Hyvinhän se meni – vai menikö?

Demokratia on puhunut. Pulinat pois. Toisaalta…on ankaran kritiikin paikka.

Valitettavasti eduskunnan päätös priorisoi aikuisten ihmisten "ihmisoikeudet" eikä välittänyt lasten ihmisoikeuksista – omaan isään ja äitiin. Ne tallottiin! Kyseessä on ajan merkki: lapset ja perheet ovat olemassa vain sen aikuisten jäsenten takia – lapset ja heidän tasapainoinen kehityksensä ei tässä hurmassa merkinnyt mitään. Päätöksessä sekoitettiin ja hämärrettiin "ihmisoikeudet" ja "ihmisen oikeudet". On vain yksilön rajoittamaton hyvä, johon ei saa puuttua.

Kyseessä on syvä traaginen virhe, jonka seuraukset tulevat näkymään tulevaisuudessa. Päätös myös jakaa suomalaiset tässä vaikeassa taloudellisessa ja ulkopoliittisessa tilanteessa kahteen leiriin. Se on murheellinen asia. 

Pahinta tässä prosessissa oli armoton painostus ja härski lobbaaminen, joka kohdistui traditionaalisesti ajatteleviin. Se oli väkivaltaa; myös henkinen painotus on väkivaltaa. Toivon, että se vihan ilmapiiri, joka tässä on lakimuutosta haluavien taholta synnytettiin pystytään myös neutralisoimaan. En kuitenkaan usko sitä sillä viha on mainio poltto-aine uudelle kampanjoinnille.  

Loppujen lopuksi keskustelu tulee myös jatkumaan ja ko. kysymys tulee olemaan eräs suurista vuoden 2015 vaaliteemoista.

Yleisen riemun vallassa

Isänmaan kannalta olisi ollut parempi tilanne, jos tätä asiaa olisi tutkittu lisää eikä päätöstä olisi tehty hurmoksen ja mielenkuohun vallassa kuten nyt kävi. Elämä tietenkin jatkuu ja huonojenkin päätösten kanssa tullaan elämään. Mielestäni asian olisi voinut jättää lepäämään vaalien jälkeen.

Se mitä lainmuutoksen kannattajat eivät ottaneet huomioon on se miten kansa tulee tosiasiallisesti suhtautumaan tähän muutokseen, jossa murretaan perhe-instituution merkitys.

Äänestyksen tulokseen tullaan ilmeisesti reagoimaan näissä uutuuksien ajajien keskuudessa kuin Normandian maihinnousuun tai pyörän ja antibioottien keksimiseen (nyt kun katson televisiota niin niinhän siinä kävi, riekkuminen on alkanut).

Reaktion rajuus johtuu ehkä hämmennyksestä, jota yritetään peittää. Vanhassa Testamentissa puhutaan Genesiksessä siitä miten syötyään Hyvän ja Pahan tiedon puuta Aadam ja Eeva häpesivät. Tässä on jotain samanlaista, jota sitten yritetään peittää meuhkaamisella ja remuamisella.

Valitettavasti huomenna on uusi päivä eivätkä varsinaisen kansan reaktiot ole muuttuneet simsalabim-tyyliin. Kansakunnan yhtenäisyyden kannalta päätös oli paha: meillä on tämän jälkeen kaksi Suomea, jotka koteloituvat ja eroavat toisistaan henkisesti.

Sitten äänestyksen mielenkiintoinen tulos: keskustassa näyttää olevan vahva ja vaikutusvaltainen arvoliberaalinen siipi.  Se entinen puolue vanhoine arvoineen on jäänyt puolueohjelmineen historiaan. Toisaalta, ihmetystä herättää myös se, että KD pysyy ja pysyy hallituksessa, joka niin vahvasti ajoi traditionaalisen perheinstituution hävittämistä. Ehkäpä se ministerimersu on sen verran mukava kapine, että se voittaa periaatteetkin.

Taistelu ei jää tähän vaan seuraavaksi etsitään jo hegemoniaa

Seuraavaksi saamme odottaa sitä, että uuden lain puolustajat vaativat vanhan ihmisoikeuksia loukkaavien hetero-oppikirjojen muuttamista ja suomalaisen kulttuurin perinpohjaista puhdistustyötä; rakkauden vastustajien propaganda on poistettava. ’

Myös vastustajia tullaan vainoamaan ja jahtaamaan sillä samalla vihalla joka päästettiin tässä kampanjassa irti.

Edessä ovat myös sukupuoli normi taistot; montako prosenttia on saatava sitä ja sitä sukupuolikiintiötä.  

Edessä on mieltäkääntävä vanhojen traditioiden ja kansallisten arvojen tuhoprosessi, jota Kokoomus ja uusi liberaali-Keskusta katsovat tyytyväisinä sivusta. Tai kuten rakas arkipiispamme – riemuitsee avoimesti tämän tuhoprosessin tuloksista.

Anaksios – Kari hyvä – anaksios!

Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu