Ne jyrää meittin? – turhaa toivoa eliitille

"Ei ne mitää jyrää"…

Moni varmaan muistaa tämän luutnantti Koskelan toteamuksen.

Sen voisi soveltaa myös tähän tilanteeseen, jossa gallupit ahdistavat parhaansa mukaan perussuomalaista puoluetta. Vuoden viimeisen kyselyn mukaan keskusta etenee kohti 30% kannatusta ja perussuomalaisten kannatus olisi alin 4 vuoteen. Onpa täällä esiintynyt vahingoniloisia skribenttejä toistelemassa uutisia.

**

Ensinnäkin – elä viuho etelän mies – ota ohvia.

Tästä kyselystä ei kannata vielä ruveta pakokauhuilemaan tai ahdistumaan. Siksi, että se oli odotettavissa.

Kyseiset gallupit kuuluvat osana valtamedian ja eliitin järjestelmälliseen mielialojen muokkaamiseen. Vuoden 2011 vaalien jälkeen puhuttiin suoraan siitä, että perussuomalaisten nousu ja ”lempeä kohtelu” mediassa oli virhe ja vahinko.

Nyt tätä vahinkoa ei päästetä tapahtumaa; Soinia ei enää aliarvioida eikä media jätä mitään kiveä kääntämättä. Eliitin ja EU:n myönteisten ryhmien takana on aimo annos mediavoimaa ja rahaa. Se ei istu paikoillaan eikä kaihda mitään. Se ei lepää ja etsii koko ajan mahdollisuutta mielialojen muokkaamiseen tai ihmisten manipuloimiseen. Se on jo onnistunut luomaan mielikuvan siitä, että ps:lle ei kelvannut hallitus – jostain syystä.

Nyt pelataan kovaa.

Jos joku ajatteli, että nykyinen EU hyvä eliittimme luovuttaisi valtansa kiltisti, niin hän on väärässä.

**

Ei kannata huolestua"kallupeista". Näiden kyselyiden tärkein anti lienee sen osoittaminen, että puolueuskollisuus on nyt koetuksella ja että vaihtuvien äänestäjien joukko on nyt poikkeuksellisen suuri. Faktat ovat selvät: istuvan hallituksen arvovalta on nyt lopullisesti mennyt ja kokoomus on köysissä.

Toinen fakta lienee se, että liikkuvien ja ns. aktiivisesti oman mielipiteensä ilmoittavien äänestäjien joukko on nyt mennyt keskustan kelkkaan. Ne symppaavat sitä mutta eivät ole vielä äänestäneet sitä.

Tähän joukkoon on mennyt ilmeisesti naisia, toimihenkilöitä ja virkamiehiä. Se on luonnollista siksi, että kun tuleva pelottaa ajatellaan, että se wanha keskusta ja alueellisten suhmuroinnin politiikka turvaisi maan asiat. Nyt asiat ovat niin pahasti, että kelpaisi se wanha ja elttaantunutkin soppa.

Tämä tuntuu ihmeelliseltä siksi, että kyseinen puolue oli itse asiassa laman pääkokki. Toisaalta, Sipilä väijyy näiden ihmisten työpaikkoja; hän ilmoitti jo, että hänen hallituksensa kirveellä olisi alussa 20 000 hengen karsimistyö. Ihmiset eivät ilmeisesti tätä tajunneet vaan panevat nyt toivonsa tähän mieheen, joka on sen jälkeen ollut täysin hipi-hiljaa tulevista leikkauksista. Keskustalle tämä käy ja itse asiassa heidän mukaansa koko vaalikamppailua ei edes tarvittaisi…jaettaisiin kortit vain kalluppien kauhistamilta suomalaisilta saaduilla mielipiteillä.

**

Perussuomalaisen puolueen erityisyys ja hienous on juuri se, että sen potentiaaliset kannattajat: tavallisen kansan edustajat ja muutosta etsivät ihmiset ovat suomalaisia! He eivät useinkaan näissä gallupeissa uskalla tai tohdi sanoa omaa puoluekantaansa. He ovat nyt epävarmoja. Oman vakaumuksen sanominen ei ole vielä mediaseksikästä eikä se ole sanojalleen edullista.

Ihmiset toisin sanoen eivät uskalla tulla ”kaapista ulos” ja kertoa työpaikoillaan tai julkisesti sitä, että äänestivät ps:ää tai että kannattavat sen ajatuksia. Erityisesti naisten kohdalla tämä on ilmeistä; Sari Sairaanhoitajan ja Oona Opettajan ei ole helppo sanoa että he ovat samaan aikaan isänmaallisia, arvostavat perinteitä, tasa-arvoisuutta ja sitä, että oman maan asioita hoidetaan.

**

Miksi sitten uskon, että perussuomalaiset voittavat seuraavat vaalit?

Se elävä kokemus tulee toreilta ja ihmisiltä; tiukoista keskusteluista ja inhimillisistä kanssakäymisistä. Kaikissa näissä rupatteluissa ja sanankäynneissä päilyy vain se yksi asia: pitäisi saada muutosta ja te sen teette…

Ihmiset ovat täysin saaneet tarpeekseen nykyisestä menosta – hallitus ja wanhojen puolueiden sekasorto on nyt saamassa punaisen kortin.

Näiden ihmisten sanomaan kuuluu toive tasa-arvosta, suomalaisten kansalaisten inhimillisestä kohtelusta ja siitä, että päättäjät eivät enää turmelisi tätä isänmaatamme pahemmin. Että me emme nyt turmelisi sitä isänmaata joka on nopeasti muuttumassa ja rapautumassa…

Joten – ei ne mitään jyrää! Median mielialojen muokkausta ei tarvitse katsella. Siihen voi vastata sanomalla:

Yäk – tätä soppaa en syö!

Arto Luukkanen

Järvenpää

kt. vaalisivut: www.artoluukkanen.com

ps. joku epäili että kirjoitusta ei viimeistelty. Se on totta; sähkökatko tuli ja keskeytti. Jokatapauksessa on mielenkiintoista miten Yle jatkoi tämän gallupin käsittelyä. Itseasiassa Kokoomus voitti (nuorille Stubb oli paras ja SDP huonoin). Kuten edellä mainitsin – tutkimusten tulkita ratkaisee etenkin jos tekijällä on agenda.

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu