolella.  

**
On todennäköistä, että tästä kiistasta alkaa EU:n murenemisprosessi.  Sen etunenässä on nimensä mukaisesti Suuri Iso-Britannia, joka astuu vähitellen ulos EU:n pakkovallasta. Sen vanavedessä tulevat seuraamaan kaikki omaa tietään etsivät EU:n jäsenet: Ruotsi etunenässä.
**
Näin EU jakautuu syvemmin ja samalla tietenkin myös federalistien vauhti kiihtyy. Kun jarruttelijat ovat poissa, on edessä suuri yhdenmukaistamisen aika. Se aloitetaan yhteisellä verotuksella ja talouspolitiikan yhdenmukaistamisella.  

Kaiken kaikkiaan edessä on jyrkkä mäki josta ei ole paluuta; maamme päätösvallan liusuu yhä enemmän protektoraatiksi.

Pahimmissa skenaarioissa maastamme sukeutuu integroitu Suuri Lamala; EU:n pohjoinen aputalous, poliittisesti välinpitämätön eliitti-Suomi, syrjäinen raaka-aine reservaatti ja radioaktiivisten jätteiden hylkypaikka. Se hyvinvointi Suomi, johon nykyinen sukupolvemme on kasvanut, häviää juuri nyt kuin jäätelö helteellä.

Osamme on pahimmillaan seurata nöyrästi kuorma-aasina uuteen pilttuuseen ja peesata federalisteja & Saksaa. Loppuun saakka. Nyt meillä ei ole Rytiä tai Mannerheimiä painamassa jarrua.

**
Miehitetyn, murennetun ja masennetun Euroopan ainoa tie on seurata brittien jälkiä.  Sen eräs hienoimmista hetkistä oli eilen.

Meidän suuri hetkemme voi olla tulevaisuudessa. Aivan piankin.

Arto Luukkanen
Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu