Maksakoon Gazprom oman propagandansa!

Iltalehteä lukiessa typertyy aina.

Tämän kansanviisauden vahvisti IL:n haastattelu http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014072118507417_uk.shtml”, jossa ALEksanteri-Instituutin johtaja ja puhemies Markku Kivinen esitteli omia mielipiteitään.

Haastattelu oli kummallista luettavaa ja peesasi Venäjän virallisten propagandan mukaista informaatiota.

**

Todettakoon, että minusta Kivisellä on oikeus omiin mielipiteisiinsä. Niihin on jo totuttu. Markun agenda tiedetään.

Suomi on vapaa maa ja täällä saa kuka tahansa vaikka väittää, että maapallo on lättänä tai että Natsi-Saksa teki oikein hyökätessään Puolaan vuonna 1939…. tai että Kuusisen hallitus oli hyvä….tai että Suomi on syyllinen kaikkiin sotiin…tai että 2014 Venäjän Krimin miehitys on ymmärrettävää tai että Itä-Ukrainan sisällissodan lietsominen on ok.

Kivinen perustelee juttujaan tieteellisesti: Putin on niin suosittu ja että ” venäläiset ovat tottuneet siihen, että Ukrainalla kuolee paljon siviilejä” (sic!). ))). Mainittakoon, että olihan Nikolai II:kin suosittu vuonna 1913. Venäläiset sanomalehdet revittelivät sitä asiaa todella paljon juhliessaan Romanovien 300 vuotisjuhlaa.

**

Kysymys kuuluu vain: miksi tätä tehdään tieteen arvovallalla? Minusta se on eettisesti väärin.

Minusta Venäjän pitäisi maksaa omasta propagandastaan itse, miksi suomalaisten veronmaksajien pitää maksaa siitä kustantamalla ko. Instituuttia?

Miksi Suomen veromaksajat pulittavat verorahoja puolitotalitaristisen valtion aggressiivisen ulkopolitiikan ja imperialismin henkiseen tukemiseen? Kysymys on yhtä kiperä kuin se, että miksi venäläisiltä toimittajilta löytyi aseiden lisäksi MTV3 henkilökortit?

**

Naapurisopu on tärkeä mutta pitääkö meidänkin lähteä tähän sotaseikkailupropagandaan mukaan?

Onko meidän nyt ihan pakko fanittaa virallisesti itä-naapuria kun se harjoittaa imperialismia? Venäjä on äveriäs maa – se voi maksaa ja pulittaa näiden henkilöiden palkan ihan itse jos se haluaa. Siellä on Gazpromia ja muita upporikkaita yhtiöitä jotka ovat ottaneet itselleen tavallisten venäläisten kansallisen varallisuuden.

Yliopistolla – johon ko. Instituutti vielä muodollisesti kuuluu on ns. eettinen toimikunta. Eikö tällaisen asian mietiskely liity sen toimenkuvaan?

Siis tälle komitealle hieman kesämietittävää: onko moraalisesti oikein levittää tieteen nimissä vain yhdensuuntaista ja yksisilmäistä sotapropagandaa – ilman kritiikin hiventä. Eikö tieteeseen liity – jopa sosiologiaan – jonkinlainen objektiivisuuden kontrolli ja henkinen hygienia?

Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu