Stubbin ajatusten konkurssi

Avoin kirje pääministerille,

Arvoisa Herra Pääministeri – hyvä Aleksi,

Lähetän tämän avoimen kirjeen Teille siksi, että tiedän Teidät pohjimmiltanne rationaaliseksi ihmiseksi.

Te ette ole täysin avustajienne armoilla ja luette sosiaalista mediaa ja blogeja. Tiedän myös, että te kykenette kylmän analyyttisesti arvioimaan maamme poliittista tilannetta – jos vain niin haluatte.

**

Siksi vetoankin Teihin, että tekisitte johtopäätökset ja eroaisitte pääministerin tehtävistä. Uudet ja aikaistetut vaalit ovat tässä tilanteessa ainoa mahdollisuus. Te ette varmaan halua jäädä Suomen historiaan tusinapääministerinä tai notoorisena välipalana, jonka aikana maan talous romahti ja jonka aikana rotuväkivalta leimahti maassamme. Epäilemättä Te ette halua kilpailla maamme historian huonoimman pääministerin tittelistä.

Aleksi hyvä! Tosiasiat on tunnustettava sellaisena kuin ne ovat. Maan taloudellinen tilanne on nyt hirmuisessa jamassa: luottoluokitus on tippunut, maan velkataakka on ennennäkemättömän korkea, työttämyys kasvaa ja maan sisäinen tilanne on kuumentunut.

Me olemme vapaan pudotuksen tilassa ja tämä hallitus ei vain ole niin vahva, että se kykenisi selviämään tästä kriisistä. Paras esimerkki tästä henkisestä antautumisesta on se, että olet ilmeisesti palkkaamassa itsellesi ruotsalaista neuvonantajaa.

Näin ulospäin se näyttää siltä, että heilutat kaksin käsin valkoista lippua. "Täällä Aleksi – I surrender!"

Nyt näyttää siltä, että hallitus ja sen tulevaisuus on ajatusten bankrotissa, henkisessä konkurssissa ja neuvottomuuden selvitystilassa. Eikö meillä Suomessa todella ole talousmiehiä? Haluaisitko, että Borgista tulee uusi Curre? Ruotsin talouden vahvuus johtuu siitä, että sillä on oma valuutta. Meillä ei ole.

Aleksi hyvä. Ymmärrän tietysti myös pahan olosi – asiat eivät ole menneet niin kuin olisitte halunneet. Nyt Sinulla Aleksi olisi kuitenkin mahdollisuus luottaa kansaan ja demokratiaan. Toisena mahdollisuutena on lähteä häpeällisesti – mahdollisen epäluottamuslauseen polttomerkki kaulassa.

Stubbin nimi historiaan rotuväkivallan takia

Tosiasiat kannattaa myöntää. Olet Aleksi hyvä – täysin epäonnistunut. Mikään iso asia ei ole onnistunut teiltä.

Suuret uudistukset jäävät tällä kokoonpanolla tekemättä. Ne kannattaisi jättää seuraavalle – vahvalle hallitukselle. Sellaiselle, jossa ei potkita hallituskumppaneita nilkkoihin. Pahinta lienee kuitenkin se, että Teidän hallituksenne saa kontolleen vuoden 2014 rotuväkivallan ja kansalaisten turvattomuuden kokemuksen. Totta tai ei…se tapahtui sinun kaudellasi Aleksi.

Syitä tälle systemaattiselle – 70 kantasuomalaiseen uhriin – kohdistuneelle väkivallalle kannattaa etsiä hallituksen omista riveistä. Ehkä tämä terrori johtuu siitä, että sisäministerinä toimii hallituksen ”heikoin lenkki”.

Ehkä hallituksen lepsuilu ja poliisijohdon epämääräinen hötkyily on johtanut siihen, että nämä väkivaltaa harrastavat ryhmät ovat tulkinneet tilanteen niin, että heille on näytetty ”vihreää valoa”. Esivalta pelkää tutkia ja rangaista meitä! Nyt on meidän aikamme – me teemme mitä tahdomme!

Muistat Aleksi hyvä varmaan sen verran historiaa, että näet yhtymäkohdat Lapuan liikkeeseen. Senkin edesottamuksia ja terroria siedettiin – sen aikaisen yleisen linjan mukaisesti – liikaa. Myös Lapuan liike huomasi hallituksen lepsuuden nopeasti ja käytti häikäilemättä sen heikkoutta hyväkseen.

Näyttää siltä, että sinä Aleksi hyvä olet – kaikesta hyvästä tahdostasi ja ruusunpunaisesta idealismistasi huolimatta – aivan samanlaisessa tilanteessa. Halusitpa tai et, sinut Aleksi tullaan 110% varmasti samaistamaan kansalaisten kokemaan turvattomuuteen ja väkivaltaan.

Se tavis-kansa, josta sinä et ehkä niin kovasti välitä – ehkä vähän inhoatkin – haluaisi suojelusta. Olet sellaisessa virassa, jossa joudut sietämään myös niitä ikäviä, kielitaidottomia, rumia ja tavallisia suomalaisia. He muodostavat kuitenkin kansan enemmistön. He toivovat, että esivalta suojelisi myös heitä.

Hit the road Aleksi!

Aleksi hyvä! Nyt on aika tehdä johtopäätökset. Eroa nyt, juuri tällä hetkellä niin teet isänmaalle suuren palveluksen. Pyydä kansalta uutta valtakirjaa, luota taviksiin, älä käännä omalle kansallesi selkääsi.

Kunnioittavasti

tavallinen hallintoalamainen ja Suomen kansalainen Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu