Rädylle anteeksi ja pulinat pois!

Tänä aamuna kansalaisia ilahdutti tieto siitä, että pääministeri Stubb tweettasi anteeksiantamuksen ministeri Laura Rädylle. Stubb on antanut Rädylle täyden tuen.

Päinvastoin kuin luullaan uskon, että kansalaisten enemmistö antaa anteeksi Rädylle. Kysehän oli vain muutamista satasista ja suurin osa meistä ymmärsi tietenkin Rädyn pahoittelut. Perhetilanne oli kerta kaikkiaan sellainen, että autoetua, asuntoa ja rahaa tarvittiin. Hän harjoitti etevää verosuunnittelua. 

En usko, että kukaan aliarvioi Rädyn edustamaa ammattia. Päinvastoin, kansa arvostaa lääkärin ammattia ja eikä pane pahakseen sitä, että siitä saa tuntuvan palkkion.

Terveydenhoidon ammattilaiset opiskelevat useita vuosia ja heillä on oikeus parempaan elintasoon.  Heillä kaikilla on oikeus parempaan palkkaan. Myös sairaanhoitajilla ja perushoitajilla – jos vain mahdollista ja jos kuntasektorilla on rahaa.

Tai ei ehkä hoitajilla kuitenkaan.

Poliittinen itsekritiikkini ja täysi tunnustukseni

Jokainen meistä varmaan tunsi piston sydämessään kun luki syytöksiä Rädyn ajojahdista.  Totta. Niin se oli. Kysehän oli vain populismista; jos juristitkin saavat keploteltua itselleen verotonta rahaa niin mikseivät myös lääkärit? Laki noudatettiin. Nyt on uusi aika eikä nyt siekailla. Rädyn tapauksessa nähtiin, että se on se suomalainen kateus, joka jyllää ja että populismi vie kalatkin vedestä.

Tämä tapaus antaa meille ankaraa ajattelun aihetta. Meidän on kansakuntana päästävä irti siitä tasa-arvon haamusta, joka vainoaa tämän maan tervettä poliittista elämää.

Tasa-arvoa ei kerta kaikkiaan ole tässä maailmassa. Kaikki ovat erilaisia. Ihmiset janoavat sitä mutta kyse on vaarallisesta harhaluulosta. Rädyn tapauksessa yhtiömuotoinen elämäntapa vain yhdisti monenlaisia "elannonmuodostustapoja" ja jos kaikki eivät voi sitä tehdä niin – mitäs sitten.  Syökää silakkaa! Käykää Lidlissä. Matkailkaa kotimaassa tai sitten vaikka kotisohvalla!

Tämä ikävä Rätygate mahdollisti myös pääsemään eroon niistä harhaluuloista, joiden mukaan päättäjiltä on oletettava parempaa moraalia. Samanlaisia ihmisiähän tässä ollaan – jokainen saa erehtyä kuten Stubb on kertonut ja paremmat ihmiset epäonnistuvat usein. Rapatessa roiskuu!  

Jos ihminen kykenee kiertämään lakia, niin kysehän on vain viisaasta ja energisestä huippu-ihmisestä, joka osaa fantastisesti saalistaa tässä viidakossa paremmin kuin muut. Mankujat, valittajat, änkyttäjät, läskit, luuserit, surkeat, heikompi aines ja tavalliset taavit eivät tajua tätä.  Onneksi taloudellinen lama antaa kuitenkin mahdollisuuden lopulliseen poliittiseen ratkaisuun.

Vielä kerran! Miten tässä näin kävi?

Tämän blogin allekirjoittaja pahoittelee tuottamaansa mielipahaa ja tunnustan vanhanaikaisen tannerilais-mannerheimiläis-lapualais-valkokaartilaisen harhaoppini ja kadun poliittisia virheitäni.  Kansan toiveiden täyttäminen on typerää ja pyrin tästäedes kulkemaan suuren ruorimiehemme ja pääministerimme johdolla kohti eriarvoisempaa yhteiskuntaa!  Lupaan pyristellä irti tasa-arvon ja tasapuolisuuden porvarillisesta virheestä. Vaikka se onkin vaikeaa, niin kamppailen parhaani mukaan pystyäkseni pääsemään uuden herramoraalin tasalle.

Raippaterveiset kaikille ja ruoskaa mankujille!

Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu