Ylös yrittäjän helvetistä!

Nyt kun taivaalta tippuu 5 cm märkiä räntähattaroita on aika puhua helvetistä.

**

Olen saanut etuoikeuden keskustella muutaman yrittäjän kanssa, jotka kertoivat minulle hiuksia-nostattavia juttuja siitä mitä yrittäminen todella on.

Tää karua on kertomaa – se ota vastaan isänmaa.

Mun on nyt pakko ilmeisesti siirtää yhtiö Viroon, jossa verotus on järkevämpi ja jossa asiat saa hoidettua sähköisesti helposti. Se maa on 10 vuotta meitä edellä tässä sähköisessä asioinnissa. Meillä taas on sata määrin verovirkailijoita, jotka piinaavat ja kuulustelevat ettei vain olisi mahdollista tulla rikkaaksi…olen isänmaallinen mutta nyt kutsuu Tallinna. Se on aivan laillista eikä siihen enää liity moraalista häpeää…”

Olin hämmästynyt näistä kommenteista. Minulla ei ollut mitään tosikokemusta yrittämisestä ja itse asiassa kokemukseni verovirastosta ovat olleet erittäin positiivisia. Yrittäjät olivat kuitenkin tosissaan ja puhuivat ns. syvennetyistä verotusohjeista.  Pahinta oli heidän mielestään kuitenkin se asenne, joka valtiovallalla on yrittäjiin nähden; heidän rikastumisestaan on tehty kuulema rikollista.

Valtio kyllä paapoo isoja firmoja mutta tavalliset pienet yhtiöt ovat nyt ajojahdin kohteena.

Jos yrittäjien virta käy lopullisesti Tallinnaan merkitsee se, verotulojen romahdusmaista laskua. Ilmapiiri näytti yrittäjien puheissa olevan se, että kaikki isänmaalliset motiivit ovat jo lopussa…eikä firman siirrossa Viroon ole edes sosiaalisen häpeän stigmaa.

**

Suomalaiset kykenevät onneksi kuitenkin reagoimaan nopeastikin mikäli on tarve. Yrittäjän elämä ei saa olla helvettiä!  Nyt on. Meidän on ehdottomasti kuunneltava tämän pk-sektorin ääntä. Näyttää myös siltä, että näiden omat edustajat kärsivät ”megalo-syndroomasta” ts. siitä, että vain iso firma on tärkeä.  Ilmeisesti se 2-4 hengen tai pienemmän firman  arki on unohtunut ja suuret intressit ovat haudanneet pienten äänen.  On niin mukava istua isojen herrojen kanssa ja pelata vaikka golfia.

Samoin kokoomus on täysin unohtanut hurmaavassa stubblaadiossaan, että se oli ennen yrittäjien puolue.  

Yrittäjät ovat unohtuneet ja jääneet pölyttymään yhdessä kodin, uskonnon ja isänmaan kanssa.

**

Nyt kun huomenna hallitus toivottavasti kaatuu alkaa prosessi, joka johtaa ennenaikaisiin vaaleihin. Meillä ei ole enää varmaa odottaa – jokainen kuukausi lisää ihmisten taakkaa. Jokaisen isänmaallisen hallituksen kansanedustajan kannattaisi miettiä nyt sitä isoa perspektiiviä:  yhteistä etua. Äänesi voi muuttaa historiaa!

**

Uuden hallituksen on otettava yrittäjien asia tosissaan ja priorisoitava se.

Tämä siksi, että yrittäjien asia on myös meidän kaikkien etu. Sitä hurjapäätä, joka häärää 24/7 bisneksensä puolesta EI pidä karkottaa ulkomaille veroturvaan. Siinä ei ole mitään järkeä.

**

Ehkä ensimmäinen hätäruiske voisi olla vaalien jälkeinen notifikaatio Brysselille, että me emme maksa 3 vuoteen ylisuuria jäsenmaksuja – maksu siirtyy 38 vuodella ilman korkoja maksettavaksi. Voisimme myös ilmoittaa, että olemme valmiit antamaan siitä takuun – omia talletustodistuksia, joita emme kuitenkaan anna Brysselille muuten kuin siinä tapauksessa – että helvetti jäätyy))

 

Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu