”Aikansa kutakin” – median viimeinen ristiretki

Suomalaisen eliitin epätoivoinen ristiretki demokratiaa vastaan sai tänään huvittavia piirteitä.

On kuulemma tehty tutkimus, jonka mukaan PS ei olisi enää ”äijäpuolue”. Aamu-uutisista kansalaisille annosteltiin asenteellisen repostelijan ylimielinen kommentti: ”aikansa kutakin”.

**
On turhaa lähteä väittelemään näin heppoisen tutkimuksen kanssa. Tutkimuksen tulokset ja sen tulkinnat kertovat pikemminkin siitä hädästä, jota eliitti kokee kun vaalit lähestyvät.

Arkikokemus toreilta, kaduilta, kahviloista, uimahalleista kertoo aivan toista. Tämän maan naiset ja miehet ovat yhä enemmän ja enemmän kiinnostuneita mahdollisuudesta käänteeseen ja uuteen alkuun.

Muutos näkyy ilmassa ja tuntuu kaikissa keskusteluissa; nyt halutaan käännettä parempaan.

Kansalaisten keskusteluissa kaikuu vain yksi ainut viesti: vanhat ja väsyneet puolueet ovat syöneet appelsiininsa, hörppineet keittonsa ja ahmineet muffinsinsa.

Lyhyesti. Kansan tuomio on tyly: Aleksi on tehtävänsä tehnyt – Aleksi suapi nyt mennä.

**
Puolueiden ”sukupuolittaminen” kertoo myös siitä miten näiden kyselyiden laatijat pysyttelevät päättävästi irti tosimaailmasta. Suomalaisen äänestyskäyttäytymisen ja poliittisen identiteetin määräytymisen tekijät ovat monimutkaisia. Vuonna 2011 vaalien erikoisuus oli siinä, että miehet olivat siinä vaiheessa ottaneet perussuomalaiset omakseen. Syyt tähän vyöryyn liittyivät sosiaalidemokraattisen puolueen kuihtumiseen ja teollisten työpaikkojen häviämiseen; kriisi oli vielä kehkeytymässä.

Naiset tulilinjalla

Vuonna 2014 tilanne on paljon vakavampi.

Nyt työttömyys on iskenyt myös yhteiskunnan perustoimintoja tekeviin naisiin; sairaanhoitajiin, perushoitajiin, lastentarhan opettajiin ja siivoojiin.

Nämä hoivaajat ja uurastajat tekevät yhteiskunnallisesti tärkeää työtä. He suorittavat sitä näkymätöntä ja vaativaa päivittäistä urakkaa, johon tämä meidän maailmamme hyvinvointi perustuu.

Nyt näidenkin naisten aika on tullut; lama vie heidätkin eikä anna armoa. Kuten eräs mainos aikoinaan totesi; ”me syödään äitien tekemää ruokaa”. Nyt näitä äitejä ei enää tarvita.

**
Suomalainen perhe on nyt siinä tilanteessa, että niin isä kuin äitikin ovat työttömiä. Unelmat eivät ole täyttyneet. Nämä ”uskossa väkevät” naiset ja äidit ovat tätä ennen toivoneet omille lapsilleen usein sitä parempaa elämää; sosiaalista nousua ja menestystä. Toivoneet ja rukoilleet.

Nyt se toivottu elämän myötätuuli hävinnyt ihmisten purjeista tässä lamassa kokonaan.

Tätä ennen nämä naiset ovat äänestäneet menestyjä-kokoomusta, ovelaa kepua tai entistä demaripuoluetta. Siinä ei ole ollut mitään järkeä mutta toisaalta se on ollut ymmärrettävää.

Nyt illuusioiden aika on kuitenkin ohitse.

Suomalaisen yhteiskunnan naisten toiveiden ja unelmien manipuloinnin aika näyttää olevan nyt ohitse. Se parempi tulevaisuus ei löydy enää wanhoissa puolueissa, ei median silmänkääntötempuissa vaan suomalaisessa vaihtoehdossa ja muutoksessa.

Media ei ole kuitenkaan huomannut vielä muutosta…ensi huhtikuussa se kyllä sen huomaa.

Arto Luukkanen
Järvenpää

PS! Kunnioittavasti ilmoitan, että Uudenmaan PS:n piiri valitsi minut ehdokkaaksi vuoden 2015 vaaleihin! Haluan kiittää piirin valitsijoita, puoluetta ja erityisesti Järvenpään omaa Järps:iä. Olo on nöyrä ja samalla päättäväinen. Kutsun myös kaikki muutosta haluavat & parempaa huomista haluavat mukaan kannatusryhmään ja vaalikampanjaan! Tehdään hyvä kampanja; tähtäimessä huhtikuu 2015. 

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu