Stubbin jälkeläisalmu

Minkä arvoisia meidän jälkeläisemme ovat?

Kysymys on mieletön sillä eihän ihmisjälkeläisillä voi olla rahassa mitattavaa arvoa. Lapset ovat kuin taivaan tähdet tai kruunun jalokivet; ei sellaista lahjaa voi arvottaa tavallisilla mitoilla.

Lapset ovat meille jotakin johon me asetamme toiveemme paremmasta; he ovat meidän sukupolvemme rukouksia siitä, että elämä voisi olla parempaa ja merkityksellisempää tulevaisuudessa. Lapsilla ei ole hintalappua.

Valtiovalta on joskus menneisyydessä kuitenkin arvostanut lapsia. Ennen muinoin kunnallisverotuksessa lapsista sai vähennyksen, joka saattoi olla tuhansia markkoja.

Valtiovallan tarkoituksena oli tällä tavalla huomioida se, että lasten hankkiminen, vaatettaminen, ruokkiminen ja kasvattaminen vaatii rahaa. Lapsilisien tarkoituksena oli korostaa tätä tehtävää. Sen saivat kaikki samanmittaisena. Lapsilisät olivat veroton etu, johon ei kajottu ja erityisesti monilapsisissa perheissä kyseinen rahasumma oli perheen äitille merkittävä apu.

Sitä ei isä ryypännyt.

**

Stubbin-Rinteen väliaikaishallitus on vuoden 2015 budjettiesityksessä antanut oman arvonsa lapsille.

Lasten hinta on 50 euroa tai sitten 100 euroa.

Jokaisen, jolla on sydän paikallaan on myönnettävä, että kyseessä on hupisumma.

Hallitus pilkkaa tällä häpeämättömällä teolla hyvämuistisia lapsiperheitä. Kyseessä on leikkiraha verrattuna niihin summiin, joita maksettiin ennen lapsivähennyksenä. Sitä ei edes pitäisi markkinoida lapsivähennyksenä vaan jälkeläisalmuna.

Miten tämä on mahdollista? Vaikka elämmekin taloudellisen vapaan pudotuksen tilassa, olisi meidän sentään kyettävä priorisoimaan tärkeimmät asiat.

Stubbin-Rinteen väliaikaishallitus antaa tässä nyt vahvan signaalin siitä mitä se arvostaa: se makselee kyllä riemukkaasti etelään pankkitukia ja heittää velkamaiden pohjattomaan moolokinkitaan setelitukkoja mutta ei jaksa arvostaa kansalaisten omia jälkeläisiä. Ei jaksa.

Stubbin-Rinteen väliaikaishallitus kertoo tässä budjetissa omista arvostuksistaan.

Sille tärkeintä on keski-ikäinen, aina-terve ja hyvähampainen ikinuori, jolla ei ole lapsia. Se arvostaa kovasydämistä ja armotonta yhteiskuntaa, jossa hyvätuloinen – ei koskaan vanheneva ihminenei koskaan lapsena ollut aikuinen – ansaitsee ja kuluttaa. Tällaisen yhteiskunnan korkein hyvä on sokea ahneus, jossa vähät välitetään ”huonommasta aineksesta”, jossa vanhemmat saavat ehkä vain yhden ”valioyksilö-lapsen”, joka ei tarvitse mitään etuja. 

**

Budjetti arvosti eläkeläisiä myös sopivan mitättömästi.

Tässä Stubbin-Rinteen väliaikaishallitus paljasti myös sen, mitä se ajattelee näistä ”hyödyttömistä parasiittikansalaisista”. 

Kokoomus-demari yhteiskunta-ajattelussa ei ole historiaa. Maailma luotiin eilen, tai viimeistään toissapäivänä. Vanhukset ovat taakkoja – samalla tavalla kuin ankarissa keräily- tai metsästysyhteiskunnissa.

Stubb-Rinteen mallissa ideaalina olisi inuiitti-yhteiskunta.

Nämä (ennen heitä kutsuttiin eskimoiksi)  tarjosivat vanhuksilla ns. ”vanhusnuijaa”. Siinä vanhus vietiin kajakissa aavalle merelle ja sitten jossain vaiheessa – auringonlaskun aikaan pamautettiin edessä istuvaa vanhusta päähän, pyöräytettiin kajakki ympäri ja sitten suunnattiin takaisin rantaa – ilman vanhusta.

**

Mukavinta budjetissa oli SDP:n johtajan sopuisuus. Antti on todella kiltti ihminen.

Aamutelevision Antista ei näkynyt, että häntä ja hänen puoluettaan oli vedetty eilen kölin alta.

Siellä hän köllötti tuolissa – sopuisana ja suloisena. Mitään näin kaunista ei ole esitetty kansalaisille pitkään aikaan.

Mistä tällaisia tulee?  Tuli aivan mieleen 1 luokan oppilas, joka on kammattu ja  puunattu valmiiksi ensimmäiseen koulupäivään.

Ei tullut mieleen työväenpuolueen johtaja.  Ei haissut hiki.

Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu