Vetoomus ehdokkaille kiusaamisen poistamiseksi

Onko Björn Wahlroos tosi rikas mies? Entä onko Vladimir Putin vielä rikkaampi?

Vai onko Bill Gates näitä kahta rikkaampi ja onko hänellä jossain joku 100 miljardin piilojemma?

Vai onko maailman rikkain mies joku nimetön oligarkki jossain paratiisisaarella?

**

Väitän, että edelliset ihmiset voivat olla äveriäitä mutta eivät todella rikkaita.

Maallinen rikkaus voi koitua ihmiselle suureksi siunaukseksi tai kiroukseksi. Tosiasiat ovat kuitenkin tylyjä: todellinen rikkaus näkyy ihmiselle sitten kun maataan siinä viimeisellä laudalla. Todellinen rikkaus ei silloin ole raha, jota ei saa ikinä sinne rajan taakse. Se ei ole edes kunnia tai saavutukset vaan ainoastaan se kaikkein tärkein: perhe ja lapset.

**

Perhe ja lapset rocks!

Lapset ovat tämän yhteiskunnan todellinen rikkaus ja sen suurin maallinen aarre. Jokainen perheellinen ihminen on tässä mielessä rikkaampi kuin äveriäinkään oligarkki – lapsien vanhemmat, sukulaiset ja ystävät ovat tässä tulkinnassa todellisia suurmiljardöörejä.

Tätä ei kuitenkaan ymmärretä. Meidän arvostuksemme ovat valitettavasti päälaellaan. Hoivan ja välittämisen arvostuksen puute kertoo walhe-maailmasta, jossa ne tärkeimmät työt ovat itse asiassa vähiten palkattuja. Ehkä Juhana Vartiainen ajattelisi toisin…jos ajattelisi tätä asiaa tarkemmin…

**

Rikkautta voi tärvellä ja pilata. Välinpitämättömyys voi pilata maamme lasten tulevaisuuden.

Pahinta on kuitenkin kiusaaminen ja sen sietäminen.

Me emme saisi sietää sitä yhtään. Pelkästään lain edessä on käsittämätöntä, että lapset eivät nauti perustuslain takaamaa koskemattomuutta.

On käsittämätöntä, että me emme siedä rattijuoppoja ja rikollisuutta mutta samaan aikaan siedämme kiusaamista.

Kiusaaminen on eri muodoissa kriminalisoitava ja juurittava pois tästä yhteiskunnasta. Pahimmillaan me syyllistämme uhrin ja paapomme kiusaajia. Se on äärimmäisen väärin. Lasten ja nuorten jättäminen heitteille kouluissa ja oppilaitoksissa on pahimman luokan laiminlyönti ja se nävertää kuin rotta tämän kansan sielua.

Toisaalta on ihmisiä, jotka ovat tässä maailmassa ”pelastavia enkeleitä” taistelevat omalla tavallaan kiusaamista vastaan. Duudsonit toimivat tässä hienona esimerkkinä.

**

Olen ehdokas-ehdokkaana Uudellamaalla Perussuomalaisissa.

Haluaisin tehdä yllämainitussa asiassa yhteistyötä kaikkien puolueiden & kaikkien ihmisten kanssa, en pelkästään potentiaalisena ehdokkaana vaan myös kanssaihmisenä, joka haastaa kaikista puolueista ehdokkaita  ja ei-puolueihmisiä allekirjoittamaan tämän saman kirjoituksen. Kiusaamisen on loputtava ja se voidaan lopettaa.

Jos olet ehdolla tai et ole – laita nimesi alle ja katsotaan sitten yhdessä mitä voimme tehdä. Sen puolesta, että meille syntyisi yhteiskunta, jossa ei siedettäisi kiusaamista missään muodossa.

Arto Luukkanen

Järvenpää

Ps. Tämä blogi johti mielenkiintoisiin keskusteluihin fb:ssä. Jotkut olivat kovin tyrmistyneitä että joku haluaa puhua tästä teemasta ja toiset epäilivät sitä voiko kiusaamista saada loppumaan. Totean vain: toive siitä, että kiusaamisesta päästäisiin pois on niin yleinen asia, että siitä ei varmaan kukaan ajattele tekevänsä vaaliteemaa.

Olen vakuuttunut siitä, että jos ihmisellä on sydäntä ja ymmärrystä niin tämä teema on tärkeä – yli kaikkien rajojen. Sille voidaan myös tehdä jotain; saatiinhan syljeskely lattioillekin loppumaan -.vaikka oli paljon ihmisiä jotka kokivat tämän oman vapautensa rajoittamisena.

Kiusaamisessa lienee tärkeintä se, että a) se tunnistetaan ja b) siitä sanktioidaan sekä se joka harjoittaa sitä joutuu yleisen huomion kohteeksi.

Niin se lattioille sylkeminenkin saatiin loppumaan – Suomen kansa on fiksua porukkaa.

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu