Ruskeahko skandaali suomalaisesta ulkopolitiikasta

Viimeiset pari päivää ovat tarjonneet miellyttäviä näkyjä kaikille Suomen vihollisille.  

Ensin pääministeri likasi arvovaltansa ja ryhtyi median välityksellä ala-arvoiseen loanheittoon keskustan kanssa. Meillä on kuulemma ulkopolitiikassa ”harmaan alueen” ihmisiä.

Sitten kyseisen puolueen kohupoliitikot: Väyrynen ja Lehtomäki provosoituivat alatyylisiin vastauksiin (ruskea alue). Väyrynen taas odottaa ”herkullista keskustelua” maamme ulkopolitiikasta. Hätääntynyt Juha Sipilä ei kyennyt hallitsemaan näitä julkisia turpakäräjiä vaan oli tavanomaisen neuvoton. Kiltti Juha jyrättiin matalaksi. Samaan aikaan ulkoministeri ryhtyi henkilökohtaiseen ajojahtiin suomalaista upseeria vastaan.

Surullisen maanantain kruunasivat aamun radiouutisissa kuuluneet Lehtomäen kilakan klaneettiset  terveiset . Nyt vallassa ovat muut mutta huhtikuun jälkeen toiset.  Kyseinen uhkaus oli selvä: voitonvarma Lehtomäki julisti ylpeän, ”ison talon emännän äänellä” keskustan tulevaksi vaalien voittajaksi ja ehkä tulevaksi ulkoministeriksi. Paikasta saattaa tulla hiukkasen kilpailua oman puolueen kesken, sillä Paavo Väyrynen on sitä mieltä että paikka kuuluu tietenkin hänelle.  Paikkoja jaetaan ja lihavista palkinnoista riidellään kansan edessä verissä päin.

Viesti oli kuitenkin selvä: me tulemme takaisin! I Kansan mielipide on pikku juttu.

Hyväntahtoista sapiskaa!

Kuten eräs viisas Suomen johtaja omissa muistelmissaan totesi: ”eripuraisuus omissa riveissä iskee tuhoisammin kuin vihamiehen miekka, ja sisäiset riidat aukaisevat oven ulkoa tulevalle tungettelijalle”.

Rohkenen siksi antaa teille hyväntahtoista sapiskaa ja kääntää parhain päin teidän sanomanne. Käytän nyt hyväntahtoista ja lempeää huumoria.

**

Hyvä Aleksi! Sinä olet Suomen pääministeri ja sinulle ei ole olemassa ulkopolitiikan isoissa vihollisia vaan hyviä suomalaisia ystäviä. Vihjauksesi siitä, että kepussa on Moskovan renkejä on ikävä eikä varmaan pidä paikkaansa. He ovat isänmaallisia suomalaisia, jotka kokevat vain, että sillä wanhalla yya-tawalla asiat luistaisivat paremmin. Että vilkuiltaisiin enemmän Moskovaan kuin Brysseliin.  Älä tee enää näin. Isoista ulkopolitiikan asioista ei leimata julkisuudessa.  Ei se keskustan johto gallupeissa ole niin suuri! Pikkujuttujen takia ei  kannata uhrata Suomen etua.  Nyt pitää kasvaa valtiomieheksi ja saada rintaan karvoja! ))

Sitten te hyväkkäät : Paula ja Paavo, Paavo ja Paula! Ei pidä provosoitua. Ottakaa oppia siitä mukavasta Juhasta! Hän ei suutu mistään. Pääministeri on kuitenkin hallituksen johtaja ja tällä hetkellä tämän laivan kippari. Sitä pitää kunnioittaa ja pitää olla edes hiven lojaalisuutta.

Oikeasti Aleksi ei nojaa pelkästään Brysseliin vaan ymmärtää myös kahdenvälisten suhteiden merkityksen suhteessa Venäjään. On ihan totta, että Venäjän kanssa pitää olla hyvät välit mutta se ei merkitse sitä, että me annamme alusvaatteemmekin veli venäläiselle. Haluan muistuttaa Teitä siitä että te olette Suomen kansan – ette Moskovan edustajia!  

Lopuksi hyvä sisar Paula ja rakas veli Paavo: hillitkää hivenen sitä vallanhimoanne. Ei niitä vaaleja voiteta meuhkaamalla vaan kuuntelemalla kansaa. Kuten hyvä kirja sanoo: toinen toistenne palvelemisessa kilpailkaa keskenänne.  

Epistola Erkille

Sitten veli Erkki! Sallitko, että käytän tässä nyt lempeää huumoria didaktisena keinona? Olet tunnetusti huumorimies, joten tiedän että ymmärrät sitä.  

Veli Erkki – älä rupea herjaamaan Suomen armeijan upseeria julkisesti. Torsti on vannonut upseerinvalan ja on opettajana tuleville upseereille.  Hän on myös Suomen kansalainen. Sanon tämän senkin uhalla että en ole samaa mieltä kuin Torsti mutta hänellä on oikeus mielipiteisiinsä. Niitä pitää kuunnella – ei hermostua.

Ei voi olla tekopyhä Erkki. Torstilla on Suomen lain mukaan tasa-arvoinen mahdollisuus osallistua keskusteluun.  Muissa maissa olisit ollut poliittinen ruumis tällaisen heittelyn jälkeen. Meillä et sillä asemaasi kunnioitetaan.

Erkki hyvä! Olen jo monta vuotta pohdiskellut sitä miten minä voisin auttaa Sinua. Ymmärrän, että Sinulla on kovasti ollut paha olla tässä nykyisessä asemassasi.  Symppaan sinua. Olet jo useita vuosia ollut riistoporvarien ympäröimä. Onpa sinulle kehdattu esittää kritiikkiäkin.

Edes oma puolue ei aina ymmärrä ylivertaista älykkyyttäsi. Olo on varmaan tuntunut kuin vankilalta. Olet istunut näissä korkeissa vallan asemissa hoitamassa köyhien ja sorrettujen asemaa jo yli 30 vuotta. Olot eivät ole muuttuneet vähäänkään vaan päinvastoin pahentuneet mutta se ei ole ollut varmaan sinun vikasi. Olet ollut kahlehdittu – vähän kuin Nelson Mandela.

Ajattelinkin siksi – ilahduttaaksesi Sinua organisoida kansainvälisen kampanjan sinun vapauttamisesi puolesta. Että pääsisit siitä ahdistavasta vallan vankilasta pois. Kampanja alkaa joulunpyhinä Facebookissa ja sen nimi on: Free Erkki Tuomioja.  

Jokainen voi osallistua siihen. Jos haluat vapauttaa Erkki Tuomiojan vallan kahleista niin käy tykkäämästä sitä! Tähän blogiin voi laittaa jo ennakkoilmoittautumisia.

Kaikille teille veljille ja siskoille oikein rakkaita joulua edeltäviä terveisiä! Älkää riidelkö ulkopolitiikan isoista asioista – pliis.

Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu