Miksei asioista puhuta, niiden oikeilla nimillä?

PS.Huom (3.9.2014) HS tunnusti tänään, että asioista kannattaa puhua niiden oikeilla nimillä. Niin taisi tehdä myös Putin kun teki "pysyvän aselevon" Ukrainassa.

**

Lapinlahdet Linnut veisasivat kerran sattuvasti: ”miksei asioista puhuta – niiden oikeilla nimillä?”

Nyt kyllä kannattaisi.

Meillä on kuitenkin vain sellainen tapa, että kansalaisten älykkyyttä halveksitaan ja toimittajat katselevat alaspäin tätä ”lottokansaa”( erään toimittajan aito nimitys tavalliselle kansalle).

Asioista ei puhuta niiden oikeilla nimillä.

Ukrainan kriisi

Esimerkiksi YLE:n kannattaisi lopettaa Ukrainan kriisissä puheet ns. ”kapinallisista”. Nyt siellä on kyse venäläisistä joukoista. Naapurimaamme on napsauttanut ns. ”low intensity” konfliktin toiseen asentoon. Siellä on täysi sota.

Toisin kuin meillä, venäläisissä tiedotusvälineissä puhutaan asioista suoraan; esimerkiksi ”Sotilaiden äidit” niminen järjestö kyselee sitä kadonneiden ja kuolleiden poikien perään.  Itänaapurissamme jo tiedetään, että viimeiseen hyökkäykseen on osallistunut saratovilaisen ja pihkovalaisen maahanlaskujoukko-osaston sotilaita. Aseita , tankkeja ja tykistöä on sopiva määrä.  Ja lisää tulee.

Meillä tätä ei tiedetä, eikä YLE:ssä uskalleta puhua suoraan ja avoimesti. Tosin on Venäjällä myös avoimia valheitakin näiden ”poikien toiminnasta”; puhutaan siitä, että ovat Ukrainassa lomalla ym. (http://tvrain.ru/articles/premer_dnr_za_nas_vojujut_vzjavshie_otpusk_rossijskie_voennye-374657/).

Sotilaiden äidit myös kyselevät ikäviä kysymyksiä. Onko sota perustuslaillinen? Onko Putinilla oikeus lähettää joukkoja ulkomaille? Nämä naapurimaan sisukkaat ja lannistumattomat naiset eivät hevillä hellitä.

Heillä onkin hyvä syy myös udella sitä: miksi nämä pojat eivät saa kunnon hautajaisia? Jos joku antaa suurimman uhrinsa isänmaan käskemänä, niin miksei näiden poikien uhria haluta tunnistaa vaan heidät on siirretty virallisesti pois armeijan listoilta?

Ylessä ei uskalleta puhua tästä asiasta. Kyyristely jatkuu.

Suomi ja Nato

Sitten Stubbin ja Rinteen väliaikaishallitus! Se on nyt ahdingossa. Pulassa ja kriisissä. Miksei sitä voi sanoa suoraan?

Miksei hallitus voi suoraan sanoa, että kohta allekirjoitettava Nato-sopimus merkitsee ko. sotilasliiton ulkojäsenyyttä? Se nostettiin keväällä Ukrainan kriisin takia naftaliinista ja se vietiin vaivihkaa lävitse siten, että ensi viikolla meillä on virallinen ulkojäsenyys.

Puheet siitä, että kysymys on pelkästä teknisestä paperista tai vanhasta järjestelystä ovat naurettavia.  Siitä tuli meille nyt YYA-sopimusta muistuttava klausuuli, joka on siinä mielessä mielenkiintoinen, että siinä myös tarvitaan molempien osapuolten suostumusta.  Historia toistuu.

Tämä uusi YYA on ehkä tarpeellinen mutta se väsättiin huonoon aikaan. Se tulee saamaan maksimaalisen määrän huomiota Venäjältä.  Sieltä tulee vielä jotain siivotonta ja ikävää kiusantekoa ja aivan konkreettistakin rojua.  

Sitten. Miksi Stubb-Rinteen hallitus haluaa juuri nyt keikuttaa venettä? Vanhan sanonnan mukaan ei kannata ostaa kun on kallista ja myydä kun on halpaa.

Ulkojäsenyys tuli huonoon aikaan. Maksajina ovat taas tavalliset suomalaiset, joiden älykkyyttä arvoisa hallituksemme pitää pilkkanaan.

Budjetti

Kolmas asia, jonka rakas YLE:mme voisi sanoa suoraan on nykyisen hallituksen budjetti.

Se ei vain toimi. Tilanne on nyt niin katastrofaalinen, että meillä ei ole selvää tietoa siitä mihinkä lukuihin tulevan vuoden tulo ja menoarvio perustuu. 

Nyt säätytalolla näytellään suurta ”Divina Comediaa”, jossa viilataan linssiin äänestäjiä ja myös pikkasen itseä. 

YLE kuitenkin jatkanee kyyristelyä ja kansalaisten viilaamista linssiin…parhaiden suomettumisen ajan perinteiden mukaisesti. Hyvä niin.

Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu